طرز تهیه خورشت کدو حلوایی؛ خوشمزهی پاییزی
یکی از بهترین روشهای جشن گرفتن پاییز تهیه کردن غذاها و دسرهای خوشمزه با کدو حلوایی است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش کدو حلوایی مجلسی با آلو را همراه تمام فوت و فن آن به شما آموزش دهیم.
مجله دیجیکالا - مریم ابراهیمی: یکی از بهترین روشهای جشن گرفتن پاییز تهیه کردن غذاها و دسرهای خوشمزه با کدو حلوایی است. خورش کدو حلوایی یا همان کدو تنبل یکی از این غذاهای خوشمزه است که طعمی لذیذ و جادویی دارد. حتی در بعضی از مناطق ایران این خورشت خوشمزه را در شب یلدا میپزند. با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش کدو حلوایی مجلسی با آلو را همراه تمام فوت و فن آن به شما آموزش دهیم.
در ایران دو نوع خورش کدو تهیه میشود؛ خورش کدو سبز و خورش کدو حلوایی یا کدو تنبل که مختص فصل پاییز و زمستان است. کدو تنبل مانند هدیهای پاییزی است که با رنگ گرم و زندهاش حال و هوای غمگین و خاکستری پاییز را عوض میکند. کدو حلوایی علاوه بر زیبایی، طعم بسیار لذیذی هم دارد و شیرینی مطلوبش برای غذا و دسر فوقالعاده مناسب است.
ما در دستور پخت این خورشت از ادویههایی مثل دارچین و هل استفاده کردهایم که به خاطر طبع گرمشان مکمل طعم کدو حلوایی هستند. استفاده از آلو بخارا هم رنگ و لعاب این خورشت را بیشتر میکند و طعم ملسی به آن میبخشد.
غذاهای اصیل و محلی شهرهای مختلف ایران بسیار متنوع هستند؛ برای هر فصلی دهها یا بلکه صدها غذای متناسب با آبوهوا و محصولات آن فصل وجود دارد.
مواد لازم برای ۴ نفر
- کدو حلوایی: ۷ تکه بزرگ
- گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
- آلو بخارا: ۱۲ عدد
- پیاز: ۱ عدد بزرگ
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران: به میزان لازم
- کره: ۲۵ گرم
- لیمو ترش: ۱ عدد
- ادویه کاری، دارچین، زردچوبه، پودر هل، نمک و شکر: به میزان لازم
طرز تهیه خورش کدو حلوایی
۱. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلائی شود.
۲. زمانی که پیاز طلائی شد، گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. زردچوبه، پودر کاری و دارچین را اضافه کنید و تفت دهید. سپس تا جایی که روی گوشتها را بگیرد آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید برای ۲ ساعت گوشت در قابلمه با در بسته بپزد. اگر حین پخت گوشت آب آن کم شد، به میزان لازم آب جوش به آن اضافه کنید.
۳. در حین پخت گوشت دو طرف تکههای کدو حلوایی برش داده شده را در کره و مقداری روغن تفت دهید و از تابه خارج کنید.
۴. بعد از خارج کردن کدوها از تابه، رب گوجه فرنگی را در همان تابه با روغن و کرهی باقیمانده به مدت ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید.
۵. وقتی گوشت کاملا پخت، رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به آن اضافه و میزان آب خورش را تنظیم کنید. حالا نمک، نوک قاشق چایخوری پودر هل، آب لیمو ترش، کمی شکر و به دلخواه ۱ قاشق غذاخوری گلاب به مواد اضافه کنید. وقتی به طعم دلخواه رسیدید، اجازه دهید سس خورشت به جوش بیاید.
نکته: طعم این خورش باید ملس باشد، ولی نباید به آن زیاد شکر اضافه کنید، چون خود کدوها شیرین هستند. همچنین باید مراقب باشید طعم هل قالب نباشد.
۶. وقتی غلظت و طعم خورش کاملا تنظیم شد، کدوهای سرخ شده و آلو بخارا را به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه با در بسته بپزند. دقت کنید که کدوها بیش از حد نپزند و له نشوند.
۷. خورش کدو حلوایی آماده شده را در ظرف سرو ریخته و به دلخواه تزئین کنید. نوش جان!
نظر کاربران
من نمیدونم با خورشتی که گلاب و شکر توش قاطی بشه چی میشه ...... فقط بگم حالمون داره بهم میخوره ....
پاسخ ها
اتفاقا طعم این خورشت عالی میشه البته درصورتی مه غذاهای شیرین دوست داشته باشید
تو غذاهای نذری هم گلاب می زنن. می خورین و به به چه چه می کنین
ملت خیلی وقته به کدو بادمجان خوردن افتادن دیگه مرغ و گوشت و تخم مرغ جزو غذاهای اعیانی به حساب میاد
خدا لعنت شون کنه با قیمت مرغ و گوشت...
کی دیگه می تونه خورشت درست کنه ...
من تازه کِیی پلا یا کدو پلو را یاد گرفتم و خیلی هم خوشمزه است. گوشت هم نمی خواد میشه هم گوشت یا مرغ داخلش ریخت یا کنارش گذاشت ولی عالیه من دوست داشتم.