انجام اصولی کارهای خانه با راهکارهای ارتوپدی درمانکده ویژه افراد دارای اضافه وزن
نظافت و تمیز کردن منزل یکی از امور بسیار مهم برای اغلب خانمهای خانهدار است. اگر به مادر و مادربزرگهای خود نگاه کنید احتمالاً آنها را دائم در حال تمیزکاری و جابهجا کردن وسایل میبینید. گاهی انجام این کارها آنقدر مهم میشود که آنها سلامتی خود را فراموش میکنند و کارهای سنگین مانند حمل وسایل را برعهده میگیرند و دچار آسیبهایی چون کمر درد، کشیدگی تاندون، کشیدگی عضلات، شکستگی استخوانها و جراحات زانو میشوند.
آیا میدانید چگونه میتوان از بروز این عوارض جلوگیری کرد؟ به نظر شما روشهای ارتوپدی چقدر در کاهش دردهای جسمانی موثر هستند؟ در ادامه این مطلب قصد داریم انجام اصولی کارهای خانه را با راهکارهای ارتوپدی درمانکده بررسی کنیم و ببینیم چگونه میتوانیم خانهای تمیز با بدنی سالم داشته باشیم.
تمیزکاری و خانه تکانی بدون درد جسمانی
اجازه دهید همین ابتدا نکته مهمی را به شما بگویم؛ کمر بیشترین وزن بدن را تحمل میکند و معمولاً زمانی که عضلات کمر و تاندونهای آن کشیده شوند یا جسم سنگینی را به ناگاه بلند کنید، اسپاسم عضلانی رخ میدهد و کمردرد عارض میشود. بنابراین پیشنهاد میکنیم به جای اولویت قرار دادن کارهای منزل، سلامت جسمانی خود را در اولویت قرار دهید و از بلند کردن و جابهجایی اجسام یا انجام دادن کارهای سنگین خودداری کنید.
البته منظور ما این نیست که خانه را رها کنید و به فکر تمیز و مرتب بودن منزل نباشید. بلکه قصد داریم به شما بگوییم در حین انجام کارهای خانه، نکات پزشکی و ارتوپدی را هم در نظر داشته باشید و کارها را اصولی و با برنامه انجام دهید.
بد نیست همینجا متذکر شویم که گاهی انجام دادن کارهای سنگین، منجر به بروز مشکلات گوارشی هم میشود و شما مجبور میشوید به فوق تخصص گوارش نیز مراجعه نمایید. میخواهید بپرسید چاره چیست؟ به خواندن ادامه دهید
استفاده از جاروبرقی
استفاده از جاروبرقی و تمیز کردن کف خانه، یکی از آن کارهایی است که خیلی زود آثارش را در قسمت کمر نشان میدهد. زیرا برای استفاده از این وسیله گاهی مجبور هستید خم شوید، بنشینید و یا پیچ و تابهای عجیب و غریب به بدن خود بدهید تا بتوانید گوشه و کنار خانه را تمیز نمایید. احتمالاً خودتان میدانید که این وضعیتها برای سلامت ستون فقرات مناسب نیستند و اگر بهصورت مستمر تکرار شود، باعث بروز دیسک بینمهرهای میشود.
بهترین روش استفاده از جاروبرقی این است که یک پا را جلوتر از پای دیگر بگذارید تا به جای خمشدن و قوزکردن، پاها را جابهجا کنید و دامنه حرکتی خود را حفظ نمایید. برای جلوگیری از بروز مشکل مفصل ساکروایلیاک پیشنهاد میکنیم هر چند دقیقه یکبار تعویض پا داشته باشید تا تمام وزن بر روی یک مفصل نباشد. همچنین دستی که کار نمیکند را بر روی ران قرار دهید و فشار را از روی کمرتان بردارید.
گردگیری و پاک کردن سطوح
یکی دیگر از کارهای منزل که بهصورت روزمره هم انجام میشود گردگیری است. این کار شاید در ابتدا ساده بهنظر برسد؛ اما به زمانهایی فکر کنید که برای تمیز کردن سطوح مرتفع به بدنتان کش و قوس میدهید و سعی میکنید دستتان را به بلندیها برسانید. یا زمانهایی را تصور کنید که با یک دست کار میکنید و دست دیگر بر روی کمرتان است. تمام این موارد میتوانند آسیبرسان باشند.
بهترین روش برای گردی و پاککردن سطوح این است که برای رسیدن به سطوح بلند، از زیر پایی یا چهارپایه استفاده کنید تا مجبور نباشید کش و قوسهای ناگهانی را به بدن تحمیل کنید. همچنین دست غیرفعال را بر روی جسم یا ران پا بگذارید تا فشارهای اضافی را از از روی کمر بردارید.
شستن لباس
پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده است که برخی کارها از چرخه برنامه روزانه افراد حذف یا کم شوند. یکی از این موارد شستن لباسها است. با این وجود هنوز هم زمانهایی لازم میشود که لباسها را با دست بشوییم.
همانطور که میدانید این کار بسیار سخت و سنگین است و میتواند فشار بسیار زیادی بر ستون فقرات، مچ دست و لگن وارد کند. طوری که گاهی مجبور میشوید به پزشک مراجعه کنید. به این منظور و در صورت نیازمیتوانید به سراغ فوق تخصص ارتوپدی تهران بروید. بنابراین بهتر است به هنگام شستن لباسها آنها را به چند دسته تقسیم کنید، ستون فقرات را صاف نگه دارید و از بلند کردن ناگهانی سبد لباسها خودداری نمایید.
ظرف شستن
یکی دیگر از کارهای خانه که میتواند آسیب رسان باشد و موجب بروز درد زانو شود، شستن ظروف است. بالطبع میدانید که ایستادن طولانی مدت آن هم چند بار در روز چقدر خسته کننده و خطرناک است.
به همین علت پیشنهاد میکنیم برای ظرف شستن اصولی از زیر پایی یا چهارپایه کوچک استفاده کنید و یک پا را بالا بگذارید. به این طریق عضلات لگن و مفصل ران منقبض میشوند و وزن بدن تقسیم میشود.
از این روش میتوانید در انجام سایر کارهایی که بهصورت ایستاده انجام میشوند نیز استفاده نمایید. مواردی مانند تمیز کردن دیوارها و اتو کردن.
بلند کردن اجسام سنگین
بلند کردن غیر اصولی اجسام یکی از مهمترین و شایعترین علل بروز دیسک کمر و جراحات زانو است. بنابراین در هنگام حمل آنها باید نکات زیادی را مدنظر قرار دهید تا از بروز هرگونه آسیب جلوگیری نمایید. بهعنوان مثال سعی کنید زانوهایتان را خم کنید و در حالی که پشتتان را صاف نگه داشتهاید جسم را بلند نمایید. تا حد امکان اجسام را هل دهید و از بلند کردن آنها بپرهیزید و در آخر سعی کنید از شخص دیگری کمک بگیرید تا وزن جسم تقسیم شود.
تا اینجا روش اصولی انجام کارهای خانه را با راهکارهای ارتوپدی معرفی کردیم و آسیبهای مختص هر کدام را نیز بررسی نمودیم این آسیبها در افراد دارای اضافه وزن با شدت بیشتری خودشان را نشان میدهند. بنابراین در ادامه نکاتی را بیان میکنیم که میتوانند در کاهش عوارض جسمانی در افراد چاق موثر باشد.
نکات پزشکی که در حین انجام کارهای خانه باید رعایت شوند
-
برای خارج شدن از تخت خواب، ابتدا به پهلو بچرخید، پاها را از لبه تخت آویزان کنید و با کمک دست بنشینید. پس از آرام شدن بدن، اقدام به بلند شدن نمایید. زیرا بلند شدن ناگهانی میتواند باعث بروز اسپاسم عضلانی و گرفتگی زانو شود.
-
برای مرتب کردن تخت، بهیکباره لحاف یا روتختی را در هوا تکان ندهید. پیشنهاد میکنیم در آرامش کامل یک طرف را بکشید و مرتب کنید، سپس به سراغ طرف دیگر بروید.
-
اگر دچار کمردرد هستید و این درد در هنگام شب بیشتر میشود، یا اگر درد در سایر اعضای بدن بهخصوص پا منتشر میشود، حتما به پزشک مراجعه کنید.
نکات ارتوپدی درمانکده راهی برای انجام اصولی کارهای خانه
در این مطلب روشهای اصولی انجام کارهای خانه را با استفاده از روشهای ارتوپدی بررسی کردیم. با انجام این کارها میتوانید بخش زیادی از دردهای جسمانی خود را کاهش دهید یا از بین ببرید. بنابراین لطفاً در کنار اهمیتی که برای تمیزی منزل قائل هستید، به سلامتی خودتان هم فکر کنید و با روشهای درست کارها را پیش ببرید.
بد نیست یادآور شویم که ماندگار بودن دردها نشانه خوبی نیست. توصیه میکنیم در این شرایط حتما با پزشکان و متخصصان در ارتباط باشید تا از روند بیماری پیشگیری کنید. در این مواقع میتوانید روی درمانکده حساب کنید و در کوتاهترین زمان بهترین پزشک را برای خود انتخاب نمایید.
منبع: شرق
ارسال نظر