سیرابیِ بختبرگشته؛ شبیه موکت و کمی بدبو!
برخلاف تصور عموم مردم ایران که سیرابی را غذای ایرانی میدانند، سیرابی یک غذای بین المللی میباشد که در سرتاسر دنیا تهیه میشود و روز ۲۴ اکتبر روز جهانی سیرابی میباشد.
برترینها: برخلاف تصور عموم مردم ایران که سیرابی را غذای ایرانی میدانند، سیرابی یک غذای بین المللی میباشد که در سرتاسر دنیا تهیه میشود و روز ۲۴ اکتبر روز جهانی سیرابی میباشد.
روز جهانی سیرابی و حقایق جالب و مهم درباره آن
سیرابی از جمله غذاهای معروفی است که در کل جهان طرفداران بسیار زیادی به خود اختصاص داده است شاید باورش برایتان سخت باشد که بدانید روزی به نام روز جهانی سیرابی در بین روزهای خاص تقویم به چشم میخورد. اما باید بگوییم که این روز به خصوص وجود دارد و ۲۴ اکتبر را از آن خود کرده است و همه جهان این روز را با نام روز جهانی سیرابی میشناسند.
تصور غلطی که بین ایرانیان رایج میباشد این است که آنها احساس میکنند که سیرابی غذای مخصوص مورد علاقه ایرانیان است در صورتی که باور درستی نیست و همانطور که این غذا در ایران طرفدار دارد در سرتاسر جهان نیز هواداران بسیاری به خود اختصاص داده است.
اگرچه سیرابی فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد، اما علاوه بر آن مضرات زیادی نیز در خود دارد به همین خاطر خوردن بیش از حد آن برای افراد توصیه نمیشود چراکه حشرات منفی بر سلامت انسان میگذارد. با ما همراه باشید تا به مناسبت فرارسیدن روز سیرابی مقاله کوتاه و مفیدی درباره این غذای دوست داشتنی بخوانید اطلاعات بیشتری از آن کسب کنید.
دلیل نامگذاری روز جهانی سیرابی
۲۴ اکتبر میلادی در انجمن بازاریابی سیرابی (Tripe Marketing Board) به عنوان روز جهانی سیرابی ثبت شده است علت جالبی برای این نامگذاری وجود دارد آن هم این است که یکی از سیاستمداران انگلیسی در قرن ۱۷ به نام «ساموئل پیپس» در رمان زندگینامه خود در تاریخ ۲۴ اکتبر ۱۶۶۲ نوشته است:"به خانه برگشتم و همراه با همسرم غذایی بسیار خوشمزه از سیرابی را خوردیم. " و این نوشته از آن پس، روزی به نام روز جهانی سیرابی را خلق کرده است.
غذای مخصوص روز جهانی سیرابی و دستور طبخ آن
همانطور که از اسمش پیداست بهتر است در روز جهانی سیرابی این روز را با یک خوراک خوشمزه سیرابی جشن گرفت. تا حداقل بتوان آنطور که باید رسالت این روز را به جا آورد. در حقیقت سیرابی به لایه درونی معده گوسفند و گاو اطلاق میشود برای این که یک سیرآبی لذیذی طبخ کرد قبل از هر چیزی باید اقدام به پاکسازی سیرابی کرده و سپس سیرابی را در اندازههای ۵ سانتی متری تکه تکه کنید.
پس از این کار آن را داخل یک قابلمه پر از آب ریخته و بعد از اینکه آب به جوش آمد ۱۵ دقیقه زمان بدهید تا قابلمه روی شعله بماند. پس از ۱۵ دقیقه تکههای سیرابی را آبکشی کرده و در یک ظرف مناسب بریزید سپس مقداری شیر و یک پیاز روی سیرابی بریزید. دقت داشته باشید که شیر باید روی سیرابیها را بپوشاند پس از این مرحله به مدت ۲ ساعت زمان بدهید تا روی شعله ملایم بپزد.
حین پختن سیرابی کمی کره روی حرارت آب کرده و مقداری آرد الک شده به آن اضافه کنید و هر دو را با هم کمی تفت دهید تا طعم خامی آرد گرفته شود سپس مقداری نمک و فلفل به آن افزوده و این ترکیب را روی سیرابی در حال طبخ ریخته و بهم بزنید. در نهایت پس از پایان تمامی این مراحل و بعد از گذشت دو ساعت غذای لذیذ سیرابی شما آماده خوردن میباشد.
خواص و مضرات درمانی سیرابی
فواید سیرابی سالهاست که ازطرف متخصصان توصیههایی برای خوردن سیراب شیردان صورت میگیرد چراکه آنها معتقدند سیرابی خواص بسیار مفیدی برای درمان کم خونی، تقویت معده و روده، سیستم ایمنی بدن، ریزش مو، اختلالات رشد کودکان، سرطان، بیماریهای عصبی و افسردگی و ... در خود دارد.
البته ناگفته نماند که با وجود خواص بی نظیر سیرابی در مقابل مضراتی نیز در این خوراکی برای سلامت انسان وجود دارد و استفاده بیش از حد آن خطر آفرین است از جمله مضرات رایج آن این است که به علت استفاده نمک زیاد درآن فرد مصرف کننده مستعد افزایش فشار خون میشود و همچنین این غذا چربی بسیار بالایی دارد و باید در مصرف آن مخصوصاً کسانی که چربی خون دارند احتیاط شود و مورد مهمی که از جمله مضرات این غذا میباشد این است که در صورت شسته نشدن و بهداشتی نبودن آن امکان دارد بیماریهای باکتریایی مختلفی متوجه فرد مصرف کننده باشد.
میزان مصرف مجاز سیرابی چقدر است؟
طبق توصیه متخصصان علوم غذایی استفاده از یک الی دو بار از این غذا در هفته ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد دارد چنانچه این غذا ماهانه یک الی دو بار در ماه مصرف شود مشکل چندانی به همراه ندارد بنابراین توصیه میشود آن دسته از افرادی که تحرک کمی دارند حتماً باید از مصرف مداوم و همچنین مصرف روزانه این غذا اکیداً خودداری کنند.
در ادامه واکنش توییتری برخی کاربران به نامگذاری این روز میبینید:
نظر کاربران
نه سیرابی بخت برگشته است نه بدبو.این ماییم که انقدر بدبخت شدیم نمیتونیم از بی پولی سیرابی هم بخوریم.
این غذا فوق العاده خوش عطر و خوش طعم و لذیذه.
پاسخ ها
بستگی داره اگر بد بو باشه یعنی درست تمیزش نکردن
این مملکت کم پولدار نداره، میتونی خیابون ماشین ها رو ببینی؟ ما نمی تونیم پول در بیاریم، البته خیلی ها هم هم پول دارن هم غر بی پولی می زنن
موافقم بسیار هم خوشمزست
من عاشق سیرابی هستم
چرا به سیرابی توهین می کنی آخه. من خودم کله پاچه دوست ندارم اما سیرابی بد نیست. من بخاطز چرب بودنش نمی خورم وگرنه مشکل بی پولی نیست.
چقدررررر این غذا چندشه. البته طرفداری خودشو داره
پاسخ ها
اره راست میگی
منم دوست دارم
یعنی خدا وکیل روز سیرابی داریم اما روز پسر نداریمممم!!!!!
مگه داریممم مگه میشههههه
خخ
ولی در هر صورت همه پسرامون گلن به افتخار تموم پسرای ایرانی دست و جیغ و هوراااااا
تو رو خدا این روز پسر نداشتن رو اینقد بولد نکنید
این دیگه خیلی عقده ای بازیه
حالا مثلا روز دختر و زن و ... داریم، چه تاجی گذاشتیم رو سرشون؟؟؟
چرا اینقد ذهنتون درگیر این چیزاس آخه؟؟؟!!!
پاسخ ها
یکی فهمید ...
شخصا به عنوان پسر از اينكه روز جهاني پسر نداريم نه تنها ناراحت نيستم، بلكه خوشحالم كه دنبا هم فهميده پسرها براي اينك دلشونو خوش كنن نيازي به اينكه روز جهاني داشته باشن ندارن. ما پسرا رهاتر از اين حرفاييم
...
احسنت
چرا از خواص خاویار نمیگید ؟
کله پاچه گرونه پول نداریم بخریم.
پاسخ ها
نگفت کله پاچه گفت سیرابی اشتباه نگیر اتفاقا سیرابی خیلی ارزون
از کله پاچه و سیرابی متنفرم.
حقش بود واسه هات داگ و سمبوسه و سیب زمینی سرخ شده یه روز میذاشتن..
پاسخ ها
هعی روز برای سیرابی هست برای هات داگ نیست
اییییییییی
من دوست ندارم اما خانوادم دوست دارن،اینجوری که اینجا گفته پاکش نمیکنیم اینجوریم ننیپزیم،چند دقیقه میندازنش تو آب جوش،بعد با لبه پهن چاقو میکشن روسیرابی تا پرزاش کامل پاک شه و مثل پنبه سفید شه،بعدش مث خورشت میپزنش