۱۰۷۴۰۶۷
۲۷ نظر
۸۳۰۶
۲۷ نظر
۸۳۰۶
پ

راز‌های خانه‌داری؛ نجات دادن برنج شفته شده

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دقیقا وعده‌ای که مهمان دارید، برنجتان بسیار نرم و یا به اصطلاح شفته شده باشد. در این مطلب، ۱۰ راهکار در جهت بهبود برنج شفته شده را خواهید خواند تا شاید در مواقع ضروری به کارتان بیاید.

برترین‌ها: شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دقیقا وعده‌ای که مهمان دارید، برنجتان بسیار نرم و یا به اصطلاح شفته شده باشد. در این مواقع اگر زمان کافی داشته باشید می‌توانید سریعا به درست کردن برنج جدید مشغول شوید و یا با آن برنج شفته یک غذای جدید مانند(کبه عربی، سوپ، آش، شیربرنج، کوکو و ...) درست کنید. اما وقتی مهمان داشته باشید و وقت کافی برای درست کردن برنج دیگری نداشته باشید، حتما حسابی از این که برنجتان شفته شده ناراحت و کلافه خواهید شد.

همین‌جا بگوییم متاسفانه وقتی برنج زیادی پخته شود، دیگر نمی‌توان آن را به حالت قبل برگرداند، اما می‌توان با راهکار‌هایی باعث شد ظاهر برنج بهتر و دان‌تر دیده شود. در ادامه ۱۰ راهکار که در وب‌سایت دلبرانه در جهت بهبود برنج شفته شده آمده است را خواهید خواند تا شاید در مواقع ضروری به کارتان بیاید.

راز‌های خانه‌داری؛ نجات دادن برنج شفته شده

۱. برنج را زیادی هم نزنید

یادتان باشد اولین نکته این است که از هول این که ببینید برنج چقدر شفته و نرم شده شروع نکنید که به کفگیر زدن به برنج و هم زدنش چرا که این کار بدتر دانه‌های پلو را خرد کرده و باعث خمیر‌تر شده برنج می‌شود.

۲. برنج را آبکش کنید و روی آب سرد بریزید

اگر برنج هنوز آب دارد، ولی نرم شده (حالا چه برنج کته، چه برنج آبکش) سریع آن را درون آبکش خالی کرده و آن را با آب سرد یا بهتر بگوییم آب یخ شست و شو دهید. این کار باعث می‌شود لعاب اضافه برنج خارج شود ضمنا آب سرد باعث میشود برنج نرم‌تر از این نشود.

راز‌های خانه‌داری؛ نجات دادن برنج شفته شده

۳. ته دیگ بیاندازید

اگر برنج شفته شده حتما ته آن ته دیگ بیاندازید (مثلا از ته دیگ نان یا سیب زمینی استفاده کنید) تلاش کنید یک ته دیگ درجه یک درست کنید. به این صورت اگر کسی مقدار کمتری برنج (به خاطر نرم و خمیری بودن آن) خورد می‌تواند کنار غذا از ته دیگ استفاده کند. به علاوه یک ته دیگ طلایی جذاب نظر مهمان‌ها را از نرم شدن برنج کمی پرت می‌کند.

۴. به برنج روغن بدهید

شاید شما برای سلامتی و رژیمی بودن برنج معمولا به آن روغن اضافه نکنید، اما وقتی برنج شفته می‌شود لازم است حتما به برنج روغن یا کره اضافه کنید آن هم روغن داغ داغ، چرا که روغن باعث می‌شود دانه‌های برنج از هم جدا شوند و دان‌تر دیده شوند، این کار وقتی برنج نرم شده به بهبود ظاهر پلو شما کمک زیادی می‌کند پس حتما این کار را انجام دهید. حتی اگر برنجتان نسبت به معمول کمی چرب‌تر باشد. اما حواستان باشد هنگام داغ کردن روغن آن را نسوزانید، چون وقتی به برنج اضافه کنید بوی بدی ایجاد خواهد کرد.

راز‌های خانه‌داری؛ نجات دادن برنج شفته شده

۵. به برنج به هیچ عنوان آب اضافه نکنید

بعضی‌ها عادت دارند وقتی پلو را بار گذاشتند کمی آب (معمولا نصف استکان) آب به کناره آن اضافه میکنند تا برنج بخار کند و دم بکشد. این کار را وقتی برنجتان شفته شده به هیچ عنوان انجام ندهید. چرا که ما الان باید همه تلاشمان را بکنیم آب اضافه برنج تخلیه شود تا خمیرتر نشود نه این که به آن آب هم اضافه کنیم!

۶. در قابلمه را باز بگذارید

بله میدانم شما عادت داشتید برای پختن پلو در قابلمه را کیپ کنید یا حتی از دم کنی استفاده کنید تا برنج حسابی بخار بیافتد، اما حالا باید برعکس این کار را انجام دهید. دقت کنید وقتی برنج بخار بیافتد و در قابلمه بسته باشد، بخار آب به صورت قطره‌های آب به داخل پلو شما برمی‌گردد و باعث می‌شود نرم و نرم‌تر شود. پس در قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید تا آبش تا قطره آخر تبخیر شود. نگران پخته شدن برنج نباشید، چون همین حالا هم برنج شما زیادی پخته شده!

۷. از دم کنی استفاده نکنید

همانطور که در بالا گفتیم استفاده از دم کنی برای بخار افتادن به برنج است، ولی حالا که ما می‌خواهیم آب برنج تبخیر شود بهتر است نه تنها از دم کنی استفاده نکنیم بلکه در قابلمه را هم نبنیدیم و بگذاریم آبش کاملا تبخیر شود.

راز‌های خانه‌داری؛ نجات دادن برنج شفته شده

۸. شعله را بیشتر کنید

بیشتر کردن شعله باعث می‌شود آب اضافی موجود در برنج تبخیر شود و کمی خشک‌تر شود و ظاهر شفته اش بهبود یابد. اما دقت کنید این کار باعث سوختن و جزقاله شدن برنج نشود. اینطوری شما یک برنج شفته با بوی سوختگی خواهید داشت و مشکلتان دو برابر خواهد شد.

۹. وقتی برنج آماده شد زیرش را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد شود

منظورم این نیست که برنج را سرد و یخ سرو کنید بلکه همین که چند لحظه اجازه دهید بخار برنج خارج شود کافی است اینطوری کمی از از حالت نرمی در می‌آید.

۱۰. برنج را قالبی سرو کنید

همانطور که میدانید برای سرو قالبی برنج لازم است کمی برنج نرم‌تر برداشته شود پس میتوانید به این بهانه که میخواستید برنج را در قالب‌های آماده (قالب‌های گرد، قلب ف گل و …) سرو کنید اجازه داده اید کمی نرم‌تر شود.

راز‌های خانه‌داری؛ نجات دادن برنج شفته شده

اگر شما هم تجربه‌ای در نجات دادن برنج شفته شده دارید، با ما به اشتراک بگذارید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    جالب بود و خیلی کاربردی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      موافقم

    • بهناز

      یک تکه نان مخصوص تست یا نان اسنک رویش بذارند سریع آب اضافه را بخودش جذب مبکند

    • بدون نام

      بهتره برنج شفته رو با آب سرد بشورید بعد خشکش کنید .بعد از خشک شدن میتونید توی روغن سرخش کنید تا به شکل پفکی در بیاد بعد روی اون خاکه قتد بپاشید و به عنوان تنقلات و شیرینی مصرف کنید.

  • A

    خیلی عالی بود ممنون

  • بدون نام

    یک لیوان آب سرد یا دوغ سرد همونجا توی قابلمه هم اضافه کنین کمک میکنه ،بلافاصله آبکش کنین و کمی اجازه بدین خنک بشه

  • مصطفی بیات

    انفاقا برنج را اگر دم نکنیم سالم تره و
    ویتامینش از بین نمیره پس خوردن برنج شفته نه تنها هیچ ضرری نداره بلکه سالم و
    بهتره.

  • بدون نام

    حالا مهمان یک بار هم برنج شفته بخوره طوریش نمیشه این راه حل از همه بهتره چون هم در وقت و هم انرژی هم صرف جویی میشود.

    پاسخ ها

    • باران

      آفرین موافقم . از همه راهها بهتر بود خخخخخ

  • بدون نام

    با تشکر از شما خیلی جالب وآموزنده بود

  • بدون نام

    بهتر است کمی به آن شکر و دارچین بزنیم و به جای حلیم استفاده کنیم. :))))))))))))))))

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مگه حلیم با برنج درست میشه چه حرفا

    • mr.arfa

      کاملا مشخصه از سمت آشپزخونه اصلا رد نشدی دلبر بابا

    • ستاره

      خخخخخخ

  • بدون نام

    می شود موقع مهمانداری و کلا آشپزی، کمی حواس را بیشتر جمع کرد که دچار دردسر و عواقب آن نشد.

    پاسخ ها

    • مریم

      در اینجور مواقع یکی دوپیمانه برنج را کمی می پزیم درحد خیلی کم بعدابکش میکنیم ولابه لای برنج شفته شده می ریزیم وبعددم میکنیم

  • یکتا

    شیر و شکر بریزید شیر برنج بشه یا زعفرون و شکر بریزید شل زرد بشه بعد اگه مثلا قرمه سبزی داشتین با شیر برنج قاطی کنید و بزارید جلوی مهمون ببینم تو این گرونی کدوم مهمون نمیخوره والا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      فکر خوبیه به شرطی که برنج نمکی و شور نباشه

  • باران. آبادان

    برنج ایرانی کته اش خوشمزه است
    والا مهمون حبیب خداست اما نخواست خونش میموند

    پاسخ ها

    • یاسمین زارع

      خوب

  • بدون نام

    کوکو کنید خیلی خوشمزه میشه

  • کیانا

    راه حل برنج قالبی از همه بهتر و مجلسی تره

  • بهناز

    نان تست یا اسنک روش بزاره آبش رو جذب مبکنه . البته بنظر من که اتفاق پیش کیاد سخت نگیره بشوخی خودش به همه بگه و تامام :)))))))))))))))

  • بدون نام

    میشه باهاش آش درست کرد.

  • بدون نام

    بهتره برای ته چین ازش استفاده کنید اگه مهمون نداشته باشید ته چین با هر خوروشتی خوشمزه اس

  • مریم

    بد نیست

  • ..

    اکه نون تست یا اسنک نبود چی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج