بدون اجازه مذاکره، پزشکیان چه خواهد کرد؟
این روزها شاهد رشد تورم به ویژه در بخش مواد خوراکی و برخی محصولات صنعتی و کشاورزی و سبد مصرفی خانوار هستیم.
روزنامه اطلاعات نوشت: گرچه هنوز عمر دولت به ۶ ماه هم نرسیده و شاید انجام همه اصلاحات ساختاری در این فاصله کوتاه، مطالبهای غیرمنطقی و نامنصفانه است اما نگرانی از آن است که این دولت همانند دولتهای گذشته هرچه که بگذرد، جسارت کمتری نسبت به انجام آن پیدا کند.
پزشکیان به اعتبار زیست انقلابی و منزه و صفات اخلاقی و صفای باطنی که دارد، بیمداهنه و پرده پوشی چندین و چندبار و در هر فرصتی از نیاز کشور به انجام اصلاحات ساختاری و از خطر رشد ناترازیها صحبت کرده و تمامی تلاش خود را هم برای پایان دادن به مناقشات سیاسی و کاهش دعواها و اختلافات و لزوم وفاق به کار گرفته.
اما در همین مدت کمتر از ۶ ماه تقریباً همه دریافتهایم و دریافتهاند که این همه به تنهایی کافی نیست. هر لحظه تأخیر در انجام اقدامات سخت نه تنها بر دامنه بحرانها خواهد افزود بلکه حتی همین سرمایه اجتماعی را که او با آمدنش فراهم آورده، در معرض خطر قرار خواهد داد.
این روزها شاهد رشد تورم به ویژه در بخش مواد خوراکی و برخی محصولات صنعتی و کشاورزی و سبد مصرفی خانوار هستیم. به همین نسبت بخش خدمات هم خود را مطابق تورم و حتی بالاتر از تورم هماهنگ کرده است. در بخش درمان و دارو هم شاهد کاهش تعهدات بیمهای و افزایش سهم بیمار در هزینههای درمان هستیم.
نوسانات دلار و طلا هم چه درست و چه نادرست، سینگالهای مثبتی به بازار و فضای کسب و کار نمیدهد و بودجه دولت هم همچنان کسری قابل توجهی دارد. حال که احتمال انجام مذاکرات یا رسیدن به توافقی برای رفع تحریمها هم به حداقل رسید، بیش از هر زمان دیگری نیاز است تا دولت برنامههای خود را برای عبور از این وضع در شرایط تحریمی با روشنی و شفافیت تمام و بدون رودربایستی با جامعه در میان بگذارد و جامعه و فضای کسب و کار را از حالت انتظار و ابهام خارج کند. همه میدانیم که نیازمند اتخاذ تصمیمات سخت هستیم و همین طور برنامه و راه حل برای عبور از این مرحله. کمتر از دو ماه دیگر سال جدید از راه میرسد و بودجه هم در حال چکشکاری در مجلس است.
کلیاتی از بودجه را همگان میدانیم، اما نه همه آنچه را که باید بدانیم و همگان بدانند. از همه مهمتر این که دولت باتوجه به شتاب تورمی که در ماههای اخیر داشتهایم و مضایق درآمدی و بودجهای و فاصله معنادار درآمد و هزینه خانوار در بخش کارمندی و کارگری، چه سرنوشتی برای حقوق و مزایای آنان درنظر گرفته است؟ یادمان نرود همانطور که بارها گفته شد سفره این قشر عظیم که یک سوم جامعه را در بر میگیرد هر سال کوچکتر شده و فشار معیشتی بر آنان جدای اثرات سوئی که برکارآیی و سلامت حرفهای و خدمترسانی بخش اداری جامعه برجای میگذارد، با فشار بر بخش تقاضای کل و پایین آوردن قدرت خرید بخش مهمی از جامعه، بخش تولید را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و منجر به ضرر و زیان این بخش و کاهش اشتغال و خالی ماندن ظرفیت در بخش تولید خواهد شد.
گرچه هنوز عمر دولت به ۶ ماه هم نرسیده و شاید انجام همه اصلاحات ساختاری در این فاصله کوتاه، مطالبهای غیرمنطقی و نامنصفانه است اما نگرانی از آن است که این دولت همانند دولتهای گذشته هرچه که بگذرد، جسارت کمتری نسبت به انجام آن پیدا کند و هر غده سرطانی که به جان اقتصاد افتاده بیش از این درشت و سخت شود و بر دامنه بحران و بیماری بیفزاید. تا به حال از زبان دکتر پزشکیان عزیز که آرزویمان سربلندی و موفقیت اوست به درستی از ناترازیها، مشکلات و بحرانهایی که وجود دارد و اغلب میدانستیم، خوانده و شنیدهایم؛ اما حال در آستانه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب و جشن سالگرد پیروزی این نهضت بیبدیل و راهپیمایی بیعت هر ساله آن، باید از زبان او و یاران و همراهانش در دولت وفاق، اینکه چه باید کرد و چه برنامهای در سرداریم بشنویم.
حتی اگر اتخاذ تصمیمات، سخت و تلخ باشد، مردم فهیم ما نشان دادهاند که اگر صدق و صفا و راستکرداری و صداقت ببینند و عدم تبعیض و شفافیت و خدمت بیمنت، همراهی خواهند کرد؛ به شرطی که این سختی و دشواری اولاً دوران کوتاهی داشته باشد برای پایان بخشیدن و اتمام سختی مدام و ثانیاً صبر و تحمل فقط شامل ضعیفان و بیپناهان و طبقات فقیر و مستضعف جامعه که همیشه سنگ زیرین آسیاب بودهاند و نیز طبقه متوسط نیل کرده به طبقه محروم جامعه و در یک کلام اکثریت جامعه نباشد و نیز فرصت دیگری برای چاقتر شدن اقلیتی که همواره در سایه تورم ،سفرههای رنگینتری پیدا کردهاند؛ فراهم نیاورد.
حال که احتمال انجام مذاکرات یا رسیدن به توافقی برای رفع تحریمها هم به حداقل رسید، بیش از هر زمان دیگری نیاز است تا دولت برنامههای خود را برای عبور از این وضع در شرایط تحریمی با روشنی و شفافیت تمام و بدون رودربایستی با جامعه در میان بگذارد.
نظر کاربران
به والله مشکل اصلی ما در داخل است نه تحریم مثلا بابیرون کردن افاغنه کلی گشایش در زندگی مردم دهک های پائین ومتوسط ایجاد خ اهد شد وناترازی ها بکلی در همه زمینه جبران میشود چندنفر دزد واختلاسگر در ملاگ عام اعدام شوند اعتماد مردم برمی گردد وبادلگرمی به ساختن کشور خواهند پرداخت
برنامه که نه ولیکن سخنرانی خواهند کرد و دیگر هیچ وهیچ ...تورم بالا و بالاتر...
حرف حساب
در ناامیدی بسی امید است.................
👏
آقای پزشکیان گفتند؛ظاهرا شما نشنیدید؛ زنده میمانیم؛مثل آفریقایی ها که زنده اند؛با شکم های ورم کرده از فقر با استخوانهای بیرون زده ولی زندهاند؛زنده میمانیم تا کرکسی بیاید و زنده زنده ما را بخورد ولی زنده میمانیم.
پزشکیان بود و نبودش هیچ فرقی نمیکنه چون فقط گرونی داره به مسیر خودش ادامه میده و هیچ برنامهای براش وجود نداره . پس وجود دولت فقط بار مالی داره بر ملت .
هیچی خاک دو الگه رو سر مردم!
بدبخت شدیم رفت
همچنان از ناترازی در بخشهای مختلف حرف خواهد زد و تازگی یک مطلب دیگه به مردم متذکر میشه و اون اینه که از گرسنگی که نخواهیم مرد.... 🤪👋
تا اینجا چیزی که معلومه مهم نبودن مردمه تو ایران
استفا
ازوقتیکه این کلمه ناتراڗی ووقاق وردزبونشون شده همه چیزبهم ریخته ترشده .علت چیست .
الله اعلم
جلیلی خوبه ،؟!!
سفره ی مردم کوچیکتر میشه
بنده خدا رو نمیزارن هیچ کاری کنه، تنها کاری که می بینیم انجام میده اینکه تو مراسم ها و جلسه ها هی دم از وفاق ملی میزنه و مردم رو صرفه جویی و تحمل فشارهای گوناگون دعوت میکنه و میگوید ما باید چنین کنیم و چنان کنیم که فشار را از ملتی که این وضعیت در شان آنها نیست کم کنیم، درحالی هیچ توانی ندارد و یا دیگران اجازه نمیدن که خدمت کنه و ما از چشماش میبینیم که خیلی متاسف است بابت ناتوانی اجرا
علت حضور بیست میلیون افغانی در ایران هست زیر ساخت هاظرفیت این همه بیگانه راندارد
دستهای پنهان ومافیای گمنام اقتصادی اجازه کار کردن به آقای دکتر رو نمیدن...
هیچ کاری نکند مردم راحت تر هستند! مگر جز گند زدن کاری بلدند