طرز تهیه فلافل خانگی؛ ساندویچ سالم و خوشمزه
فلافل هم یه غذای خوشمزه و سریعه و هم یه غذای کم هزینه و صرف نظر از سرخ شدن و پر روغن بودنش که اون هم قابل حله، پرخاصیت محسوب میشه. امروز قصد داریم طرز تهیه این غذای خوشمزه رو به شما آموزش بدیم.
وبسایت دونفره - معصومه رجایی: فلافل این توپهای تشکیل شده از حبوبات به نظر میرسه که از مصر به خاور میانه و بعد هم به کل دنیا منتقل شده. البته گویا ورژن مصریش از لپه باقالی تهیه میشه. این فلافلی که ما با نخود درست میکنیم معروف به فلافل لبنانی هستن. حالا اینکه اهوازیهای خودمون هم مدعی نوعی از فلافل هستن هم به جای خود. اگه اطلاعی دارید یا خودتون اهوازی هستید لطفا بیاید برامون توی نظرات بگید که فلافل اهوازی چه فرقی با این فلافلها داره.
فلافل هم یه غذای خوشمزه و سریعه و هم یه غذای کم هزینه و صرف نظر از سرخ شدن و پر روغن بودنش که اون هم قابل حله، پرخاصیت محسوب میشه. خواص نخود بر هیچکس پوشیده نیست و خیلی خوبه که در هفته یکی دو بار مصرفش کنیم.
مواد لازم
- نخود خام ۲۰۰ گرم
- پیاز یک عدد بزرگ (نگران نباشید وا نمیره)
- مقدار کمی سبزیجات (جعفری، گشنیز و پیازچه)
- ادویه (زردچوبه، نمک، فلفل، پودر تخم گشنیز، زیره سیاه) از هرکدوم یک قاشق چایخوری
دستور سریع
- نخود رو از روز قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید.
- پیاز رو پوست کنید و با جعفری و گشنیز و پیازچه و نخود خیس خورده چرخ کنید.
- ادویهها رو به مواد اضافه کنید و کاملا مخلوطش کنید.
- اجازه بدید یکی دو ساعتی خمیر توی یخچال استراحت کنه.
- حالا با دست توپهای یک اندازه کمی بزرگتر از گردو درست کنید و در روغن سرخ کنید.
خمیر فلافل
توپی کردن فلافل
فلافل با نخود پخته یا خام؟
این بند برای اون عزیزانی هست که برای اولین بار فلافل رو تهیه میکنن. بدانید و آگاه باشید که نخود پخته به هیچ وجه به درد فلافل نمیخوره و عمرا از نتیجه ش خوشحال نخواهید شد پس همینکه نخودها رو خیس کنید کفایت میکنه.
سرخ کردن فلافلها در روغن
ادویههای فلافل
علاوه بر ادویههایی که بالا گفتم دیدم که بعضیها از جوز هندی و پاپریکا و حتی پودر انبه هم در فلافل استفاده میکنن. ولی تجربه شخصی من اینه که جذابترین ادویهها برای این توپهای نخودی پودر تخم گشنیز و زیره اس. پس اگه از هر ادویهی دیگهای هم استفاده کردید توصیه میکنم از این دو ادویه کمی بیشتر از بقیه شون استفاده کنید.
مقدار پیاز در فلافل
پیاز زیاد در فلافل باعث میشه از خشکی در بیاد. این رو از یکی از دوستانم که خیلی توی پخت فلافل حرفهای هست یاد گرفتم وگرنه من هم تصورم مثل شما این بود که پیاز زیاد باعث میشه مثل کوکو، فلافل هم وا بره. ولی اینطور نیست.. کافیه یه بار امتحانش کنید. حالا یهو نشه کلی پیاز بریزید توی نخودا..
فلافل تخم مرغ لازم نداره
من ورژن تخم مرغ دارش رو قبلا امتحان کردم. باید خدمتتون عرض کنم که خیلی خشکش میکنه و اصلا دلیلی هم نداره که توی فلافلمون تخم مرغ هم بزنیم، چون نخود خودش چسبندگی لازم رو داره.
نظر کاربران
ممنون
ممنون
سلام،فلافل نیازکمی به پیازداره زیراپیازباعث تیره شدن فلافل میشه درضمن قراردادن خمیردریخچال دریخچال ازکیفیتش کم میکنه بهتراست همون تازه استفاده بشه کیفیت کباب فلافل هم یکی ازشرطهای خوب شدن به نوع چرخ شدنش بستگی داره وچندروش دیگه هست که درکیفیت تاثیرداره و....
استادفلافل لشکرآباد
پاسخ ها
دمت گرم گفتی هروقت میرم اهواز میریم لشکرآباد اونجا فلافل میخوریم بهترین فلافل های دنیا فقط اهواز لشکرآباد همین هیچ جای دیگه مثل اونجا نیس
اگر آرد نزنیم به ازای هر کیلو دو قاشق غذاخوری..وامیره....بکینگ پودر هم برا پفکی کردن و سبک کردنش میزنیم ..فلافل تو خوزستان ادویه نخصوصداره که بسیار گرونه
پاسخ ها
ترسیدی اسم ادویه گرونشو بگی که بقیه یاد بگیرن یا الکی میگی؟؟؟؟؟
الکی نمیگه ادویه مخصوص داره جاهای دیگ ام هست ولی تو اهواز یا خوزستان ادویه مخصوص داره ک برا فلافل فقط همیشه مامانم برام میگیره و میفرسته عالیه نصف قاشق غذاخوری میزارم رو خمیرفلافل ۲ قاشق چایخوری آرد
اصلا هیچکدوم ازینایی که گفتیو نمیخواد اصلا هم وا نمیره بهتره یاد بگیرید چطور درست کنید
سلام،فلافل نبایدخمیرش انقدری خشک وسفت باشه که بادست شکل بگیره...حتمابایدمقدارکمی اب درمواد ریخته بشه تافلافل خشک نشه ،اب به تردشدنش خیلی کمک میکنه اصلا فوت کوزه گریش همین اضافه کردن اب هست به قدری که خمیرازخشکی دربیاد وباقالب فلافل زن ،قالب گیری بشه ،این میشه یک فلافل ترد و پوک
پاسخ ها
آب چرا کی گفته اولین بار دارم میشنوم چ چیزها پیازشو زیاد کن تا اب پیازش زیاد باشه ن اینکه آب بریزی توش
من باهمین روش درست کردم عالی شده
نخود چسبناکه وا نمیره
ادویه فلافل هم عطاریا دارن
من خودم ساکن اهوازم ازوقتی کرونا اومده دیگه ازبیرون فلافل تهیه نکردم خودم باهمین روش درست میکنم با سس تند میچسبه
پاسخ ها
به به نوش جونتون
طرز تهیه حمص را هم بفرمایید.
پس سیر ؟ توی عکس سیر هست که
احسنت اين دستور عالیه
پاسخ ها
عالی بود
عالی بود
سیر رو یادتون رفت و اینکه پیاز نباید بیش از اندازه باشه چون باعث میشه روش زود سرخ شده و داخلش خام بمونه پس به اندازه بزنید ما نصف استکان آب هم می زنیم باعث میشه نرم تر خوشمزه تر بشه باور کنید وا نمی ره
پاسخ ها
اره منم آب میریزم خیلی ترد و خوشمزه میشه
حتما باید روغن فراوان بریزیم ؟
میگم حتما باید تو غذاساز بریزیم؟
مگه نگفتید خوزستانیها بیان نظر بدن چرا نظر منو نگذاشید ؟؟
فلافل با سیر خوشمزه س نه پیاز
دوستان شاید خنده دار به نظر بیاد ولی من مقداری خمیر باگت رو خیس کرده و به مواد اضافه میکنم خیلی خیلی خوب و ترد و خوشمزه میشه
پاسخ ها
بالاخره کدوم روش درسته مانفهمیدیم هرکی یه نظرمیده
میشه سیب زمینی هم اصافه کنیم خام یا ابپز باشه
عالیه
به به