آذرخش مکری؛ محبوبترین دکتر اینروزهای ایران
به تازگی ویدئوهایی از یک دکتر روانپزشک، کاربران مجازی را تحت تاثیر قرار داده. از آذرخش مکری صحبت میکنیم.
برترینها: طی سالهای اخیر چند پدیده اینستاگرامی که عموم اصطلاح موسوم به "روانشناسی زرد" را رواج میدهند با بیان برخی اصطلاحات اینستاگرامپسند، بخش زیادی از کاربران شبکههای اجتماعی را تحت تاثیر قرار دادند. به تازگی ویدئوهایی از یک دکتر روانپزشک، کاربران مجازی را تحت تاثیر قرار داده. از آذرخش مکری صحبت میکنیم که استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران است و از پیشگامان درمان اعتیاد در کشور به حساب میآید. البته که حضور سریالیاش هم در دو تاکشوی "باضیا" و "اکنون" طی ماه گذشته باعث شده بیش از پیش وایرال شود و البته امیدواریم مورد دکتر مکری به سرنوشت آن پدیدههایی که پیشتر گفتیم دچار نشود؛ اما او مگر چه میگوید که اینقدر محبوب شده؟
کاربری به نام بنیامین اینگونه پاسخ داده: تخصص بالا، استادِ استادان روانشناس بودن، تکرار و تمرین از خیلی سالهای دور، ارائه محتوای تخصصی، اخلاق عالی، فن بیان و زبان پخته و دلسوز و بی چشم داشت.
و خسرو درباره دکتر مکری نوشته: هر چه بیشتر سخنرانیهای آقای دکتر آذرخش مکری عزیز را گوش میدهم، کم حرفتر میشوم چرا که عمیقتر به این نکته پی میبرم که انسان و مسائل او بسیار بسیار پیچیدهتر، پر لایهتر و ناشناختهتر از آن چیزی است که فکرش را میکنم.
پیشینه آذرخش مکری
آذرخش مُکری 56 سال دارد. تحصیلات ابتدایی را در آرلینگتون تگزاس سپری کرده و در سال ۱۳۷۶ از دوره دکتری تخصصی روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشآموخته شده. مکری از استادان برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران (بیمارستان روانپزشکی روزبه) است. از دستاوردهای او میتوان به افتتاح بخش تخصصی ترک اعتیاد در بیمارستان روزبه و تربیت دستیاران روانپزشکی و دانشجویان روانپزشکی اشاره کرد.
کاربری به نام ساحل درباره پیشینه او این رشته توئیت را منتشر کرده: "آذرش مکری همکار WHO در ایران است و از پژوهشگران خوشنام و پیشرو در درمان اعتیاد در دنیاست. رتبه یک آزمون تخصصی رزیدنتی بوده و میتونسته بره رادیولوژی یا چشم ولی رفته روانپزشکی.
دکتر مکری اگر میخواست ارزشهای بروکراتیک را مشروعیت ببخشد از دانشجو و رزیدنت استفاده میکرد، ابیوز میکرد و کلی مقاله به نام خودش ثبت میکرد تا بجای مرتبه استادیاری، دانشیار یا استادتمام شود، حقوقش بالاتر برود، مسئولیتهای بزرگ بگیرد و برای دانشگاه استاد-کارمند نمونه باشد.
سواد و دید من و خیلی از روانپزشکان و رزیدنتهای روانپزشکی مدیون CDهای درسی تخصصی دکتر مکری هست که حداقل ۱۰ سال پیش ضبط شده و هنوز در سایت مرکز مطالعات اعتیاد میفروشند. اگر میخواهید به این رشته بیایید؛ باید مثل مکری باشید. نفر اول پزشکان کشور در امتحان تخصص رفت سمت عشقش و خوشنامترین و محبوبترین روانپزشک ایران شد. اگر روانپزشکی تازه قبول شدید چون رشته آف و تمیزیه، بدرد این رشته نمیخورید. روانپزشکی پرمحتواترین رشته پزشکیست. هرروز باید خواند و دانست.
درآمد روانپزشکی با پزشکعمومی مرکز زیبایی قابل مقایسه نیست و اساسا چون پروسیجر، عمل، دستگاه و تختبستری ندارد از کمدرآمدترین متخصصین پزشکی هستند. قدیمیها، معروفها، اساتید و برخی استثنائن. روانپزشک باید بفهمند، بخواند، از شاگرد و استاد و بیمار یاد بگیرد و از همهچیز سر در بیاورد. بیشترین رفرنس و محتوا در تخصصهای پزشکی در همین رشته اعصاب و روان است. شاید حداقل ۶۰ رویکرد رواندرمانی مختلف مختص اختلالات روانپزشکی مختلف وجود دارد. دوره بعضی از آنها ۷-۱۰ ساله است. خلاصه درمان روانپزشکی Therapeutic Alliance یا اتحاد درمانی است. اتحاد درمانی جز با empathy و همدلی حاصل نمیشود. تا ۷۰٪ اختلالات روانپزشکی در این بستر درمان میشوند. بدون هیچ کار اضافه دیگری؛ ولی به صورت درست.
در آخر غُر هم به دکتر مکری میزنم که شاید کسی بخواند و به دستش برسد. پارسال دوره درمانگری اعتیادش را ثبتنام کردم. پسرک هماهنگکننده و مدیربرنامههایش آدم کاسبمسلکی بود و خلاصه تایپ دکتر مکری نبود. گفتم برای دوره بعد پولم را پس بده. دیگر دورهای از ایشان شرکت نکردم.
دوستی گفتند بعد سالها دکتر مکری به مرتبه دانشیاری ارتقا پیدا کردند که باعث مسرته. در جایی که supergenius ی مثل استاد مکری وجود دارد چرخ دندههای بروکراسی، برخی افراد غیرمرتبط را در دانشگاهها و بیمارستانها به عنوان ریاست بخش روانپزشکی میگذارد."
یک خوانش غلط از صحبتهای مکری
این بریده از صحبتهای او در گفتگو با سروش صحت نیز طی روزهای اخیر پربازدید شده. جایی که مکری درباره امیدواری و ناامیدی صحبت میکند و از مطلق نبودن این صفتها دفاع میکند. البته که انتقادات زیادی هم به این ادیتزدنهای کوتاه از اظهارات او شده:
هستی در همین باره نوشته: دکتر مکری این همه تاکید کرد که آقا کار ما سادهسازی و توصیهی ۱۵ ثانیهای نیست، ما میخواهیم عمیق و پیچیده به مسائل نگاه کنیم . ولی خب شما تهش دو تا جمله ازش رو با اون آهنگ پسزمینهی ادایی منتشر میکنید.
و یاور: کل این برنامه و صحبتهای آقای دکتر عالی بود، فقط حیف که سروش صحت وسط این توضیحات ناب، کلی حرف بیربط و اشتباه و بسیار سطحی میگفت. رشتهی کلام تو ذهن آدم پاره میشد.
ارسال نظر