۱۰۱۳۱۰۷
۲۳ نظر
۵۰۳۹
۲۳ نظر
۵۰۳۹
پ

طرز تهیه آش سبزی شیرازی؛ وعده فراموش نشدنی

یکی از جذاب‌ترین غذا‌های شیراز، آش سبزی است که شباهت زیادی به آش شله‌قلمکار دارد. آش جذابی که طرفداران زیادی دارد و می‌شود در خانه بهترین آن را درست کرد.

ایرنا زندگی: یکی از جذاب‌ترین غذا‌های شیراز، آش سبزی است که شباهت زیادی به آش شله‌قلمکار دارد. آش جذابی که طرفداران زیادی دارد و می‌شود در خانه بهترین آن را درست کرد.

مواد لازم:

  • گوشت سردست گوسفندی با استخوان: ۵۰۰ گرم
  • سبزی (تره، ترخان، شوید): ۴۰۰ گرم
  • نخود: ۱۰۰ گرم
  • عدس: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم
  • برنج نیم دانه: ۱۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد
  • پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه و فلفل قرمز: به میزان لازم
  • ترخان خشک: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش سبزی شیرازی؛ وعده فراموش نشدنی

طرز تهیه آش سبزی شیرازی؛ وعده فراموش نشدنی

طرز تهیه و دستور پخت:

۱. حبوبات را از شب قبل خیس می‌کنیم. آب حبوبات را خالی کرده و دو مرتبه آب تازه روی آن‌ها می‌ریزیم و با کمی نمک روی حرارت قرار می‌دهیم تا بپزند.

۲. گوشت را در یک قابلمه دیگر با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و فلفل قرمز و یک لیتر آب روی حرارت قرار می‌دهیم تا گوشت نیز بپزد. برنج را نیز جداگانه می‌پزیم.

۳. سبزی‌ها را پس از پاک کردن خرد می‌کنیم و کاملاً تفت می‌دهیم تا بپزند. پس از اینکه حبوبات کاملاً پخت، آن‌ها را به برنج پخته و سبزی‌ها اضافه می‌کنیم.

۴. گوشت که کاملاً پخت، آن را از قابلمه در می‌آوریم و استخوان آن را جدا می‌کنیم و گوشت آن را می‌کوبیم و به همراه آبش به آش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم چند جوش بزند.

۵. در یک قابلمه کوچک کمی روغن را داغ می‌کنیم و نیمی از پیاز داغ را به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت می‌دهیم تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود و آن را داغ در آش در حال جوشیدن می‌ریزیم.

۶. ترخان را نیز خیس می‌کنیم و خرد می‌کنیم و به آش اضافه می‌کنیم. ⅓ از آش را در ظرف دیگری می‌ریزیم و آن را کاملاً می‌کوبیم و سپس به آش اضافه می‌کنیم.

۷. پس از چند جوش آش کاملاً جا می‌افتد و می‌توان آش سبزی شیرازی را در ظرف مناسب کشید و با پیاز داغ تزئین کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    البته این آش دراصل آبادانیست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه دوست عزیز.این آش از زمان قدیم متعلق به شیراز بوده .

    • بدون نام

      بله دقیقا آش آبادانی ست

    • بدون نام

      آبادان کجا بوده
      از آشای سنتی شیراز
      اگه آبادانی بود، پس کو فلفلش؟؟؟

    • بدون نام

      بله زمان جنگ آبادانیها به شیراز رفتن و هرچیزی توی فرهنگ غذایی آبادانیهاست رو زدن به نام خودشون . جالبه رنگینک و دوپیازه رو هم میگن مال ماست .

    • بدون نام

      این آش آبادانه

    • بدون نام

      این اش سبزی شیراز هست فقط شوید ندارد.
      اش ابادانی لوبیا سفید داره وفلفل بیشتر و ترخون کمتر

    • بدون نام

      میخوام بدونم مثلا شیراز کی نخلستون داشت که دسر رنگینکم زدن به نام خودشون!!!!

    • بدون نام

      عباس آشی آبادان. بیش از چهل ساله پیش که من آبادان بودم، آشش را خوردم و عالی بود و هنوز معروفه

    • بدون نام

      دوسش داشتم

  • بدون نام

    صبحانه اش سبزی میخوریم .همه شهرستانهای فارس هم تو مغازه ها صبحانه دارن

  • بدون نام

    چقدر به نظرم خوشمزست

  • ساسان

    کباب،میگو،ماهی کباب ، کوفته تبریزی و آش دندونی با سیرابی خیلی دوست دارم و باعث شادابی در زندگیمون میشه.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چه ربطی داشت

  • امیر محمد

    فالوده شیرازی ، آش سبزی شیرازی ؛ به به ؛ به شهرم افتخار می کنم .

  • سحر

    پارسال شیراز بودم. همسرم این اش رو برای صبحانه خرید و چون اش دوست ندارم از سر گرسنگی یک قاشق خوردم
    ولی انقدر خوشمزه بود که تا همسرم جواب تلفن هاش رو داد نصف بیشتر ظرف رو تنهایی خوردم
    مزه ش هنوز از خاطرم نرقته

  • زینب

    لطفا بگین دستورات برای چند نفره؟

  • بدون نام

    این آش فوق العاده است. من که انواع آشها را خورده ام، این آشرا به همراه لیموی شیراز و نان تازه و عطرش خیلی دوست دارم.

  • moabbd

    کو پول ک بخواییم گوشت بخریم

  • اسما بهمنی

    امروز آش خوردیم به همین روز

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دعوا نکنین.واقعا آش ماله شیرازه.وخیلی هم خوشمزه هست

  • بدون نام

    آش خوشمزه ای هست ممنون از اینکه دستورش رو یادم دادید

  • مهوش

    این اش را در شیراز هم درست میکنند و باید کمی تند باشد.ضمنا بایستی کاملا جا بیفتد و مثل حلیم کش بیاید.فوق العاده است.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج