۱۴۶۹۰۴۱
۶ نظر
۷۰۱۴
۶ نظر
۷۰۱۴
پ

بازگشت ناتاشا، خاطرات خوش دهه ۸۰ را زنده کرد

به بهانه بازپخش «خواب و بیدار» از شبکه آی‌فیلم، دلایل محبوبیت این سریال را مرور کردیم.

برترین‌ها: دهه ۸۰، چند سریال پلیسی موفق و پربیننده روی آنتن رفت. «پلیس جوان» سال ۸۰ پخش شد و پس از آن سریال‌هایی مانند «خواب و بیدار»، «کلانتر»، «تب سرد» و «دایره تردید» نیز روانه آنتن شدند. هرچند که همه این مجموعه‌ها مورد استقبال قرار گرفتند، اما ساخته مهدی فخیم‌زاده یعنی «خواب و بیدار» جزو اولین سریال‌های پلیسی موفق در آن دوران بود، همچنین تصویر متفاوت و جذاب سریال از یک شخصیت خلافکار و مبارزه پلیس با او برگ برنده سریال بود؛ به همین دلیل این مجموعه در میان سریال‌های تلویزیون و کارنامه سازندگانش جایگاه ویژه‌ای دارد. به بهانه بازپخش «خواب و بیدار» از شبکه آی‌فیلم، روزنامه خراسان در مطلبی با عنوان "ناتاشا، همچنان بی‌رقیب پس از ۲۲ سال" به سراغ دلایل محبوبیت این سریال رفته است.

بازگشت ناتاشا، خاطرات خوش دهه 80 را زنده کرد

مذاکره قالیباف و فخیم‌زاده برای «خواب و بیدار»

​​​​​​​بنابر روایت مهدی فخیم‌زاده از ماجرای تولید سریال «خواب و بیدار»، محمدباقر قالیباف فرمانده وقت نیروی انتظامی‌، از این کارگردان می‌خواهد که یک فیلم یا سریال با معرفی فعالیت‌های پلیس و نیروی انتظامی تولید کند. فخیم‌زاده ابتدا به دلیل تصور جنبه تبلیغاتی کار، این پیشنهاد را نمی‌پذیرد، اما قالیباف می‌گوید هدف از ساخت این اثر آشنایی مردم با تصویر مدرن و واقعی جرایم، خلافکاران و همچنین نیروهای پلیس است. در نتیجه مهدی فخیم‌زاده پرونده‌های واقعی را بررسی می‌کند و سریال پلیسی «خواب و بیدار» را پس از مجموعه تاریخی - مذهبی «ولایت عشق» جلوی دوربین می‌برد.

بازگشت ناتاشا، خاطرات خوش دهه 80 را زنده کرد

خلافکاران حرفه‌ای قصه

طبق همان موضوعی که مهدی فخیم‌زاده و فرمانده نیروی انتظامی بر سر آن توافق کردند، سریال «خواب و بیدار» تصویر متفاوتی از خلافکاران به نمایش گذاشت. در این سریال، مجرمان افراد ساده و کم‌هوشی نبودند، بنابراین عملیات پلیس برای دستگیری آن‌ها نیز پیچیده‌تر بود، همین موضوع قصه سریال را جذاب و هیجان‌انگیز کرده بود، بنابراین مخاطبان نیز با اشتیاق این مجموعه را دنبال می‌کردند. طراحی یک شخصیت خلافکار حرفه‌ای زن نیز اتفاق معمولی در تلویزیون نبود، به همین دلیل برای مخاطب جدید و جذاب بود.

بازگشت ناتاشا، خاطرات خوش دهه 80 را زنده کرد

«ناتاشا» ستاره «خواب و بیدار»

شخصیت «ناتاشا» کاراکتر اصلی «خواب و بیدار» بود و قصه سریال حول محور او روایت می‌شد. «ناتاشا» یک قاچاقچی موادمخدر بود که برای یک معامله مهم به ایران می‌آید، اما اوضاع برخلاف انتظار او پیش می‌رود و سرمایه‌اش را از دست می‌دهد، بنابراین با همدستی ناپدری خود «اصغر کُپَک» که سابقه‌دار است، سراغ سرقت مسلحانه می‌رود. از طرفی هم پلیس به دنبال پیدا کردن یک باند قاچاق موادمخدر است و به «ناتاشا» می‌رسد. این شخصیت زندگی خانوادگی پررنجی داشت، یک خلافکار حرفه‌ای بود و به هیچ‎کس رحم نمی‌کرد، به همین دلیل جزو شخصیت‌های منفی جذاب بود.

بازگشت ناتاشا، خاطرات خوش دهه 80 را زنده کرد

رویا نونهالی که انتخاب بسیار مناسبی برای این نقش بود، در سریال «خواب و بیدار» حسابی درخشید و با این کاراکتر در ذهن مخاطبان تلویزیون ماندگار شد. نونهالی عصیانگری و بی‌رحمی این زن قاچاقچی را باورپذیر به نمایش گذاشت و شخصیت او از سوی تماشاگر پذیرفته شد. کاراکتر «ناتاشا» بنابر یک شخصیت واقعی که زنی ۵۵ ساله و قاچاقچی موادمخدر بوده، شکل گرفته است. کاراکتر «اصغر کپک» با بازی مهدی فخیم‌زاده نیز مردی بدنام و خوفناک بود، درنتیجه زوج «ناتاشا» و «اصغر کپک» به عنوان شخصیت‌های مکمل یکدیگر، تا حدودی قابل قبول از آب درآمد. لیلا برخورداری نیز در نقش شخصیت «کبری» که از نظر ذهنی دچار مشکل بود و گریم کاملا متفاوتی داشت، در این سریال از پس نقش برآمد.

تصویر همراهی‌برانگیز خانواده پلیس

سریال «خواب و بیدار» از نیروهای پلیس نیز تصویر به‌روز و متفاوتی ارائه داد. فخیم‌زاده هنگام انجام تحقیقات برای تولید این سریال با نیروهای نوپو و عملیات خاص و مستقل پلیس مانند رهایی گروگان آشنا و متوجه می‌شود که تصویر واقعی پلیس نسبت به تصویر ساده‌ای که در آن دوران از آن‌ها وجود داشته، متفاوت است و تلاش می‌کند تصویری جدید را به نمایش بگذارد. علاوه بر این، تیم اصلی پلیس در سریال «خواب و بیدار» با یکدیگر نسبت خانوادگی داشتند، به همین دلیل تصویر نیروهای پلیس در این مجموعه همراهی‌برانگیز بود. سرگرد «سودابه جلالی» و سروان «علی جلالی» با بازی لادن طباطبایی و دانیال حکیمی، خواهر و برادر بودند، سروان «مرتضی حسینی» با بازی محمد صادقی نیز همسر «سودابه» بود.

واکنش کاربران چیست؟

سپیده نوشت: اینقدر حال می‌ده این شب‌ها دارم سریال "خواب و بیدار" رو میبینم. قشنگ کلاس دومم تداعی می‌شه؛ شب‌های سرد می‌رفتم اتاق بابام اینا با تلویزیون قدیمی‌ که از خونه مامان‌بزرگم آوردیم، می‌دیدیم. یادش بخیر می‌خواستم بزرگ شم ناتاشا شم.

سارا: ما هر شب خانوادگی می‌شینیم سریال خواب و بیدار رو می‌بینیم. ناتاشا تو خونه ما خیلی طرفدار داره.

فرناز هم خاطره‌ای از این سریال نوشته: مامانم با خنده داره می‌گه یادته بچه بودی از سریال ناتاشا (خواب و بیدار) می‌ترسیدی؟ هنوز نمی‌خواد بپذیره اون سریال مناسب سن من نبود:))

و رضا: سریال های اون موقع رو با الان مقایسه کنید متوجه می‌شید کلا صنعت فیلم و سریال‌سازی به قهقرا رفته. پس از باران، خط قرمز، زیر تیغ، ناتاشا و ..

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • کریم

    نه دیگه جذابیت قبل را نداره سریال تکراری البته برای من 🤭

  • یاوری

    سریال مزخرف وباگاف های زیاد که درچهارچوب وچادرتشکیلات فراجانبود .فراجابایدجلوی پخش مجدد این سریال رامی گرفت .

  • ناشناس

    اصلا هم دهه ۸۰ خاطرات خوبی نداشت

  • بی نام

    برای شما جذابیت نداره برا ما اگه هر روز نشون بدن جذابیت داره

  • ناشناس

    دیگه جذابیت نداره

  • جواد

    بقیه کشورها در ساخت فیلم و سریال چقدر پیشرفت کردندوحتی به تمام دنیا صادر میشود، اما اینجا سریال بیست سال پیش رو برای صدمین بار تکرار میشه و تجدید خاطره میکنیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج