طرز تهیه ترشی سالادی؛ خوشمزه و پرخاصیت
در این مطلب با طرز تهیه ترشی سالادی آشنا میشویم. این ترشی یکی از ترشیهای خوشمزه و سنتی استان خراسان رضوی میباشد.
وبسایت غذالند - سیمین: در این مطلب با طرز تهیه ترشی سالادی آشنا میشویم. این ترشی یکی از ترشیهای خوشمزه و سنتی استان خراسان رضوی میباشد. زمان تهیه مواد لازم برای ترشی ۴۵ دقیقه است و ۱۵ دقیقه زمان برای پخت مواد لازم است. سبزیجات به کار رفته در این ترشی شامل ساقه کرفس، لوبیا سبز، فلفل دلمهای، هویج، بادمجان، گل کلم، کلم پیچ، سیب ترشی و موسیر است.
در ابتدا آب همراه سرکه باید جوشانده شود. این کار علاوه بر این که باعث ملایم شدن طعم سرکه خواهد شد باعث میشود که ترشی کپک نزند. دقت به این نکته مهم است که مواد موجود در این ترشی بهتر است کمی سفت باشند. چون باعث میشود مواد ترشی طعم خوشایندتری پیدا کنند. هم چنین ظاهر آن هم مناسبتر خواهد شد.
توجه داشته باشید که سبزیجات موجود در این ترشی متناسب با سلیقهی شما قابل تغییر است. از سبزیجات به کار رفته در این ترشی خوشمزه میتوان به گل کلم اشاره کرد. گل کلم سبزی پر خاصیتی است که برخی از خواص آن را در این قسمت بیان میکنیم. یکی از خواص مفید گل کلم این است که باعث افزایش جذب آهن توسط بدن میشود. دلیل آن هم بالا بودن میزان ویتامین C در این گیاه است.
هم چنین گل کلم کمک کننده لاغری و کاهش وزن نیز هست. مصرف گل کلم باعث تعادل هورمونهای بدن شده و از اختلالات عصبی جلوگیری میکند. از آنجایی که گل کلم حاوی پتاسیم بالایی است مصرف آن باعث کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از بروز بیماری قلبی کرونر و خطر سکته قلبی میشود. همچنین مصرف گل کلم به بهبود عملکرد سیستم گوارش بدن کمک کرده و خاصیت درمانی نسبت به التهابات دارد. مصرف گل کلم باعث درمان التهاب روده بزرگ (کولیت) میشود.
مواد لازم
- سرکه: ۱ لیتر
- آب: ۱ لیتر
- رب گوجه فرنگی (یا آب گوجه فرنگی): ۱ کیلوگرم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
سبزیجات لازم برای ترشی:
- ادویه ترشی: به مقدار لازم
- کلم پیچ: ۵۰۰ گرم
- گل کلم: ۱ کیلوگرم
- بادمجان: ۲۵۰ گرم
- هویج: ۵۰۰ گرم
- فلفل دلمه ای: ۲۰۰ گرم (سبز و زرد و قرمز)
- سیب زمینی ترشی: ۱۰۰ گرم
- موسیر: ۱۰۰ گرم
- لوبیا سبز: ۲۵۰ گرم
- ساقه کرفس: ۲۰۰ گرم
- سبزیجات معطر: در صورت تمایل
طرز تهیه
۱. ابتدا مواد را بشویید و پس از خشک شدن آنها را به صورت نگینی خرد کنید.
۲. سیب ترشی و موسیر را در آب بخیسانید سپس آنها را خرد کنید.
۳. سپس در یک ظرف مناسب مخلوط آب و سرکه را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.
۴. پس از آن نمک و ادویه و فلفل را به مواد اضافه کنید.
۵. پس از افزودن ادویه، رب گوجه فرنگی را به آن بیافزایید و اجازه دهید تا رب گوجه فرنگی در مخلوط آب و سرکه حل شود.
۶. پس از یک یا دو بار جوش زدن سبزیجات خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۳ یا نهایتا ۴ دقیقه اجازه دهید روی حرارت ملایم جوش بیاید.
۷. مواد را از روی حرارت برداشته و پس از آن که کاملا سرد شد آن را داخل شیشه بریزید.
۸. بهتر است شیشه ترشی را در محل خنک یا یخچال قرار دهید.
۹. پس از یک هفته ترشی شما آماده است.
۱۰. اگر میخواهید ترشی را زودتر مصرف کنید زمان پخت سبزیجات را بیشتر کنید.
نظر کاربران
خیلی خوشمزست
دیدنش هم دهن آدم را آب می اندازه.
من یک دوست خراسانی داشتم به این ترشی می گفتند سالاد زمستانی، با همین تلفّظ
من مادرم اینو همیشه درست میکنه ولی به این شکل که همه مواد تو دستگاه ریخته میشن و ریز میشن
بعد با قاشق خورده میشه و من عاشقشم
عالیه..خواهر من وقتی زمستونا مهمون داره ...صبح این ترشی رو درست میکنه به اندازه تعداد مهموناش...واااای یعنی انگشتات رو میخوای بخوری از بس که خوشمزه هست ...بعضی مواقع حتی لوبیا سبز و موسیر هم نمیزنه ولی بازم خوشمزه ای
پاسخ ها
ی جوری تعریف کردی که دوس دارم امتحان کنم