طرز تهیه آبگوشت کشک؛ برای روزهای زمستانی
امروز میخوایم در مورد آبگوشت کشک صحبت کنیم. این آبگوشت که با کشک و بادمجان تهیه میشه در لرستان و در شهر اراک مرسوم هست. لرها بهش دوگوله دودارهم میگن. امیدوارم که از این دستور تهیه آبگوشت کشک استفاده کنید و لذت ببرید.
وبسایت ایرانکوک: آبگوشت از غذاهای سنتی ماست که تنوع زیادی داره. آبگوشت ساده، آبگوشت گندم و آبگوشت بزباش از معروفترین انواع این غذای خوشمزه هستن. اما امروز میخوایم در مورد آبگوشت کشک صحبت کنیم. این آبگوشت که با کشک و بادمجان تهیه میشه در لرستان و در شهر اراک مرسوم هست. لرها بهش دوگوله دودارهم میگن. امیدوارم که از این دستور تهیه آبگوشت کشک استفاده کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- گوشت آبگوشتی ۳۰۰ گرم
- نخود ۱/۲ پیمانه
- لوبیا سفید ۱/۲ پیمانه
- سیر ۳ حبه
- بادمجان ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- کشک غلیظ ۱ پیمانه
- نعناع خشک، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول: نخود و لوبیا را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید.
مرحله دوم: گوشت، نخود و لوبیای خیس خورده، سیر و پیاز خرد شده را به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد پخته شوند (در مدت زمان پخت نمک اضافه نکنید).
مرحله سوم: بادمجانها را خرد کنید و با مقداری آب بپزید و له کنید و پس از اینکه آبگوشت پخت بادمجانها را اضافه نمایید. در آخر نیز کشک را بریزید و خوب مخلوط کنید. صبر کنید تا آبگوشت جا بیافتد. میتوانید بادمجانها را نکوبید و حلقهای یا خردشده در آبگوشت بریزید.
مرحله چهارم: حدود ۳ قاشق غذاخوری نعناع را با مقداری روغن تفت دهید سپس نعناع داغ را به آبگوشت اضافه کنید و مخلوط نمایید. نمک و فلفل آبگوشت را نیز اندازه کنید. آب آبگوشت را از مایه آن جدا کنید. مایه آبگوشت را بکوبید و به همراه آب آبگوشت و مقداری نعناع داغ و کشک سرو کنید (آب آبگوشت و کوبیده را در ظرفهای جدا سرو کنید).
نکتههای کلیدی تهیه آبگوشت کشک:
- این آبگوشت بسیار مقوی و خوشمزه است و اغلب در فصل سرد سال سرو میشود.
- در صورت تمایل میتوانید ۱ عدد سیب زمینی در زمان پخت به این آبگوشت اضافه کنید.
- همچنین میتوانید بادمجانها را سرخ کنید و پس از کوبیدن اضافه نمایید.
نظر کاربران
اینکه میشه همون حلیم بادمجون!
کشک، گوشت، حبوبات، بادمجون...
پاسخ ها
دقیقا
آبگوشت بادمجان نمیخواد
خب این که حلیم بادمجونه چرا الکی مثل دیزی آبشو جدا میکنی
استان لرستان وشهر اراک چه ربطی به هم دارن؟
خیلی خوشمزه است در اراک به جای بادمجان چغندر آشی می ریزن اگر جغندر در دسترس نبود بادمجان می ریزن، سیر هم فراموش نشه
شبیه حلیم بادنجونه، فقط توی حلیم بادمجون برنج می ریزیم به جای نخود و لوبیا.
پاسخ ها
عزیزم حلیم بادمجون مگه آبداره؟؟؟ !!! مگه توی حلیم بادمجون نون ترید می کنن؟؟!!! چیزی که اسمش آبگوشت هست یعنی آب و نخود و گوشتش زیاد هست و توش نون ترید میکنن. عین ها آبگوشت معمولی هست به جای رب و گوجه بهش کشک می زنن و به جای سیب زمینی پیاز یا چغندر روش هم نعناع داش و سیرداغ می ریزن بعد هم توی کاسه می کشن و نون ترید می کنن و با سبزی یا پیاز میل میشه.. بادمجان هم یکی می ندازن داخلش و یا چغندر دو تا تیکه
عالی