طرز تهیه خورشت چغرتمه؛ غذای اصیل شمالی
چغرتمه یک خورشت اصیل شمالیست که طعم بسیار خوشمزه و تقریبا شیرینی دارد. این خورشت خوشمزه با برنج محلی ترکیبی بسیار عالی میشود. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با برنج ایرانی میل بفرمایید.
برترینها: چغرتمه یک خورشت اصیل شمالیست که طعم بسیار خوشمزه و تقریبا شیرینی دارد. این خورشت خوشمزه با برنج محلی ترکیبی بسیار عالی میشود. پیشنهاد میکنیم یکبار هم که شده این غذا را با برنج ایرانی میل بفرمایید. همچنین میتوانید از برنج دودی استفاده کنید. در ادامه دستور تهیهای که گیلان کشت برای تهیه این غذا ارائه کرده است را بخوانید.
مواد لازم:
- مرغ متوسط ۱ عدد
- تخم مرغ ۴ عدد
- پیاز ۲ عدد
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
- پودر دارچین و چوب دارچین به میزان لازم
- آب لیمو یا آب نارنج به میزان لازم(بستگی به سلیقه شما دارد)
طرز تهیه خورشت چغرتمه:
جهت تهیه خورشت چغرتمه ابتدا مرغ را تمیز کنید و بعد از چند تکه کردن، آن را با کمی آب، زردچوبه، فلفل و نمک و ترجیحا تکهای دارچین بپزید.
پیاز را متوسط خورد کنید و در تابه سرخ نمایید. زمانی که رنگ پیازها کمی تغییر کرد زرچوبه و پودر دارچین را اضافه و تفت میدهیم. بعد از حدود ۱ رب تخم مرغها را که از قبل با چنگال خوب مخلوط کردیم را به پیاز داغ اضافه میکنیم و مواد را مخلوط و بعد از اینکه تخم مرغها خودش را گرفت ۲ قاشق زعفران دم کرده را ااضافه و از روی حرارت برمیداریم.
مخلوط پیاز داغ را به مرغ پخته شده اضافه میکنیم. سپس در مرحله آخر نمک و فلفل و کمی آب نارنج یا آبلیمو در خورشت میریزیم.
درب قابلمه را جفت نمیکنیم تا خورشت جا بیوفتد.
نکات طلایی پخت بهتر خورشت چغرتمه:
- در صورت تمایل میتوانید مقداری رب گوجه فرنگی به خورشت اضافه کنید که در این حالت خورشت شما از رنگ زعفرانی به رنگ ربی در میآید.
- اضافه کردن دارچین سلیقهای است و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
- این خورشت به صورت غلیظ است و نباید زیاد آب داشته باشد.
- اگر در هنگام اضافه کردن پیاز داغ به مرغ پخته شده درون قابلمه آب خیلی کم بود مقدار خیلی اندکی آب اضافه نمایید تا مواد مخلوط شود.
نظر کاربران
چغترمه غذای اصیل ما ترکمن ها است نه غذای شمال
پاسخ ها
این دستور ش فرق داره.اصلا خوندیش؟تازه مگه اسم غذارو خریدی؟
ظاهرا با چکدرمه اشتباه گرفتی
اصلا خوشم نیومد
ایا میشه تخم مرشو حذف کرد؟؟؟
پاسخ ها
بله،میتونید به جای مرغ هم گوشت چرخ شده استفاده کنید
اگه تخم مرغش را حذف کنید که این غذا دیگه میشه مرغ آب پز معمولی....
این غذا اسمش ترکی هست
با سلام من گیلانیم و غذای چغرتمه داریم اما خورشت نیست مرغ را آپز کرده سپس ریش ریش یا کاملا ریز میکنیم سیب زمینی به ابعاد کوچک سرخ سپس تمام مواد رو تخم مرغ سیب زمینی مرغ و ادویه همه رو مخلوط در مایه تابه سرخ میکنیم . ما که اینجوری درست میکنیم و کلا در منطقه ما این طور درست میشه . گیلان ، هشتپر با تشکر
پاسخ ها
اصلا چرتکه غذای بادکوبه ایست که پس از مهاجرت آمد تو فرهنگ غذای گیلانی .و آبلیمو هم نداره اگه با حوصله وپر محتوا درست بشه یک غذای مجلسی هست
خدا خیرتان بده میشه بفرماید این غذا در حدود چقدر اب میخوره چون من تهرانیم فقط میتونم پیاز داغ و روغن یک عددد سیب زمینی اب اضافه کنم مابقی رو لطفا جناب سرور عزیز به انفاق کنند چون مرغ معادل پول یک یارانه هم نمیشه تخم مرغ هم که از یارانه سبقت گرفته زعفران هم که باید با وام معیشتی که ندادند میخریدم یعنی این غذا هم جزء هزینه های گران البته برنج کرمو پاکستانی هم هست پس از این وعدهای خوشمزه نده که اه ما در اید