طرز تهیه شوربای شلغم؛ به جنگ سرماخوردگی بروید
در این روزهای سرد پاییزی یک سوپ گرم و مقوی دوای سرماخوردگیست. یکی از این غذاها شوربای شلغم است. آنرا درست کنید و به جنگ سرماخوردگی بروید.
ایرنا زندگی: در این روزهای سرد پاییزی یک سوپ گرم و مقوی دوای سرماخوردگیست. یکی از این غذاها شوربای شلغم است. آنرا درست کنید و به جنگ سرماخوردگی بروید.
مواد لازم برای تهیه شوربای شلغم:
- برنج نیم دانه ایرانی: ۱ پیمانه
- عدس: ۱ پیمانه
- شوید خرد شده: ۱۰۰ گرم
- شلغم خرد شده به شکل مکعبی ریز: ۲۵۰ گرم
- آب نارنج (ماست ترش): سه چهارم تا یک پیمانه
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
- شوید خشک: یک قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه کوفته:
- گوشت گوساله کم چرب (یا مرغ یا بوقلمون چرخ کرده): ۲۵۰ گرم
- پیاز متوسط رنده شده: یک عدد
- ماست چکیده: یک قاشق غذاخوری
- پودر پیاز۲ قاشق غذاخوری
- پودر سیر: نصف قاشق چایخوری
- پودر مغز نان (یا آرد سوخاری): یک چهارم پیمانه
- نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت شوربای شلغم:
۱. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، ماست چکیده، پودر پیاز، پودر سیر، پودر مغز نان (یا آرد سوخاری)، نمک و فلفل را در کاسهای بریزید و با دست ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند.
۲. مخلوط گوشت را با دست به صورت کوفتههایی به اندازه یک فندق درشت شکل دهید.
۳. کمی روغن در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید و سپس کوفتهها را در آن سرخ کنید تا اطراف آنها طلایی شود.
۴. عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید و چند مرتبه آب آن را عوض نمایید، سپس در آبکش بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. پس از شستن با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا نیم پز شود.
۵. برنج را پس از پاک کردن، بشویید و به عدس نیم پز اضافه کنید.
۶. شلغم خرد شده و شوید خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج و عدس کاملا بپزند و نرم شوند.
۷. وقتی شوربا غلیظ شد، آب نارنج، شوید خشک و کوفتهها را به آن اضافه کنید و ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا شوربای شلغم کاملا جابیفتد.
۸. اگر آب شوربا در زمان پخت کم بود، مقدار آب جوش به آن اضافه کنید.
نظر کاربران
شوربای شلغم اسفناج و گوشت سالم و تمر هندی و ادویه و پیاز و سیر و یه مقدار خیلی کم برنج شکسته میخواد این موادی که شما ذکر کردید رو از کجا آوردید؟
پاسخ ها
تمبر هندی!!!!!!
ما که امروز مرغ داریم ولی چون دیگه مرغمون تموم شه نمیتونیم بخریم فردا ایشالا از این عاج علِفا میپزم. خخخخخخ
پاسخ ها
خیلی باحال بود
این همون سوپ شلغمه با یکم تغییر ولی خوشمزه است میشه از اول گوشت ویامرغ رو هم به مواد اضافه کرد راحت تره
برای این فصل واقعا میچسبه
کلا آش خوشمزه است هر چی باشه.
اون سبزی های درشت در آش پیداست ولی در دستورش نیامده! تره است؟
پاسخ ها
نه شوید رشد یافته است
شوربا چه فرقي با آش داره؟؟
اش شلغم ما باماش واسفناج وگوشت چرخ کرده وشلغم وپیاز داغ است وتند وتیز تمر وعدس وماست داخل آش شلغم نمی کنیم
پاسخ ها
منم با ماش دوست دارم