اگر با این شش موزیک خاطره دارید، یعنی دیگر اصلا جوان نیستید!
سریال رهایم کن به کارگردانی شهرام شاه حسینی که این روزها حسابی سر و صدا کرده، یک تیتراژ خاطرهانگیز و پراحساس از زندهیاد تورج شعبانخانی دارد.
برترینها: سریال رهایم کن به کارگردانی شهرام شاه حسینی که این روزها حسابی سر و صدا کرده، یک تیتراژ خاطرهانگیز و پراحساس از زندهیاد تورج شعبانخانی دارد. اینجا اجرای زنده این موسیقی دوستداشتنی و پرخاطره را میشنوید.
به همین بهانه به سراغ تیتراژهای ماندگار سریالهای تلویزیونی برویم که زمانی نه چون حالا، نقطه قوت و از عناصر شهرت یک سریال بودند. اتفاقی که این روزها کمتر شاهد آن هستیم و دیگر خبری از خلق آثار ماندگار برای تیتراژهای تلویزیونی نیست. برای تجدید خاطرات و یادآوری آثار ارزشمندی که روزی از قاب تلویزیون شنیده شدند، بر بهترین و ماندگارترین تیتراژهای تلویزیون مروری داشتهایم.
خانه به دوش
نام مجید اخشابی با تیتراژهای تلویزیونی پیوندی ناگسستنی دارد و او یکی از پرکارترین خوانندهها در این زمینه به شمار میآید، اوج فعالیت او در دهه ۸۰ با سریالهای مناسبتی تلویزیون بود که نقش مهمی هم در به شهرت رسیدنش داشت؛ از «گمگشته» تا «متهم گریخت»، «دارا و ندار» و ... . اما یکی از ماندگارترین تیتراژهایی که او خوانده است، تیتراژ سریال «خانه به دوش» به کارگردانی رضا عطاران است. سریالی طنز که در ماه رمضان سال ۸۳ از شبکه سه سیما پخش شد و بسیار هم مورد توجه قرار گرفت. ترانه این قطعه را علی معلم سروده بود و آهنگسازی را هم خود اخشابی برعهده داشت.
همسران
این سریال یکی از موفقترین و پرمخاطبترین سریال های ایرانی در چند دهه اخیر بوده است. «همسران» درباره دو زوج است که در همسایگی هم زندگی میکنند، اما علاوه بر همه ویژگیهای ماندگار این مجموعه، تیتراژ آن نیز بسیار خلاقانه و نو بوده و سالها در ذهن مخاطب باقی مانده است. پاهای مردی با کفش اسپورت و پاهای مردی با کفش رسمی که مسیر سر کار تا خانه را به صورت جداگانه طی میکنند. سوار اتوبوس و تاکسی میشوند، از پله ها بالا می روند، در کنار خیابان قدم میزنند تا به خانه میرسند و با یکدیگر در آپارتمانهای شان را باز میکنند و همسرانشان با سینی چای در انتظارشان هستند؛ تصویری از زندگی شهری در دهه ۷۰ و حتی ترغیب به استفاده از وسایل نقلیه عمومی از ویژگیهای این اثر بود.
خانه سبز
سریال «خانه سبز» یک مجموعه تلویزیونی دهه هفتاد به کارگردانی بیژن بیرنگ و مسعود رسام است که پس از پخش موفقیتآمیز و چشمگیر سریال «همسران» از این زوج هنری در سال ۱۳۷۵ توانست به موفقیت خیره کنندهای برسد که تا سالها رکورد مخاطبان تلویزیون را با تعداد بینندگان این مجموعه نگه داشت و تبدیل به اثر تاریخی شد که بی گمان شکل و شمایل جدید داستان پردازی و روایتش به عنوان یک اتفاق جدید در عرصه سریال سازی تبدیل به یکی از مهمترین مولفههای جذب مخاطب شد. مولفهای که بی هیچ تردیدی خسرو شکیبایی و دیگر بازیگران اثر به همراه موسیقی تیتراژ و دیگر جزییات نقش تعیین کنندهای در آن ایفا کردند. داستان این مجموعه روایت ساکنان یک خانه است که همه با هم نسبت خانوادگی دارند و در کنار یکدیگر ماجراهای گوناگونی را با محوریت یک زوج وکیل تجربه میکنند. شرایطی خیالانگیز که با موسیقی بهرام دهقانیار و تیتراژ ابتدایی کار با صدای مرحوم شکیبایی و موسیقی پایانیاش به خوانندگی علی تفرشی جلوهای جدید را پیش روی موسیقی تیتراژ آن سالهای تلویزیون قرار داده و تبدیل به یکی از ارکان مهم تغییر مسیر ساخت موسیقی تیتراژ شد.
روزگار جوانی
بدون شک اگر فهرستی از موفقترین سریالهای تلویزیونی تهیه کنیم، نام سریال «روزگار جوانی» به کارگردانی شاپور قریب و اصغر توسلی را نمیتوان نادیده گرفت. این سریال در سال های ۷۷ و ۷۸ از شبکه تهران پخش شد و فیلمنامه نویس فصل اول آن اصغر فرهادی، کارگردان نام آشنای سینمای ایران بود. «روزگار جوانی» داستان پنج جوان دانشجو با بازی نصرالله رادش، امین حیایی، کیهان ملکی، بهزاد خداویسی و مهدی صبایی را روایت میکند که چهار نفرشان شهرستانیاند. آنان با یکدیگر خانهای را اجاره میکنند و در هر قسمت با ماجرای تازهای روبه رو میشوند. اما تیتراژ این سریال هم یکی از ماندگارترین آثار این حوزه است، «رنگین کمون» نام آهنگی بود که با مطلع «مثل یک رنگین کمون هفت رنگ/سرگذشت زندگیمون رنگ رنگ» با صدای محمدرضا عیوضی در تیتراژ پایانی خوانده شد. این اثر سروده ابوالفضل عزیزی بود و خود عیوضی، آهنگسازیاش را برعهده داشت.
خط قرمز
قاسم جعفری یکی از کارگردانان موفق دهه ۸۰ تلویزیون به شمار میرود چرا که با دو سریال «خط قرمز» و «مسافری از هند»، مردم را به پای تلویزیون کشاند. «خط قرمز» سریالی درام و اجتماعی بود که از ۱۳ آذر ۸۰ تا چهارم تیر۸۱ به صورت هفتگی روی آنتن شبکه سه سیما رفت. این سریال به معضل زندگی جوانان میپرداخت و از بازی بازیگرانی چون سروش گودرزی، پویا امینی، شهرام حقیقتدوست، ایمان اشراقی و ... بهره میبرد. آهنگ و ترانه تیتراژ «خط قرمز» هم حسابی توانست نظر جوانان دهه هشتادی را به خود جلب کند و دست به دست شود. اسم این آهنگ «به امید یه هوای تازهتر» بود که با صدای حسین ریاضیان، ترانه حسن عسگری و افشین یداللهی و آهنگسازی پیروز ارجمند پخش شد.
نظر کاربران
نه نه من خاطره ای ندارم باز پخششُ دیدم
والا از بچگی هم علاقه ای به این اهنگ ها نداشتم
جوانان دهه هشتاد درسته.تعجب نگفتی شستیها.انگار بقیه جوان نبودند.ما متولدین اواخر دهه پنجاه رو از همه جا حذف کردند.
30 سال یعنی جوون نیسم؟ هر چند کلا دلم خون شد این اهنگا رو گوش دادم...
بهترین لحظات عمرم را مدرسه و تکلیف و امتحان کوفتم کرد
خانه سبز و همسران و خط قرمز عالیند خانه سبز و همسران سخت یادم میاد ولی تکرارشو دیدم حرف ندارند
خوشا بحال اون موقع ها و صدها حسرت..
روزی عقابی رو یادتون رفت. این فیلم صرفا به خاطر تیتراژ تماشا می شد.
جوان نیستیم ولی خداراشکر جوانی خوشی داشتیم یادش به خیر
انژی منفی ندید نگو جوان نیستید بگو باتجربه، آگاه ما هستید
خوب معلومه حتی اگه احساس خوبی هم داشته باشیم بازم پیر شدیم دیگه ۳۰ سال ۴۰ سال شوخی نیست گذشته.
کجا مارو بردی ..خدایی..😢😢😢😕🫤
« تمام این خرابکاری از گور ( صدا و سیماست ) » All Archive تا به امروز
جوانی هم بهاری بود و بگذشت....
من همه رو دیدم ولی همچنان جوانم
خط قرمز وخانه به دوش وهمسران عالی بود یادش بخیر.
آهنگ تیتراژ همسران واقعا هنرمندانه هست
یادش بخیر.پیر شدیم.عمر چقدر زود میگذره
درود بر شرفتون..بازم تینجور مطالب بزارید..لذت بردم