۱۵۰۵۴۸۲
۴ نظر
۴۰۱
۴ نظر
۴۰۱
پ

خطر بیخ گوش دانش‌آموزان کم‌سواد!

معاون آموزش و پرورش گفت: «۶۲۳ هزار نفر دانش آموزی که در مدارس سراسر کشور در ۳درس فارسی، ریاضی و علوم مشمول طرح هستند، خوشبختانه شناسایی شده و ارزیابی یادگیری آن‌ها انجام می‌شود. اگر این دانش‌آموزان، مهارت‌های لازم را کسب نکرده باشند، تداوم یادگیری‌ها را خواهیم داشت.»

همشهری آنلاین: «۶۲۳ هزار نفر دانش‌آموزی که در مدارس سراسر کشور در ۳درس فارسی، ریاضی و علوم مشمول طرح هستند، خوشبختانه شناسایی شده و ارزیابی یادگیری آنها انجام می‌شود. اگر این دانش‌آموزان، مهارت‌های لازم را کسب نکرده باشند، تداوم یادگیری‌ها را خواهیم داشت.» او البته تأکید کرده است که «ثبت نام هر دانش‌آموزی در پایه بالاتر منوط به کسب موفقیت در پایه پایین‌تر است. در ارزیابی‌های ارزشیابی کیفی و توصیفی، نمره به شکل سنتی وجود ندارد. از دانش‌آموزان انتظار داریم برای اینکه یادگیری کامل داشته باشند و به درجه «خوب» و «خیلی خوب» برسند، تلاش کنند ولی دانش‌آموز با ارزشیابی «قابل‌قبول» هم می‌تواند قبولی را کسب کند و وارد پایه بالاتر شود.»

2135151_599 (1)

درباره دانش‌آموزان کم‌سواد یا همان مردودی که معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد خطر تکرار پایه، بیخ گوششان است. 

در رقابت نابرابر و ناجوانمردانه علم و ثروت، درست است که علم هنوز قافیه را نباخته اما حسابی فیتیله‌پیچ شده است و دیگر آن قبراقی و شادی گذشته را ندارد که بر هر حریفی غلبه می‌کرد. اگر تا قبل از این، میانگین معدل دانش‌آموزان متوسطه در امتحان نهایی بین ۹تا ۱۲را نشان می‌داد، حالا درد به ریشه درخت رسیده و در دوره ابتدایی، دانش‌آموزان به زبان عامیانه مردود می‌شوند و روی کاغذ «نیاز به تلاش بیشتر» دارند. رضوان حکیم‌زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفته است که در بررسی‌های میدانی‌شان به دانش‌آموزانی رسیده‌اند که کم‌سواد هستند؛ «تاکنون ۶۲۳هزار دانش‌آموز نیاز به تلاش بیشتر در کشور شناسایی شده‌اند.»

تا ابتدای دهه ۸۰، دانش‌آموزان ابتدایی را با نمره ارزیابی می‌کردند، کارنامه بود و نمره و معدل اما نظام ارزشیابی توصیفی شد و جای نمره ۲۰، واژه «خیلی خوب» نشست و جای ۱۸.۱۹ «خوب» و جای نمره زیر ۱۲ «نیاز به تلاش بیشتر» تا ضرب دست نمره گرفته شود و استرسی به دانش‌آموزان وارد نشود. حالا روایت حکیم‌زاده نشان می‌دهد که عوامل مختلف باعث شده آمار دانش‌آموزان مردودی قدیم یا نیاز به تلاش فعلی بیشتر شود. 

تعطیلات زیاد باعث این اتفاق شد

حکیم‌زاده اعلام کرد که آمار دانش‌آموزان «نیاز به تلاش بیشتر» برای این بالاست که تعطیلی زیاد بوده است؛ «باتوجه به تعطیلات مکرر در سال گذشته این اتفاق رخ داده است؛ چیزی شبیه اتفاقی که در دوره کرونا رخ داد و دانش‌آموزان با آن مواجه شدند.» 

تکرار پایه در انتظار دانش‌آموزان ضعیف

معاون آموزش و پرورش گفت: «۶۲۳ هزار نفر دانش‌آموزی که در مدارس سراسر کشور در ۳درس فارسی، ریاضی و علوم مشمول طرح هستند، خوشبختانه شناسایی شده و ارزیابی یادگیری آن‌ها انجام می‌شود. اگر این دانش‌آموزان، مهارت‌های لازم را کسب نکرده باشند، تداوم یادگیری‌ها را خواهیم داشت.» او البته تأکید کرده است که «ثبت نام هر دانش‌آموزی در پایه بالاتر منوط به کسب موفقیت در پایه پایین‌تر است. در ارزیابی‌های ارزشیابی کیفی و توصیفی، نمره به شکل سنتی وجود ندارد. از دانش‌آموزان انتظار داریم برای اینکه یادگیری کامل داشته باشند و به درجه «خوب» و «خیلی خوب» برسند، تلاش کنند ولی دانش‌آموز با ارزشیابی «قابل‌قبول» هم می‌تواند قبولی را کسب کند و وارد پایه بالاتر شود. »

مدرسه در تابستان

«طرح حمایت آموزشی مستمر یادگیرندگان (حامی) برای این دانش‌آموزان دنبال می‌شود.» معاون آموزش و پرورش این را گفت و افزود: «برای ارتقای مهارت‌های سواد پایه محصلان این طرح تا پایان سال تحصیلی توسط مدیران مدارس با کمک ظرفیت‌های مردمی مثل دانشجومعلمان و بسیج دانشجویی برگزار می‌شود.»

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • IRAN

    روش اموزش غلطه

  • بی نام

    مباحث درسی سنگین هست. علاوه بر معلم پدر و مادر ها هم وقت زیادی برای یادگیری دانش آموزان صرف می کنند اما بازنده خوبی نداشته

  • کریم

    اصلا معلمهای نازنین از عمد تدریس نمیکنند و من مونده ام چرا از دولت حقوق الکی میگیرند تازه مدعی هم هستند فرزندان ما هیچی از کتابهای درسی نمیدانند واقعا تو این مملکت چی میگدره

  • بی نام

    درسهای دانش آموزان مناسب سن آنها نیست .خیلی هم مباحث درسی برای آنها زیاد هست .یه مشت مفت خور کار نشناس توی این وزارتخانه سر کار هستند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج