طرز تهیه خورشت ترش واش؛ خورشت اصیل گیلانی
در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با سبزی یه سبزی محلی به نام ترش واش درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. امروز طرز تهیه این خورشت خوشمزه رو بهتون آموزش میدیم.
وبسایت دونفره - گلزار نورمحمدیان: ترش واش یا شبدر ترشک نام یکی از گونههای سبزی هستش که طعم ترشی داره و مخصوص شمال کشوره. در گیلان یه خورشت خیلی لذیذ و خوشمزه با این سبزی درست میکنن که به نام همین سبزی معروفه، یعنی خورشت ترش واش. تو خوشمزگی غذاهای شمالی هم که اصلا شکی نیست پس مطمئن باشین عاشق طعم و مزهی این خورشت خوشمزه شمالی هم میشین. امیدوارم در صورتی که به این سبزی محلی دسترسی دارین این خورشت لذیذ رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین.
مواد لازم
- ۱ عدد سینه مرغ بزرگ یا دو عدد سینه مرغ کوچک
- ۳ عدد بادمجان
- ۲ عدد گوجه فرنگی
- ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۲ قاشق مرباخوری سیر رند شده
- ۲۰۰ گرم سبزی خرد شده (ترش واش، گشنیز، ترشک، نعنا، خالواش، چغندر، سیر، چوچاق)
- آب نارنج به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا باید سینه مرغ رو کاملا به نمک و زرچوبه آغشته کرده و بعد دو طرفش رو داخل روغن سرخ کنین. من از ۱ عدد سینه مرغ بزرگ استفاده کردم و از وسط به صورت طولی برشش زدم.
مرغ رو بعد سرخ شدن از ماهیتابه در بیارین و داخل همون روغن سیرتون رو سرخ کنین.
کمی که سیر سرخ شد رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنین و موادو تفت بدین تا رب سرخ بشه و از خامی دربیاد. میتونین به جای رب گوجه فرنگی از رب آلوچه هم استفاده کنین.
سبزیهای خرد شده رو هم با کمی روغن داخل یه ماهیتابه دیگه سرخ کنین.
حالا سبزی سرخ شده رو به مخلوط رب و سیر سرخ شده اضافه کنین.
مواد رو حدود ۲ الی ۳ دقیقه با هم تفت بدین.
حالا به مخلوط سبزیتون حدود ۱ الی ۲ لیوان آب و مرغهای سرخ شده رو اضافه کنین. در ماهیتابه رو بذارین و اجازه بدین تا با حرارت ملایم خورشت جا بیوفته و مرغها هم مغز پخت بشن.
در این حین بادمجونهایی که بهشون نمک زدین و تلخیشون رو گرفتین سرخ کنین.
بعد گوجه هارو هم از وسط نصف کرده نمک بزنین و سرخ کنین.
بعد حدود ۱ ساعت خورشت جا میوفته و مرغها هم میپزن در این مرحله به خورشتتون آب نارنج اضافه کنین تا به حد دلخواهتون ترش بشه نمک و فلفل رو هم فراموش نکنین.
در یک ربع نهایی پخت هم بادمجون و گوجههای سرخ شده رو به خورشت اضافه کنین و بذارین تا خورشت تنگ آب بشه و بادمجون و گوجه هم مزه بگیرن.
حالا خورشت لذیذ شما حاضره … نوش جان!
نظر کاربران
این غذا برای غرب مازندران یعنی تنکابن و رامسر.گیلانی ها اصلا این غذا نمیشناسن
پاسخ ها
خسته نباشی این غذا شرق گیلانه
غذای شرق گیلانم هست زرنگ
این غذای شرق گیلانه باهوش
چه حرفیه. خانواده ما اهل لنگرود هستند. این غذای معروف اونجاست
چرا اینقدر مطمئن حرف میزنید آخه وقتی یک کیلومتر اون طرف تر از شهرتون نرفتید شرق گیلان بسیار فرهنگشون و غذاشون شبیه به مازندران هست به خاطر نزدیکی شهرها به هم . یه مدل غذا سمت چالوس هست به نام ترش تره که با گیلانیها بسیار متفاوت درست میشه و من تا مدتها نمیدونستم اونجا هم این غذا رو دارند ولی هست و وجود داره . یه کم فرهنگمون رو ببریم بالا و اینقدر با تحکم و بزرگ بینی به خودمون ملیتمون و فرهنگمون نگاه نکنیم . همه جای ایران سرای من است
من عاشق این غذام هفته ای ۳ بار میخورم . عالییییییی (تنکابن هستم . ) پدر و مادرم تهرانی بودن ولی این غذارو اینجا یادمون دادن و خیلی خاصیت داره
غرب مازندرانی خودت قاطی گیلانیا نکن...
مال گیلانه
اخه مازندران و و به غذا اونم ترش واش
این سبزیهاش که همه جا نیست جایگزینش چیه
سبزیهاشو که نداریم .جایگزینش میشه نعنا جعفری بزنیم؟
پاسخ ها
اصلا. این غذا فقط و فقط با سبزی خودش میشه پخت چون طعمش بسیار خاص هست
به ذائقه همه خوش نمیاد
همین بدون سبزیش خوشمزه تره . به هر حال مرسی برا تنوع خوبه
پاسخ ها
؟؟؟!!! بدون سبزییی آخه؟؟؟ :| ترش واش خودش سبزیه بدون ترش واش چ جوری میشه!!!؟
همسر من اصفهانی هستند من شمالی از وقتی با من ازدواج کرده عاشق این غذا شده
این شمالیام کلا چندتا مواد ثابتو هی جابجا با هم مخلوط کردنو اسمای عجق وجق روش گذاشتن
پاسخ ها
واسه همین خودتون رو میکشید که تا تعطیل بشه برید شمال ؟ یه جوری میگید این شمالیا انگار بقیه جاها غذا ندارن اگر نمیدونید برید مطالعه کنید و بعد حرف بزنید تک به تک غذاهای شمالی اصیل و دارای شناسنامه هستند و مشخصه که اسم و رسمشون از کجا نشات گرفته به همین علت در یونسکو رشت به عنوان شهر خلاق غذا ثبت جهانی شده حالا چرا شما اینقدر عقده از شمالی ها دارید نمیدونم
شما نخور
واقعن با اون اسمای مسخره غذاها همش هم سیردار
چرا همه انقدر با هم سر جنگ داریم؟ مشکل واقعا از جاست؟
پاسخ ها
مشکل از حرف زدنه
وای عالیه من عاشق این غذام
ما به این غذا میگیم هلیچوی کاملا گیلانی شبیه سبزی قورمه است فقط توش بادمجون داره تو گیلان یه اسم دیگه هم داره بهش میگیم آبکی نمیدونم این ترش واش چه صیغه ایه؟!