۱۴۷۵۷۵۱
۳ نظر
۲۱۷۱
۳ نظر
۲۱۷۱
پ

خانه‌ای متروک در انزلی که توجه همه را جلب کرد

در گذشته، چهره یک شهر و نمای سازه‌ها و بناهای آن، گویای حکایت‌های بسیاری در مورد ساکنین آن شهر بود.

چیدانه: در گذشته، چهره یک شهر و نمای سازه‌ها و بناهای آن، گویای حکایت‌های بسیاری در مورد ساکنین آن شهر بود. و این امکان را می‌داد تا هویت آن جامعه و آداب و منش آنجا را قبل از ارتباط مستقیم با مردمانش، به وضوح مشاهده و درک کرد. بدین دلیل شهرها و نواحی مختلف کشور، برخلاف امروز، از هم متمایز بوده و هر کدام حافظه تاریخی منحصر به فردی داشتند. این تفاوت و تمایز، در معماری خانه‌ها و بناهای قدیمی‌ ایرانی کاملا مشهود است.

10

در گذشته، چهره یک شهر و نمای سازه‌ها و بناهای آن، گویای حکایت‌های بسیاری در مورد ساکنین آن شهر بود. و این امکان را می‌داد تا هویت آن جامعه و آداب و منش آنجا را قبل از ارتباط مستقیم با مردمانش، به وضوح مشاهده و درک کرد. بدین دلیل شهرها و نواحی مختلف کشور، برخلاف امروز، از هم متمایز بوده و هر کدام حافظه تاریخی منحصر به فردی داشتند. این تفاوت و تمایز، در معماری خانه‌ها و بناهای قدیمی‌ ایرانی کاملا مشهود است.

نما و چیدمان بناها، منازل مسکونی و مصالح مورد استفاده، همه، به گونه‌ای فرهنگ مردمان آن جا، روش‌های معیشتی، سبک زندگی، نوع روابط اجتماعی، باورها و حتی شرایط آب و هوایی آنجا را منعکس می‌کردند.

در حقیقت، معماری بومی‌در ایران تاریخ دیرینه‌ای دارد. به گونه‌ای که درگذشته معماری در استان‌های مختلف کشور، ساختار و ویزگی‌های خاص به خود داشته و متاثر از عوامل متعدد اقلیمی، مصالح بومی، سبک زندگی و مسائل فرهنگی مردم استان بوده است.

مناطق مسکونی و خانه‌های قدیمی‌ایرانی در گذشته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بودند. البته این اهمیت خانه به عنوان سرپناه، در طول تاریخ وجود داشته است اما با گذشت زمان، کارکردهای دیگری به آن اضافه شده‌ و شکل و اهمیت آن تغییر یافته است. و از آنجا که در روزگار قدیم، افراد معمولا عمده روز خود را در خانه می‌گذراندند، بنابراین فراهم شدن آسایش آنان در خانه، بسیار مهم و اساسی بود. و لازمه این آسایش، وجود عناصری بود که به خانه روح می‌بخشید و موجب شادی و لذت اهل خانه می‌شد. از این رو، زیبایی بصری آن از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار است. و شاید بدین دلیل باشد که در معماری خانه‌های سنتی بیشتر به نمای درونی خانه توجه شده است تا اهل خانه احساس ملالت و تکرار نکنند. و از آینه‌کاری، گچ بری، نقاشی و غیره استفاده می‌کردند. اما از نمای بیرونی خانه، تنها سر در آن مزین به کاشی‌کاری بود.

در ادامه کاربری به نام کوروش رنجبر در توییتر تصاویری از یک خانه قدیمی در انزلی منتشر کرد:

11

12

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • محمد

    واقعاروستاهاچهره واقعی خودش راازد ست داده قدیماادم ازچهره روستالذت میبردخونهای خشتی همه یک نواخت حالاخونهایکی آجری یکی بلوکی یکی سنگی دیوارای حیات بدقدقواره هرکدام یه شکل بدی ساختن حال آدم بهم میخوره

  • شهرباران

    بخدا اگه سقف این خونه رو مرمت کنن این خونه ها سالای سال عمر میکنن

  • شهرباران

    من این خونه هارو می بینم دلم میگیره. یاد آدم هایی میفتم که سالها توش زندگی کردن.

    من. ای کاش مرمت می‌شدن.
    توی رشت خیلی از خونه های قدیمی هنوز سرپا هستن.
    یه ساختمون قدیمی دوطبقه توی محله ی قدیمی چله خانه رشت هست که سقفش داره میریزه و بارش باران باعث شده آب داخل میره و ساختمون داره میریزه اما هنوز محکم و پا برجاست. ای کاش سقفش رو درست میکردن تا نریزه.
    دیروز رفتن کلی با لذت و افسوس نگاش کردم و ناراحت از اینکه داره خراب میشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج