طرز تهیه خورشت هویج؛ اگر بهدنبال یک طعم خاص هستید
خورشت هویج یکی از انواع خورشتهای ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نامهای خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی هم شناخته میشود.
ایرنا زندگی: خورشت هویج یکی از انواع خورشتهای ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نامهای خورشت هویج ترکی و خورشت هویج تبریزی هم شناخته میشود.
مواد لازم:
- پیاز بزرگ: ۱ عدد
- آلو خورشتی: ۱۰۰ گرم
- هویج یا زردک: ۴۰۰ گرم
- روغن مایع: به اندازه کافی
- گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
- زعفران دم کرده: به اندازه کافی
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. برای تهیه خورش هویج مجلسی ابتدا پیاز را پس از گرفتن پوست و شستشو به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
۲. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند ادامه دهید. در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به اندازه خورشتی (مانند خورشت قیمه) خرد کنید.
۳. پس از خرد کردن گوشت آن را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
۴. در مرحله بعدی باید هویجها را آماده کنید. برای این منظور هویجها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید.
۵. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویجهای خلالی را داخل روغن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر بیشتر هویجها را تفت دهید خورش در پایان زیباتر خواهد شد، ولی اینکار باعث میشود خواص هویجها از بین برود.
۶. در ادامه آلوهای خورشتی را با دقت بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
۷. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید.
۸. برای تزیین خورش هویج میتوانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو برای تزیین خورش استفاده کنید.
نظر کاربران
تو چقدر دلت خوشه .... ملت تو فقر و بدبختی وست و پا میزنن تو داری از طعم و لذت درست کردن غذا حرف میزنی ... تو چقدر وضعییت مالیت خوبه چه سر خوشی بسه دیگه خجالت بکش ملت نون ندارن بخورن ..............
خب این خورش هویج گوجه توش چکارمیکنه یارب نمیزنن.کلاعکس باتوصیحش فرق داره.خورش هویج همه جایی هست مخصوص تبریزنیست
پاسخ ها
چرا رب هم داره زعفران هم داره
تبریزی ها عادت دارند همه چیز خوب را به اسم خودشان بزنند
من کوفته تبریزی دوست دارم. هفته ایی یک بار حداقل کباب و ماهی کباب باید بخوریم و از زندگی لذت ببریم. از غذاهای متنوع هم استقبال میکنم. نوشیدنیهای گرم و سرد هم عالیه. زندگی همراه با موسیقی شاد و غذاهای خوشمزه و نوشیدنیهای گوارا و دلچسب لذت بخشه . به امید روزهای بهتر .
ما هم درست میکنیم ولی هویج رو مثل این رنده نمیکنیم و رب و گوجه فرنگی و البته یه کوچولو شکر و فلفل هم برای دو مزه شدن اضافه میکنیم، کاربر بی نام ۱ درست گفتن این غذا رو خیلی جاها درست میکنن و مخصوص یک شهر نیست
خواهش می کنم نوشتن درست واژگان را انجام دهید. هیچ جا خورشت نبوده است. خورش درست است.