چند اتفاق عجیبی که دیشب در جشنواره فجر رخ داد
چهل و دومین جشنواره فیلم فجر برگزار شد، فضای سرد و بیروح این جشنواره اولین حاشیهای بود که توجهها را به خود جلب کرد. درحالی که مراسم ختم همسر علیرضا قربانی با حضور تعداد زیادی از هنرمندان برگزار شد، صندلیهای خالی جشنواره و حضور انگشتشمار بازیگران در مقایسه با سالهای پیش مورد توجه قرار گرفت.
برترینها: چهل و دومین جشنواره فیلم فجر برگزار شد، فضای سرد و بیروح این جشنواره اولین حاشیهای بود که توجهها را به خود جلب کرد. درحالی که مراسم ختم همسر علیرضا قربانی با حضور تعداد زیادی از هنرمندان برگزار شد، صندلیهای خالی جشنواره و حضور انگشتشمار بازیگران در مقایسه با سالهای پیش مورد توجه قرار گرفت.
این تصویر از جشنواره فجر و صندلی خالی مهمانان جشنواره بسیار خبرساز شد و با تصاویری از مراسم ختم همسر علیرضا قربانی مقایسه شد.
در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر چند نکته در خصوص این مراسم مورد توجه قرار گرفت که در پایین به آن اشاره شده است:
در حالی که تقریبا تمام منتقدان از بازی درخشان سعید پورصمیمی و بازی خوب سجاد بابایی سخن گفتند و بازی ارسطو خوشرزم به چشم منتقدان و مخاطبان نیامده بود اما ارسطو خوشرزم جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد را دریافت کرد.
شبنم قربانی بازیگر جوان که بیشتر با سریالهای تلویزیونی برای مخاطبان آشناست برای بازی در نقش همسر شهید مهدی زینالدین در فیلم مجنون برنده سیمرغ نقش مکمل زن شد. نکته جالب اینجاست که این فیلم نقش اول زن نداشت.
جواد عزتی جایزه بهترین کارگردان فیلم اولی و فیلم پرویزخان هم جایزه بهترین فیلم اول را گرفتند. فیلم تحسینشده بیبدن که در هر دو رشته مختص به نگاه نو نامزد شده بود هیچ جایزهای نبرد و گویا لجبازی یک ماهه دبیر جشنواره فجر با این فیلم ادامهدار بوده است.
رضا صایمی، منتقد سینما درخصوص کیفیت جشنواره فجر امسال نوشت: در یک حرکت مازوخیستی به تماشای اختتامیه جشنواره فیلم فجر نشستم....این نه اختتامیه جشنواره فیلم که مجلس ختم سینمای ایران بود!
میانمایه های تازه به سینما رسیده ای که از در سیاست آمده بودند تا سوداگرانه بر جای خالی بزرگان سینما تکیه بزنند، پز عالی بدهند و پوزیشن سینماگر بگیرند با سیمرغ های که دیگر بلورین نیست، دروغین است.....
چیزی که در این قاب پیدا نبود هنر بود و سینما....هر چه بود ایدئولوژی بود و پروپاگاندا و شعارهای پوچ و پوشالی....وراجی های مجری پاچه خوار و شوخی های بی نمکش هم بر مضحک بودن این معرکه افزوده بود، تحمل تماشای این محفل نمایشی از شبکه نمایش دشوار بود...دندان به جگر گذاشتم تا ببینم از سینمای ایران چه باقی مانده.... چیزی باقی نمانده بود جز جمعی بی ربط به هنر و سینما که آمده بودند تا مصداق این مَثَل باشند: خود گویی و خود خندی، عجب مرد هنرمندی!....این مجلس ختم، گواهی فوت سینمای ایران بود....سینمایی که عزتی دارد اما دیگر عزت ندارد....سینمای ایران مُرد از بس که جان و جهانش را گرفتند!
همزمان با برگزاری این مراسم کاربران فضای مجازی نیز جشنواره امسال را با سالهای پیش مقایسه کردند ، که به چند نمونه از این نظرات اشاره میکنیم:
محمد رهبری با انتشار این ویدئو نوشت: یک موقعی جشنواره فیلم فجر چه شور و اشتیاقی در جامعه ایجاد میکرد و بر سر پیدا کردن بلیطش چه رقابتی شکل میگرفت. اما الان؟ چندان تفاوتی با «جشنواره فیلم عمار» نداره؛ بیکیفیت، عمدتا با بازیگران درجه چندمی، بدون تنوع.
مهدی نوشت: راستش دلم به حال خودم میسوزه که بچگیهام با چه ذوقی استرس جشنواره فجر و بازی تیم ملی رو داشتم ولی الان چی؟
سمیه نوشت: شنیدن این اسمها، دیدن فیلمهایی با کیفیت همون فیلمها داره میشه برامون آرزو.
فاطمه نوشت: به عنوان مخاطب یه مقدار اختتامیه رو دیدم و ترجیح دادم ادامه ندم.
فواد نوشت: مراسم ختم همسر علیرضا قربانی از مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر پرستارهتر بود
نظر کاربران
کاش میشد با بهروز افخمی یه جا تنها باشم و یه کلت هم توی جیبم باشه
حالا چون بازیگرای گرین کارتی ور فیس و افاده که تد فیلم های چرک و سیاه اصغر فرهادی و سعید روستایی بازی کنن جشنواره مراسم ختم بوده ما که لذت بردیم از ندیدنشون