مرکز رحم مصنوعی با قابلیت تولید ۳۰هزار بچه
ایده جدید یک مرکز رحم مصنوعی با قابلیت تولید ۳۰ هزار بچه در سال، پاسخی به نگرانیها درمورد کاهش جمعیت است؛ اما آیا انجام این کار اخلاقی است
گجت نیوز: ایده جدید یک مرکز رحم مصنوعی با قابلیت تولید ۳۰ هزار بچه در سال، پاسخی به نگرانیها درمورد کاهش جمعیت است؛ اما آیا انجام این کار اخلاقی است
مسئله کاهش جمعیت، دغدغه بسیاری از افراد است، حتی برخی از افراد تاثیرگذار جامعه مانند ایلان ماسک معتقدند که اگر مردم بیشتر بچه نیاورند، تمدن فرو خواهد پاشید. اکنون ایده جدیدی مبنی بر تاسیس اولین مرکز رحم مصنونی با قابلیت تولید ۳۰ هزار بچه در سال به این دغدغه پاسخ خواهد داد. آیا این ایده به واقعیت میپیوندد؟
ایده اولین مرکز رحم مصنونی با قابلیت تولید ۳۰ هزار بچه در سال
ایلان ماسک، میلیاردر مشهور بارها به نگرانیهای خود درمورد کاهش جمعیت اشاره کرده است. او معتقد است که مردم باید برای حل مشکل نرخ پایین زاد و ولد و فروپاشی جمعیت، روی بچه آوردن تمرکز کنند.
در اوایل سال جاری، ایلان ماسک اشاره کرد که همهگیری کرونا به جای اینکه به علت محبور شدن افراد به ماندن در خانه باعث افزایش فرزندآوری شود، درواقع منجر به کاهش نرخ زاد و ولد شده است.
اکنون یک مرکز زایمان میتواند به نگرانیهای ایلان ماسک درمورد نرخ پایین زاد و ولد پاسخ دهد. گفته میشود که اولین مرکز رحم مصنوعی در جهان به نام اکتولایف (EctoLife)، نوزادان سفارشی تولید خواهد کرد.
یک تهیه کننده فیلم و بیوتکنولوژیست به نام هاشم الغیلی (Hashem Al-Ghaili)، فناوریای را ایجاد کرده که تولید مثل را برای زنانی که رحم خود را برداشتهاند، ممکن میسازد و در عین حال زایمانهای زودرس را کاهش میدهد. این فناوری با کاهش جمعیت مبارزه میکند.
به گزارش رسانهها، این مرکز با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر قصد دارد، ۷۵ آزمایشگاه در خود جای دهد که هر کدام به ۴۰۰ محفظه زایمان یا رحم مصنوعی مجهز هستند.
این رحمهای مصنوعی به گونهای طراحی شدهاند که شرایط واقعی رحم مادر را بازسازی کنند و شامل حسگرهایی هستند که بر موارد حیاتی نوزاد مانند ضربان قلب، دما و اکسیژن نظارت میکنند.
مرکز رحم مصنوعی اکتولایف قصد دارد سالانه ۳۰ هزار نوزاد تولید کند. هاشم الغیلی میگوید که این ایده مبتنی بر ۵۰ سال تحقیقات علمی پیشگامانه انجام شده توسط محققان در سراسر جهان است و چنین محفظههای زایمانی میتوانند از همین الان در طی چند دهه گسترش پیدا کنند.
رحم مصنوعی امکان انتخاب ویژگیهای کودک را فراهم میکند؛ از رنگ چشم و پوست گرفته تا سطح هوش
الغیلی معتقد است که اگر محدودیتهای اخلاقی برداشته شوند، تسهیلات رحم مصنوعی در طی ۱۰ سال آینده به واقعیت تبدیل خواهد شد.
همچنین گفته میشود که تهیه یک “بسته مخصوص” به افراد اجازه خواهد داد تا قبل از کاشت جنین در رحم مصنوعی بر روی آن مهندسی ژنتیک اجرا کنند. والدین فرزند قادر خواهند بود که سطح هوش، قد، مو، رنگ چشم، قدرت بدنی و رنگ پوست کودک خود را انتخاب کنند.
برطبق گفته الغیلی، هر کدام از ویژگیهای ذکر شده، ۱۰۰ درصد مبتنی بر علم هستند و هماکنون نیز دانشمندان و مهندسان به آنها دست پیدا کردهاند. او در ادامه افزود:
تنها چیزی که باقی مانده، ساخت یک نمونه اولیه و ترکیب همه ویژگیها در یک دستگاه است.
الغیلی مدعی است که این مرکز رحم مصنوعی میتواند به کشورهایی مانند ژاپن، بلغارستان و کره جنوبی که با مشکل جمعیت مواجه هستند، کمک کند. او میگوید که ارائه این خدمات از نظر بازه زمانی بستگی به دستورالعملهای اخلاقی دارد. در حال حاضر تحقیق بر روی جنین انسان بیش از ۱۴ روز مجاز نیست.
ارسال نظر