۱۴ چهره مطرح ایرانی که در دهه ۸۰ قرار بود ایران را فتح کنند
در مطلب زیر به سرنوشت برخی خوانندگان پاپ دهه هشتاد که به شهرت و موفقیت چندانی دست پیدا نکردند و خیلی زود ستاره اقبال آنها رو به خاموشی رفت پرداختهایم. خوانندگانی که در آن دوران هوادارانی سرسخت داشتند اما خیلی زود فراموش شدند.
برترینها: این مطلب درباره برخی از خوانندههاییست که در دهه هشتاد چهره شدند، برخی مثل پاشایی و صفوی به علت بیماری حالا دیگر در قید حیات نیستند، برخی مثل کاوه یغمایی، به علت مواضع سیاسی دیگر در ایران نیستند، برخی مثل بنیامین که البته بیشتر شبیه مداحان بود، محو شدهاند، این مطلب در ادامه به .مرور برخی از این چهرهها پرداخته است
آغاز بنیادین موسیقی پاپ در ایران از دهه ۴۰ با ظهور خوانندگانی نظیر ویگن، مهرپویا و بعدها عارف و در دهه پنجاه که اوج آن بود با اجرای خوانندگانی نظیر هایده، مهستی، ابی، داریوش، ستار، گوگوش، رامش، معین، شهره، لیلا و ... همراه بود.
معیار ما در تعیین خوانندگان نسل دوم موسیقی پاپ، زمان آغاز فعالیت حرفهای و جدیشان در نیمه اول دهه هشتاد بودهاست. این فعالیتها براساس انتشار قطعه یا آلبوم رسمی و همچنین برگزاری کنسرت بوده و اینکه حداقل یک قطعه از این خوانندگان در این دهه مخاطب قابل توجهی داشته باشد.
علی لهراسبی
این خواننده ۵۳ ساله را باید سرآغاز دوره جدیدی در پاپ دهه هشتاد دانست. او سال ۸۱ تیتراژ دریاییها را خواند و با همت دکتر چراغعلی اولین آلبوم خود را به همین اسم در سال ۸۴ منتشر کرد حس غریب پیلههای پرواز دلنوازان و فاصله ها از آثار ماندگار او در این دوران است لهراسبی با اکثر هنرمندان مطرح مانند شادمهر، روزبه بمانی محسن یگانه و مرتضی پاشایی کار کرده. او سالهای اخیر در زمیـــنــــــه کنسرت گذاری کم کار شده و گاهی تک آهنگهایی را منتشر میکند.
بنیامین بهادری
این خواننده ۴۱ ساله با آلبوم بنیامین ۸۵ توانست اتفاقی متفاوت را در موسیقی پاپ رقم بزند این آلبوم با همکاری فرید احمدی و نیما وارسته صورت گرفت و در آن زمان فرمی آوانگارد را در پاپ ایجاد کرد. او یکی از جنجالی ترین چهره های دهه هشتاد بود بنیامین ۸۸ نام آلبوم بعدی او بود. او پس از ارائه چند آلبوم و تور کنسرت فعالیتهای خود را کم کرد او سالهاست که حضور موثری در پاپ ندارد و گویا درگیر مشغله های شخصی خودش است.
حمید عسکری
حمید عسکری ۴۵ ساله با انتشار آلبومهای سه گانه کما از سال ۸۵ تا ۸۹ توانست جایگاهی ویژه در میان مخاطبان پاپ که دنبال سبک جدید بودند پیدا کند. او در تمام این سالها آلبومهای قابل توجهی را منتشر کرده و در دنیای بازیگری نیز قدم گذاشته است اما اخیرا در زمینه کنسرت گذاری و انتشار آهنگ دیگر دقت و کیفیت لازم را ندارد و همین قضیه حضور او را کمرنگ کرده است.
بهنام صفوی / مرتضی پاشایی
بهنام صفوی یکی از با اخلاق ترین هنرمندان این دهه که اگر امروز زندگی به او فرصت می داد ۴۰ ساله میشد. او سال ۸۵ با انتشار آهنگ تمنا به شهرت رسید و اولین آلبومش را با نام عشق من باش و در سال ۸۸ منتشر کرد. او در زمینه آهنگسازی و تنظیم هم فعال بود بهنام صفوی سال ۹۸ به دلیل تومور مغزی که ۶ سال درگیرش بود دار فانی را وداع گفت ذهن او سرشار از موسیقی بود اما افسوس که علاقه مندان به پاپ خیلی زود از هنر او محروم شدند.
بی شک باید او را پدیده موسیقی پاپ بعد از انقلاب دانست مرتضی اگر امروز در میان ما بود در آستانه ۴۰ سالگی قرار داشت اما افسوس که قریب ۱۰ سال است که او را نداریم فعالیت حرفه ای او اواخر دهه هشتاد با انتشار قطعه یکی هست به ثمر نشست. او خیلی زود میان اهالی موسیقی محبوب شد و با خواندن تیتراژ ماه عسل به نام نگران منی در اوج بیماری نشان داد که عاشقانه و با قلبش موسیقی می سازد. افسوس تقدیر به وسیله بیماری منحوس سرطان اجازه هنرنمایی بیشتر به او نداد. مراسم تشییع این آرتیست جوان آنچنان با شکوه بود که همگان را متعجب کرد.
مهدی مدرس / مهدی مقدم
مدرس ۴۱ ساله نیز اوایل دهه هشــــــتــاد فعالیت هایش را آغاز کرد. او همخوانی هایی با فرزاد فرزین داشت و در شبکه ایران موزیک نیز در آن زمان فعال بود مهدی مدرس سالها فعال نبود و روند مشخصی را به دلایل مختلف پیش نگرفت. او کماکان نیز به صورت جسته و گریخته فعالیت میکند اما باید دید چه برنامه ای را برای آینده ک هنری اش در پیش خواهد گرفت.
مهدی مقدم ۴۲ ساله اوایل دهه هشتاد با انتشار آلبوم سونامی توجه اهالی پاپ را جلب کرد. او از همان سالها در زمینه موزیک ویدیو نیز پرکار بود و به سرعت شناخته شد. او به دلیل مشکلاتی که با تهیه کننده اش داشت، بارها مورد کم لطفی و ممنوع الکاری قرار گرفت و همین مسئله باعث فاصله اش با مارکت شد و نتوانست آن طور که باید فعالیت کند. با وجود این او چند سالیست که دوباره فعال شده و اخیرا هم کنسرتی را برگزار کرده اما همچنان نتوانسته به جایگاهی که حقش است دست پیدا کند.
کاوه یغمایی
این هنرمند ۵۵ ساله فرزند یکی از خوانندههای مهم نسل طلایی پاپ کوروش یغمایی نیز میباشد او سالها در زمینه تئوری آهنگسازی، تنظیم و نوازندگی فعال بود و گرایش به سبک راک داشت یغمایی سال ۸۲ آلبوم اولش مترسک را منتشر کرد. او پس از آن چند آلبوم دیگر را نیز به مخاطبانش ارائه داد. کاوه یغمایی علی رغم محدودیت ها همیشه هوادارانش را داشته و از کنسرتهایش نیز استقبال مناسبی صورت میگیرد.
مجید خراطها
خراطها ۳۸ ساله اولین آلبومش با نام تنهاترین تنها را سال ۸۴ منتشر کرد. او در دهه هشتاد با سبک خاص خودش در زمینه خواندن قطعات دیس لاو را به انتشار میرساند و همین باعث جذب طرفداران زیادی شد. او در زمینه نوازندگی سازهای مختلف و تنظیم مهارتهای ویژه ای دارد خراطها بارها به دلیل عدم مجوز و ممنوع الکاری نتوانسته روند کنسرتهایش را ادامه دهد اما با این وجود برخی اوقات برنامه هایش را اجرا میکند و تک آهنگهایش را نیز به انتشار می رساند و همان مخاطبان سابقش را دارد.
مهدی یراحی
مهدی یراحی اواخر دهه هشتاد با خواندن تیتراژ هایی نظیر منو رها کن و هوای تو به دایره خوانندگان پاپ اضافه شد. اوج فعالیت او در اوایل دهه نود با انتشار آلبوم امپراطور و تیتراژهای ماه عسل بود مهدی یراحی ۴۲ ساله اواخر دوران فعالیتش را با ساختن کارهای اجتماعی و سیاسی گذراند و نتیجه اش تاکنون ممنوع الکاری و حتی زندان نیز بوده است. او تا امروز نیز یکی از محبوب ترین و تاثیرگذارترین خوانندگان پاپ ایران است
علیرضا طلیسچی
خواننده محبوب این روزهای پاپ علی رغم اینکه چند سالیست در اوج مارکت به سر می،برد سال ۸۵ تحت عنوان گروه علیرضا و حمیدرضا آثار موفقی را منتشر کرد. او سالها کم کار و ممنوع الکار بود اما در اوایل دهه نود با دور جدید فعالیـــــــــت هــــــای هنری اش توانست جایگاهش را به دست بیاورد و با انتشار قطعاتی نظیر دیوونه دوست داشتنی، آخرش قشنگه قاف و پاقدم آن را تثبیت کند. او جزو خوانندگان پرفروش این روزهای مارکت پاپ است.
مازیار فلاحی
این خواننده ۴۹ ساله اواخر دهه هشتاد با خواندن در سینمایی مجنون لیلی و سپس سریال قلب یخی به شهرت رسید مازیار فلاحی که صدای آرام و خاصی دارد و اکثرا کارهای گیتاری می سازد در آن سالها توانست مخاطبان زیادی را با خود همراه کند. او چند سال پیش به اوکراین مهاجرت کرد و در سال اخیر به همراه بیژن مرتضوی به روی استیج آمد. او مدت هاست کم کار شده و دیگر در مارکت ایران حضوری ندارد.
شهرام شکوهی
این خواننده ۵۰ ساله فعالیتش را در سال ۸۵ و با ساخت قطعه معروف مدارا آغاز کرد. او در یکی از مسابقه های استعدادیابی شناخته شد و سال ۹۰ با انتشار آلبوم مدارا که با ترکیبی از تحریرهای ایرانی و سبک اسپانیش همراه بود توانست توجه بسیاری از اهالی موسیقی را جلب کند شکوهی چندین سال را در سکوت نسبی سپری کرد و سال گذشته پس از مدتها کنسرت خود را در تهران برگزار و چندین قطعه نیز منتشر کرد.
آرمین زارعی
داستان آرمین ۳۷ ساله کمی با بقیه خوانندگان متفاوت است. او علاوه بر پاپ علاقه خاصی به سبک هیپهاپ و رپ دارد و بیشتر قطعاتش را در این ژانر اجرا کرده او که از اواسط دهه هشتاد به صورت زیر زمینی فعالیت میکرد برای اینکه داخل ایران مجوز داشته باشد مجبور به سالها خانه نشینی و سکوت شد سرانجام بعد از دوران کرونا او توانست به کمک شرکت ترانه شرقی اولین کنسرتش را برگزار کند. او در قطعات اخیر علاوه بر حفظ سبکش با تنظیمهای مسعود جهانی فضای پاپ را نیز تجربه میکند.
حامد هاکان حمید اصغری شهاب بخارایی سعید عرب، امید جهان نیز از دیگر خوانندگان اوایل دهه هشتاد بودند. امیر تتلو، ساسی مانکن و رضایا نیز جزو خوانندگان زیرزمینی بودند که آثارشان را در قالب تک آهنگ و موزیک ویدیو منتشر میکردند در خارج از کشور نیز دقیقا در همین زمان خوانندگانی نظیر آرش کامران و هومن کامیار سامی بیگی و شهاب تیام فعالیتهایشان را آغاز کردند و به شهرت رسیدند.
نظر کاربران
آرمین 2FM❤️🔥
از توی این لیست اونایی که میشه اسمشون رو هنرمند و خواننده گذاشت.
مرتضی پاشایی. محسن یگانه.و مهدی یراحی که محبوب قلب مردم . باقیشون همه دروپیتی در واقع تولید کنندن تا خواننده لطفا برای گوشاتون عرضش قائل بشید
و همچنین علی اصحابی
این همه خواننده که صداشون همگی مثل هم هست دلیل اصلی پیشرفت نکردنشون و از یاد رفتنشون هست بعضی مثل مرتضی پاشایی صداش خاص بود نه تقلید یا چاوشی بقیه همه عین همند اصلا اهنگهاشون نمیچسپه
اینا خونه خودشونم نمیتونن فتح کنن فاتحان حصین و یاس و شایع اند
فقط حمید ارجمند
بنیامین حیف شد ادامه نداد صداش خاصه
یراحی خراطها دمشون گرم
صفوی پاشایی طفلک زود رفتن خوبا زود می میرند
یغمایی مقدم هم خوبه به جایگاه اصلی شون نرسیدن
شکوهی با اون صدای اگزوزیش حس خفگی میده
زارعی شبیه لاستیک فروش هاست پنچری هم می گیرند
ممنوع کاری های بیخودی محدودیت بی جا عمر چند نسل نابود شد
دیگه پاپ بعضی مدل خوندن ها مد نیست مردم حوصله قبل رو ندارند
همه به آرزوهاشون نمی رسن در ایران تاسف
بهترین خواننده های قدیمی مون رفتن از ایران معلومه با بقیه چکار می کنند
اصلا وزارت ارشاد برای چی هست ماشین سرکوب کشتن استعدادها شده
اصلا مجوز یعنی چی هر کسی هنری داره در دنیا ساز میزنه میخونه دیگه
... نمیدونه چی میخواد دانشگاه آموزشگاه موسیقی داره اما میلی ساز رو نشون نمیده . نوازنده دختر مشکل داره در ساز زدن کنسرت مجوز هم دادن کلی تضاد هست
داغونا
همه شون یه طرف، مهدی یراحی یه طرف. اینو به خاطر کیفیت آثارش میگم.
بدون نامی که نوشتی بنیامین حیف شد
مارکت موسیقی حرفه ای مگه جای دلقکاس که یکی مثه بنیامین توش باشه.
بنیامین هم به واسطه ی مرحوم ناصر عبداللهی اسم در کرد بخاطر آهنگسازی ترانه منوببخش یه کار تو همه این سالها کرده باشه همین منوببخش ناصرعبداللهی تمام
سلطان همه رو نگفتید . محسن چاووشی. سلطان همه خوانندها.
جان هرکی شهاب تیام غاطی اینانکن شهاب پدیده است
وای چقدر خندیدم،صدا اگزوزی