۱۱۸۶۲۷۴
۶۸۰۹۳
۶۸۰۹۳
پ

عمل جراحی بینی بدون بیهوشی (با بی‌حسی) چگونه انجام می‌شود؟

یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن افراد متقاضی جراحی بینی را مشغول کرده باشد این است که عمل جراحی بینی بدون بیهوشی (با بی‌حسی) چگونه انجام می‌شود؟ توصیه می‌شود برای دانستن پاسخ این سوال و آشنایی بیشتر با این روش جراحی بینی مطلب پیش رو را مطالعه کنید.

جراحی بینی یا رینوپلاستی که با هدف زیبایی، اصلاح ساختار بینی و بهبود مشکلات تنفسی صورت می‌گیرد، به طور معمول با بیهوشی کامل انجام می‌شود و البته این بیهوشی با معایب و عوارضی همراه است. به دلیل همین عوارض و خطرات روش دیگری از جراحی بینی معرفی شده است که بدون نیاز به بیهوشی بوده و تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. اما این عمل چگونه است و چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه با جراحی بینی بدون بیهوشی بیشتر آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.

video icon

 

بیهوشی در عمل جراحی بینی چه عوارضی دارد؟

در عمل جراحی بینی مانند هر عمل جراحی دیگری، عوارض‌هایی وجود دارد؛ اما نگران نباشید، امروزه با پیشرفت علم پزشکی و استفاده از روش‌ها و داروهای بی‌حسی مناسب، احتمال بروز این عوارض بسیار است. حتی اگر رخ دهند، معمولا خفیف و موقتی هستند. عوارض رایج بیهوشی در عمل بینی:

  • حالت تهوع و استفراغ
  • سردرد
  • خواب‌آلودگی و گیجی
  • گلو درد
  • لرزش

عوارض نادر بیهوشی:

  • آلرژی به داروهای بیهوشی
  • مشکلات تنفسی
  • آسیب به اعصاب

البته این‌ها فقط برخی از عوارض احتمالی بیهوشی هستند همواره همه افراد دچار این عوارض نمی‌شوند. میزان و مدت زمان این عوارض نیز برای هر نفر متفاوت است.

جراحی بینی بدون بیهوشی امکان پذیر است؟

این روزها به کمک پیشرفت علم و متدهای جراحی در صورتی که بیمار انحراف شدیدی در فرم بیرونی و یا ساختار داخلی بینی خود نداشته باشد می‌تواند با صلاحدید جراح بدون بیهوشی و با بی‌حسی موضعی تحت عمل جراحی قرار گیرد. این در شرایطی است که اصلاحات مورد نیاز روی بینی مختصر باشد و نیازی به انجام تغییرات فصل روی بینی نباشد. از آنجایی که بیهوشی کامل برای بدن عوارض سنگینی و طولانی مدتی دارد بسیاری از پزشکان سعی می‌کنند با بررسی شرایط عمومی بیمار و در نظر گرفتن اقدامات مورد نیاز برای اصلاح فرم بینی عمل بینی با بی‌حسی موضعی را انتخاب کنند. چرا که با این روش می‌توانند از حال بیمار حین عمل با خبر بوده و در صورت نیاز نظر خودش را در رابطه با فرم نهایی بینی‌اش جویا شوند.

جراحی بینی بدون بیهوشی در چه شرایطی انجام می شود؟ 

بسیاری بر این گمان‌اند که جراحی بینی بدون بیهوشی تنها در صورتی انجام می‌شود که شما قصد ایجاد تغییرات زیادی را روی بینی خود نداشته باشید؛ اما اینطور نیست. جراحی بینی بدون بیهوشی به اندازه جراحی معمولی می‌تواند ظاهر بینی را تغییر دهد.

پیش‌تر اگر قرار بود جراحی بینی بدون صورت گرفتن بیهوشی انجام شود، فرد درد و خونریزی زیادی را متحمل می‌شد. امروزه بی‌حسی موضعی نیز به طرقی انجام می‌پذیرد که فرد دردی را احساس نخواهد کرد و در آرامش کامل انجام خواهد شد. نتیجه جراحی بینی بدون صورت گرفتن بیهوشی نیز دقیقا مشابه نتیجه جراحی بینی با بیهوشی است.

video icon

 

دکتر علی میقانی

مزایای عمل جراحی بینی بدون بیهوشی

در باور عمومی جراحی بینی چه برای زیبایی چه به منظور درمانی با بیهوشی کامل انجام می‌شود. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید که جراحی بینی بدون بیهوشی چه مزایایی دارد؟

  • تورم و کبودی در این روش جراحی بسیار کمتر از عمل با بیهوشی کامل است.
  • با عمل بینی بدون بیهوشی عوارض ناشی از بیهوشی را تجربه نخواهید کرد. 
  • این روش مناسب کسانی است که از مشکلات کلیوی، نارسایی‌های کبدی و قلبی، مشکلات مغز و اعصاب و ناتوانی‌هایی از قبیل ام اس رنج می‌برند و از بیهوشی کامل منع شده‌اند.
  • مزیت دیگر این روش جراحی بینی نداشتن احساس تهوع پس از به هوش آمدن است.
  • این عمل به دلیل عدم نیاز به بیهوشی در مطب پزشک نیز قابل انجام است.
  • ​عدم ایجاد برش در ناحیه کلوملا

لازم به ذکر است که در برخی موارد سپتوپلاستی ممکن است این روش کم تهاجم مشکل انحراف تیغه بینی را نتواند حل کند و لازم به بیهوشی باشد و در موارد دیگری مثل عمل بینی گوشتی روش جراحی با بی حس موضعی کاربرد داشته باشد.

دکتر علی میقانی

مراحل عمل بینی بدون بیهوشی (با بی حسی موضعی)

قبل از اقدام به عمل بینی بدون بیهوشی باید راجع به این جراحی اطلاعات بیشتری داشته باشید. مراحل انجام عمل بینی بدون بیهوشی به شرح زیر است که مرحله به مرحله به آن می‌پردازیم.

  • مراجعه به جراح بینی مناسب برای عمل بینی بدون بیهوشی 

اولین مرحله برای انجام جراحی بینی بدون بیهوشی مراجعه به یک پزشک متخصص است. در واقع پزشک جراح با بررسی شرایط بیمار و در نظر گرفتن ترس‌ها و خطراتی که بیهوشی برای او ایجاد می‌کند، تشخیص می‌دهد که عمل جراحی بینی بدون بیهوشی انجام شود یا خیر. از آنجایی که این جراحی ممکن است از ریسک بالایی برخوردار باشد به همین دلیل بهتر است برای انجام آن یک پزشک قابل اعتماد را انتخاب کنید.

  • انجام اقدامات لازم قبل از جراحی بینی 

برای انجام عمل بینی بدون بیهوشی باید آزمایشات و عکس برداری‌های لازم را به طور کامل انجام دهید و بعد برای انجام عمل آماده شوید. در واقع از آنجایی که عمل جراحی بینی بدون بیهوشی و با بیهوشی مراحل مشابهی دارند (غیر از مرحله اعمال بیهوشی)، اقدامات لازم قبل و بعد از جراحی نیز شبیه به هم است.

  • مراجعه به مطب پزشک یا بیمارستان برای جراحی

بعد از انجام تمام مراحل اولیه، برای انجام جراحی به مطب پزشک مورد نظر و یا بیمارستان معتبر مراجعه خواهید کرد تا جراحی انجام شود. باید از چند ساعت قبل به بیمارستان مراجعه کنید و اقدامات لازم قبل از این کار را انجام دهید. خرید وسایل مورد نیاز، تعویض لباس، سرم زدن و غیره از اقدامات قبل از جراحی در بیمارستان است.

IMG_20230319_014145_265

  • آماده شدن برای عمل و تزریق داروی بی حسی موضعی به بینی

بعد از انجام شدن اقدامات اولیه، با استفاده از تزریق داروی بی‌حسی به نواحی مشخص شده، جراحی بینی بدون بیهوشی انجام می‌شود. برای ایجاد بی‌حسی در ناحیه بینی از موادی به نام لیدوکائین و نواکئین استفاده می‌شود که میزانی از بی‌حسی لازم را در این ناحیه از صورت ایجاد می‌کند.

  • برش بینی و انجام اصلاحات لازم بر روی آن

بعد از اعمال بی‌حسی و اطمینان از ایجاد بی‌حسی به طور کامل، نواحی مشخص شده بر روی بینی برش خورده و اصلاحات مورد نظر روی آن انجام می‌شود. این اصلاحات ممکن است در حد تغییر فرم ظاهری بینی باشد و یا اقدامات دیگری در جهت بهبود و اصلاح ساختار بینی انجام گردد.

  • بخیه زدن و قرار دادن پانسمان و گچ بر روی بینی 

با به پایان رسیدن تغییرات، جراح برش‌های ایجاد شده روی بینی را بخیه زده و محل جراحی را پانسمان می‌کند. در صورت نیاز در بینی تامپون قرار داده می‌شود و یا از روش‌های جایگزین تامپون برای حفظ ساختار جدید بینی استفاده می‌گردد. به این ترتیب جراحی بینی بدون بیهوشی و با اعمال بی‌حسی به پایان خواهد رسید.

دکتر علی میقانی

عوارض جراحی بینی با بی حسی موضعی

این روش جراحی بینی، با کمترین عوارض و معایب همراه است. زیرا همانطور که پیشتر نیز اشاره شد عوارض ناشی از بیهوشی را نیز با خود به همراه ندارد. در صورت وجود هر نوع عیب نیز، پیش از انجام جراحی، پزشک جراح نیز اطلاعاتی کلی در رابطه با این معایب با شما در میان خواهد گذاشت. برخی از عوارض عمل بینی با بی حسی موضعی و بدون بیهوشی عبارتند از:

  • احساس خشکی در بینی
  • کبودی
  • التهاب بینی 
  • احساس درد در بینی

جراحی بینی بدون بیهوشی، چقدر طول می کشد؟ 

در هر نوع جراحی از جمله جراحی بینی که تحت بیهوشی کامل انجام می‌شود، ریکاوری یا به هوش آمدن بیمار مدت زمان زیادی را صرف می‌کند. در جراحی بینی بدون بیهوشی به دلیل حذف زمان لازم برای به هوش آمدن، مدت زمان کلی عمل به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. به طور معمول جراحی بینی بین 1.5 الی 3 ساعت به طول می‌انجامد که اگر مدت زمان بیهوشی را از جراحی بینی بدون بیهوشی کم کنید این عمل مدت زمانی بین 45 دقیقه تا 1.5 ساعت به طول خواهد انجامید.

جراحی بینی بدون بیهوشی یا با بیهوشی عمومی، کدام بهتر است؟

پاسخ مناسب به این سوال با توجه به شرایط هر فرد و سلامت عمومی او متفاوت است. همانطور که گفته شده عده‌ای به دلیل مبتلا بودن به بیماریهای زمینه‌ای از بیهوشی منع شده است و پاسخ صحیح برای این افراد عمل بینی بدون بیهوشی است اما ممکن برای سایر افراد با توجه به نظر پزشک و شرایط بیمار پاسخ صحیح متفاوت باشد.به عنوان مثال پزشک برای اصلاح فرم بینی بعضی افراد، به دلیل شکستگی، انحراف شدید و ناهنجاری زیاد به زمانی بیشتری احتیاج دارد؛ بنابراین لازم است که بیمار کاملاً بیهوش شود.

دکتر علی میقانی

جراحی بینی بدون بیهوشی مناسب چه کسانی است؟

در جراحی بینی بدون بیهوشی یا با بی‌حسی موضعی، به جای بیهوشی عمومی، تنها ناحیه عمل را بی‌حس .می‌کنند. این روش مزایای خاص خود را دارد اما برای همه افراد مناسب نیست. اما برای چه کسانی مناسب است؟

  • افرادی که به بیهوشی عمومی حساسیت دارند
  • افرادی که از بیهوشی می‌ترسند
  • افرادی که به عمل‌هایی با تغییرات جزئی نیاز دارند
  • افرادی که خواهان بهبودی سریع‌تر هستند

هزینه جراحی بینی بدون بیهوشی چقدر است؟

هزینه جراحی بینی بدون بیهوشی نیز به مانند سایر عمل‌های درمانی و زیبایی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از آن جمله به موقعیت جغرافیایی و شهر مورد نظر، دستمزد پزشک جراح، نوع جراحی و مراقبت‌های پس از جراحی و غیره اشاره می‌شود. از طرفی باید گفت در جراحی بینی بدون بیهوشی با اینکه از ماده بیهوش کننده استفاده نمی‌شود، اما ماده بی‌حسی و تزریق آن نیازمند تخصص لازم است و این خود هزینه جداگانه‌ای دارد. به‌طورکلی، هزینه‌ جراحی بینی بدون بیهوشی بین 45 تا 80 میلیون تومان است که این هزینه در موارد مختلف ممکن است کمی کاهش یا افزایش بیاید.

عمل جراحی بینی بدون بیهوشی با لیزر چگونه است؟

عمل جراحی بینی بدون بیهوشی و با لیزر یک متد جدید برای کوچک کردن بینی است که ممکن است به اعتقاد بعضی پزشکان کارایی لازم را نداشته باشد. اما از این روش برای کوچک کردن بینی‌های گوشتی و کم کردن میزان حجم غضروف و تغییر رنگ پوست آن استفاده می‌شود. لیزر یک اشعه بسیار کاربردی در پزشکی است که در حیطه زیبایی نیز بسیار استفاده می‌شود. از این اشعه برای ایجاد حرارت و کم شدن چربی و غضروف بینی‌هایی که انحراف ندارند و تنها باید کوچکتر شوند استفاده می‌شود.

انواع روش های جراحی بینی بدون بیهوشی

باید بدانید جراحی بینی بدون بیهوشی دارای روش‌های مختلفی است.برای آشنایی بیشتر با جراحی بینی بدون بیهوشی بهتر است با انواع روش‌های این جراحی آشنا شوید:

تکنیک جراحی بینی بسته

در تکنیک جراحی بینی بسته تمامی برشی روی بینی ایجاد نمی‌شود بلکه پوست بینی توسط دستگاهی مخصوص تا حد مجاز بالا برده و تا مدت زمان عمل همانطور نگه داشته می‌شود تا جراح بتواند اصلاحات لازم را روی فرم بینی انجام دهد. در این جراحی  مدت زمان عمل کوتاه‌تر،  زخم و التهاب‌ها نیز کمتر است. با این حال باید در نظر داشت که این تکنیک جراحی میدان دید محدودی در اختیار پزشک قرار می‌هد و جراح قدرت مانور کمتری برای ایجاد اصلاحات بینی در اختیار دارد.

تکنیک جراحی بینی باز

در این روش جراحی علاوه بر ایجاد برش‌های داخلی، برشی کوچکی در بین پره‌های بینی یا کلوملا ایجاد می‌شود. به واسطه این برش پوست اولیه بینی باز می‌شود و انجام جراحی ممکن می‌گردد. در این عمل برعکس تکنیک تمام قسمت‌های بینی از بالا برای جراح قابل مشاهده است و با توجه به وسعت دیدی که در اختیارش است برای اصلاحات مورد نیاز روی فرم بینی جای مانور بیشتری دارد.

سوالات متداول

به دلیل آنکه جراحی بینی بدون بیهوشی موضوع جالب و البته جدیدی محسوب می‌شود، سوالات در مورد آن زیاد است. ما اینجا به چند مورد از این سوالات پاسخ می‌دهیم:

آیا جراحی بینی بدون بیهوشی باعث ایجاد کبودی در بیمار می‌شود؟

خیر. استفاده از مواد بی حسی موضعی هیچگونه کبودی و تورمی برای بیمار ایجاد نمی‌کند. چرا که در این نوع عمل جراحی اصلاحاتی که روی بینی انجام می‌شود سبکتر است. در افرادی که پس از عمل کبودی و تورم زیادی را روی چشم و صورت خود مشاهده می‌کنند عمل بینی به مراتب سنگین‌تر بوده و در مواردی جراح ناچار است تیغه داخلی بینی را نیز باز کرده و پس از اصلاح و کوتاه کردن قد بینی از ابتدا تا انتهای ان را بخیه کند که این موارد منجر به تورم و کبودی بعد از عمل می‌شود.

دوره نقاهت جراحی بینی بدون بیهوشی چه مدت است؟

باید بدانید جراحی بینی بدون بیهوشی نیازمند دوره نقاهت طولانی مدت نیست و بیمار می‌تواند بعد از عمل بدون نیاز به ریکاوری از بیمارستان مرخص شود. با این حال نیاز است بیمار بین دو تا سه روز استراحت کند و از انجام کارهای سنگین خودداری و رژیم غذایی سبکی را نیز رعایت کند.

 

 

 

محتوای حمایت شده

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج