دل یک ایران با توئیت سخنگوی دولت لرزید
این روزها موضوع سوخت مازوت و تاثیر آن بر سلامت عمومی باز هم در مرکز توجه قرار گرفته.
برترینها: این روزها موضوع سوخت مازوت و تاثیر آن بر سلامت عمومی باز هم در مرکز توجه قرار گرفته. توییت اخیر فاطمه مهاجرانی (سخنگوی دولت) ابعاد تازهای به این مسئله بخشیده است. او نوشته: "شرط عدالت نیست که برای تولید برق، بخشی از جامعه با جان خود هزینه آن را پرداخت کند. از همین رو به دستور رئیسجمهور، مازوتسوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان که شرایط ویژهای دارند، متوقف میشود. میتوان برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» را جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان کرد." این توییت که با واکنشهای گوناگونی روبهرو شده، به معنای ورود دولت به مرحلهای جدید در برخورد با بحران آلودگی و انرژی است.
به نظر میرسد برخی از مردم و کارشناسان این تصمیم را به عنوان یک اقدام در راستای عدالت و حفظ سلامت عمومی میپذیرند و تحسین میکنند. در این میان، برخی چهرهها این گام را به عنوان محافظت از سلامت میلیونها شهروند تلقی کرده و آن را نقطهای مثبت و جبران کمکاریهای چند سال اخیر میدانند. این گروه بر این باورند که توقف مازوتسوزی در این سه نیروگاه گامی واقعی برای کاهش آلودگی هوا و حمایت از سلامت عمومی است.
اما از سوی دیگر، برخی تحلیلگران به این تصمیم با تردید مینگرند و آن را بیشتر به عنوان مقدمهای برای «خاموشیهای منظم و گسترده» میبینند. برای مثال، مریم شکرانی (روزنامهنگار) معتقد است که در واقع علت توقف مازوتسوزی تنها بهانهای است برای توجیه خاموشیهای برنامهریزیشده و گسترده که ممکن است در آینده در قالبی مستمر به اجرا درآید. این تردید بر اساس این تحلیل است که در سالهای اخیر، مسئولان از اصطلاح «ناترازی» بهعنوان یک تعبیر دیپلماتیک از کمبود برق و انرژی استفاده کردهاند و احتمالاً این تصمیم نیز در راستای همین رویکرد است تا مردم به خاموشیهای منظم عادت کنند. این نگرانیها به این سوال دامن میزند که آیا با شرایط موجود، سبک زندگی مردم در آینده به سمت عادیسازی قطعیهای برق و محدودیتهای انرژی خواهد رفت یا خیر.
یکی از نکات مهمی که باید در این بحث به آن توجه داشت، «فرایند به ارث رسیده» از دولتهای گذشته است. مشکلات مربوط به کمبود انرژی و آلودگی ناشی از مازوت، مسائل جدیدی نیستند و طی سالها در نتیجه سیاستگذاریهای اشتباه و بیتوجهی به زیرساختهای انرژی، به نقطه بحرانی رسیدهاند. به همین دلیل، برخی از تحلیلگران معتقدند که این وضعیت نتیجهای طبیعی از چندین سال هشدارهای نادیدهگرفتهشده است و اکنون دولت پزشکیان با چالشهای بزرگی روبهرو شده است که نیاز به تدابیر جدی و مدبرانه دارد.
همزمان با این مسئله، سیاستهای دیگر دولت نیز تحت فشار و نظارت افکار عمومی قرار گرفته است. از جمله، بحثهای مربوط به رفع فیلترینگ و مسائل ارتباط با کشورهای غربی که باعث شده است تا دولت با مجموعهای از چالشهای اساسی در مواجهه با مردم روبهرو شود. این مشکلات، وضعیت را پیچیدهتر میکنند و برخی معتقدند که این روزها کشور به مرحلهای حساس رسیده که واقعا هملان "مرحله حساس کنونی" هست که تنها با یک سیاست مدبرانه و کارآمد میتواند به سمت یک سبک زندگی پایدار و عادی پیش برود.
به طور خلاصه، آنچه از شرایط فعلی و تصمیمات دولت برداشت میشود، این است که مسئله مازوتسوزی تنها بخش کوچکی از معضل گستردهتری است که کشور را دربرگرفته است. شرایطی که از یک سو نیازمند پاسخگویی به نیازهای انرژی کشور است و از سوی دیگر، سلامت و کیفیت زندگی شهروندان را به مخاطره میاندازد. آیا تصمیم دولت برای جلوگیری از مازوتسوزی در این سه نیروگاه، شروعی برای توقف کامل استفاده از این سوخت و جستجوی منابع جایگزین خواهد بود؟ یا این تصمیم تنها مقدمهای است برای خاموشیهای منظم و آموزش تدریجی جامعه برای زندگی با محدودیتهای جدید؟
این پرسشها ذهن جامعه و تحلیلگران را به خود مشغول کرده است. در حالی که برخی به بهبود وضعیت امیدوارند، گروهی دیگر نگرانند که کشور بهتدریج به سوی الگوی مصرفی مشابه کشورهایی مانند کوبا برود، جایی که قطعیهای برق به بخشی عادی از زندگی روزمره تبدیل شده است. آنچه که از این تحلیلها و نگرانیها برمیآید، نیاز شدید کشور به یک «معجزه» یا دستکم به یک سیاستگذاری حسابشده و آیندهنگرانه است که نهتنها نیازهای کوتاهمدت انرژی کشور را تامین کند، بلکه به بلندمدت نیز برای کشور یک زیرساخت پایدار و قابل اتکا در حوزه انرژی ایجاد کند.
در نهایت، پرسش اصلی این است که آیا دولت پزشکیان میتواند با تدابیر ویژه و سیاستهای مبتکرانه، این بحران را به شیوهای مدیریت کند که هم به سلامت مردم احترام بگذارد و هم از تکرار خاموشیهای مکرر جلوگیری کند؟
نظر کاربران
اینقدر بدبینانه به هر تصمیم نگاه نکنید
ولی خب در حالیکه صادر کننده گاز هستیم ولی خودمان مازوت مصرف می کنیم یک واقعیت انکار ناپذر و دردناک است
آیا وقت آن نرسیده که بجای کوبیدن بر طبل جنگ بفکر مملکت و مردم خودمان باشیم و به راههای برون رفت از چنین گردابی فکر کنیم البته اگر دیر نشده باشه
در كشوري كه روي گاز نشستيم چرا بايد مازوت بسوزونيم
دل ایران با این اقدام شاد شد . زنده باد
به نظر من هرچه سریعتر باید از گاز طبیعی استفاده کنند و در آینده نزدیک از انرژی های نو استفاده بشه
17 میلیون افغانی ریختید تو کشور.
آب و برق و گاز و سوخت کشور را مصرف کرده و شغل جوانان را می گیرند.
لعنت به بیگانه پرست.
احسن
پس یک دفعه بگو ملت تعطیل کنند و خانه بمانند
ایناتنهاچزی که فکر نمیکنند مردم هستتند
فقط همین رو کم داشتیم احسن آفرین
این دولت باید استعفا بدهد
کار فوق العاده زیبایی است دستشون درد نکنه خیلی به فکر مردم هستن
دست ش درد نکنه خدا کنه نیروگاه رامین اهواز که کنار شهرما شهر ویس است رو هم نذارن زمستون هاهم مازوت بسوزونه .همه ی مردم شهر ویس و روستاهای اطراف ش توی هرکوچه و خیابون یه سرطانی دارن یا فردی از خانواده شون جون مرگ سرطان شدن.
انشالله به نیشکر هم برسه که جلوی سوختن علوفه ی نیشکرها رو بگیرن که باز شهر ویس هر روز شاهد باران برف سیاه سوخته های برگ نیشکره که در کنار نیروگاه رامین آب و هوا و تنفس و محیط زیست منطقه مون رو به بهانه ی طرح ملی آلوده کردن و هزاران نفر رو سرطانی کردن
چرا رای دادید به پزشکیان گرانی توراه
اینا اصلا فکر مردم وسلامتی مردم نیستن گاز و برق صادر میکنند
چون هیچ کاری نکرده سه ماه نشده همه چی سربه فلک کشیده
متاسفانه این اقدام مقدمه ای برای خاموشی های برنامه ریزی شده است اگر سلامت مردم مهم است! در بیشتر روستاها یا شهرها می توان از انرژی خورشیدی یا هسته ای استفاده کرد.
پس این حق مسلم ما کجا باید استفاده شود؟
یک پیشنهاد به دولت محترم وقتی ما در بیشتر استانها بیابان بکر و نور خورشید داریم چرا نیروگاه خورشیدی احداث نکنیم مگه ما از عربها هم عقب تریم همین شهر زابل و شهرهای باد خیز ومگه نمیشه نیروگاه بادی احداث کرد چرا وقتی انرژی پاک داریم استفاده نکنیم خواهشاً این مطالب بگوش مسوول مربوطه برسونید ممنون
لعنتی تو همه جا هستی
عاشقتم
امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
ولی......
عشقم کل دولتها تو اینوچند سال کاری نکردن فقط شعار دادن
مگر ما از عربها هم عقبتر هستیم!؟
واقعا به نظرت عقبتر نیستیم؟
در حال حاضر ما از همه عقبتر هستیم.
کی تا حالا شما فکر مردم بودین اخه
اینهم سیاست جدیدی است که فکر کنم بخاطر صدور برق به کشورهای همجوار باشد زیرا تا کنون هیچیک از دولت های روی کار آمده وضعیت ملت برایشان اهمیتی نداشته است و هر حرکت جدیدی هم که داشتهان در راستای آزار وفشار بیشتر برمردم بوده است. این سیاست هم نه تنها نفعی بدنبال ندارد بلکه خاموشی رانیز پس از گرانی های بی رویه بر ملت بیچاره تحمیل خواهد کرد. فقط میتوان گفت دست دول مردم آزار درد نکند ایت تحفه هم سرانه همه مصائب اقتصادی و معبیشتی و گرانی بی رویه برق و گاز و آب
دولت هرقدمی برای سلامتی مردم بردارد بسیار مفیدو قابل تقدیر است زیرا سلامتی انسانها مهم تراز هر چیز دیگری است
این دیگه چه جورشه ، در حالیکه با کمبود و قطع برق مواجه هستیم
برق صادر می
کمبود ها و مشگلات را به گردن دولت های قبلی می اندازه
👌💔
وام بدید من خودم پنل خورشیدی می زنم
ساده نباشید برق و میخوان صادر کنن تابستون خاموشی کم بود بقیه فصول هم اضافه شد اینم اوج تفکرات دولت جدید
قدر برق کسی داند که به خاموشی گرفتار آید
پزشک گفته من داخل خانه لباس گرم میپوشم شماهم همین کاربکنید مگرمردم مثل تومجردند