۱۰۳۸۵۲۲
۱۵ نظر
۵۴۵۰
۱۵ نظر
۵۴۵۰
پ

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

بدون شک هر کس طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل را بلد باشد بین دوستان و خانواده محبوبیت زیادی پیدا می‌کند! در این مطلب طرز تهیه دلمه بادمجان را به شیوه‌ی اصیل تبریزی آموزش می‌دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: بدون شک هر کس طرز تهیه دلمه بادمجان و فلفل را بلد باشد بین دوستان و خانواده محبوبیت زیادی پیدا می‌کند! در این مطلب طرز تهیه دلمه بادمجان را به شیوه‌ی اصیل تبریزی آموزش می‌دهیم.

دلمه علاوه بر ایران در دیگر کشور‌های خاورمیانه مثل ترکیه هم تهیه می‌شود. اساسا نام «دلمه» ریشه‌ی ترکی دارد و از واژه‌ی «دولمک» به معنی «پر کردن» گرفته شده است.

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

از زمان‌های بسیار دور در خاورمیانه از انواع صیفی‌جات مانند بادمجان، گوجه فرنگی، کدو و کلم و همچنین برگ درخت انگور یا برگ مو، برای پختن دلمه استفاده می‌شده است. اما جالب است بدانید که این‌ها تنها مواد رایج برای پختن دلمه نبوده‌اند. مثلا در قرن هفدهم میلادی که اولین دلمه‌ها در ایران تهیه می‌شده، از خیار، پیاز و حتی سیب هم برای دلمه استفاده می‌کرده‌اند.

در دستور پخت دلمه بادمجان تبریزی از گوشت قرمز استفاده شده است. اما اگر دوست داشته باشید می‌توانید به جای آن از سویا استفاده کنید تا یک غذای کاملا گیاهی داشته باشید.

مواد لازم (برای ۶ نفر)

  • بادمجان دلمه‌ای: ۱۰ عدد
  • سبزی دلمه (تره، پیازچه، نعنا، ترخون و مرزه): ۲۵۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۵۰ گرم
  • لپه: نصف پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • پیاز: ۲ عدد بزرگ
  • زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره: ۶۰ گرم
  • لیمو ترش: ۱ عدد
  • زعفران: به میزان لازم
  • مرزه، نعنا و ترخون خشک: هر کدام ۱ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

طرز تهیه

۱. سر بادمجان‌ها را جدا و داخل آن‌ها را با چاقو و قاشق، مانند تصویر خالی کنید.

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

۲. پیاز‌ها را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلائی شد، نیمی از آن را برای سس بردارید و گوشت چرخ‌کرده را به مابقی آن اضافه کنید. گوشت را با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس ادویه‌ها، برنج نیم‌پز و لپه‌ی پخته‌شده را اضافه کنید.

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

۳. سبزی دلمه‌ی خردشده، نیمی از رب انار و نیمی از رب گوجه فرنگی را به مواد داخل دلمه اضافه کنید و تفت دهید.

نکته: اگر دوست داشته باشید می‌توانید در این مرحله قسمت داخلی بادمجان‌ها را هم ساطوری کنید و به مواد بیفزایید.

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

۴. بعد از اینکه مواد خوب باهم تفت خوردند، زرشک و نیمی از کره را اضافه و نمک مواد را تنظیم کنید. طعم مایه‌ی داخل دلمه را بچشید و اگر به اندازه‌ی کافی مزه‌دار نبود به آن کمی رب یا نمک اضافه کنید.

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

۵. برای آماده کردن سس دلمه، نیمی از پیاز تفت داده شده را که ابتدا جدا کرده بودید با مقداری روغن و باقیمانده‌ی کره در قابلمه بریزید و کمی زردچوبه، ادویه‌ی کاری، فلفل سیاه و نمک به آن اضافه کنید. مابقی رب گوجه فرنگی را هم به سس اضافه کنید و حسابی تفت دهید. در پایان رب انار، زعفران دم‌کرده و آب لیمو ترش تازه را اضافه و با حرارت خیلی کم مواد را مخلوط کنید.

نکته: میزان رب انار باید کمتر از رب گوجه باشید تا سس تیره نشود.

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

۶. یک لیتر آب به سس اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. سپس طعم سس را امتحان و در صورت نیاز به آن نمک اضافه کنید.

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

۷. بادمجان‌ها را از مواد دلمه پر کنید و مانند تصویر در قابلمه بچینید. دقت کنید که سس باید حداکثر تا نیمی از بادمجان‌ها را پوشانده باشد. بادمجان‌ها را به مدت یک ساعت و نیم روی حرارت متوسط بپزید.

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

۸. دلمه بادمجان را همراه سس آن سرو کنید. نوش جون!

طرز تهیه دلمه بادمجان؛ غذای اصیل تبریزی

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • آسمان

    وای دهنم آب افتاد به به

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نامردا اخه سرصبح؟!!دلم خواست خب

  • بدون نام

    چقد دلم خواست خدایاااا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همه چیزهای خوب مال تبریزه قابل توجه شمالی ها

  • صبا

    دلمه بادمجان تبریز اصلا سبزی توش نمیریزند واینقدرهم آبدار نیست

    پاسخ ها

    • ماوشما

      آذریهاهنرمندآشپزی هستندوبه نوع کیفیت وطعم آن اهمیت زیادی قایل می شوند. مخصوصا" که برای میهمان باشدکه ازسروجان برایش مایه می گذارند.

  • بدون نام

    وااای دلم خواست

  • بدون نام

    خوشم نیومد

  • بدون نام

    برترینها نظر منو منعکس نمیکنه ،
    خیلی دلم میخواد نظر بدم ولی ......

  • بی نام

    دلمه اصل تبریزی اصلا سبزی نداره .میشه بامرغ هم درست کرد یا حتی بدون گوشت.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بله میشه بدون گوشت هم درست کرد

    • ماوشما

      طعم مطبوع دلمه بخاطرسبزی آن است منتهی بعضیهاازسبزی تازه وبعضیهاهم ازمرزه وتلخون ونعناء خشک استفاده می نمایندحتی برای دلمه برگ مو و کلم برک. وماخودمان بجای رب انار ازسرکه ومقداری شکر وپودرمغزلیموخشک استفاده می کنیم.

  • بدون نام

    واقعا خوراک لذیذی هست من خیلی خوب درستش می کنم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هههههه

    • بدون نام

      هههههه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج