۷ بمبافکن برتر و مرگبار حال حاضر جهان
در ادامه بررسی بهترین تسلیحات نظامی جهان در هر رده، این بار به یکی از مخوفترین سلاحهای هر کشور در بخش نیروی هوایی میرسیم: بمب افکن. در ادامه به بررسی ۷ فروند بمب افکن برتر و مرگبار کنونی جهان خواهیم پرداخت که رتبهبندی آنها بر اساس قدرت پنهانکاری، سلاحها، قدرت حمل بار (سلاح)، سرعت، برد و تکنولوژی به کار رفته در آنها صورت گرفته است.
برترینها: در ادامه بررسی بهترین تسلیحات نظامی جهان در هر رده، این بار به یکی از مخوفترین سلاحهای هر کشور در بخش نیروی هوایی میرسیم: بمب افکن. در ادامه به بررسی ۷ فروند بمب افکن برتر و مرگبار کنونی جهان خواهیم پرداخت که رتبهبندی آنها بر اساس قدرت پنهانکاری، سلاحها، قدرت حمل بار (سلاح)، سرعت، برد و تکنولوژی به کار رفته در آنها صورت گرفته است. این فهرست بمب افکنهایی که هنور دز مرحله توسعه قرار دارند را شامل نمیشود.
۷. بمب افکن Xian H-۶K (چین)
نمونههای اولیه این بمب افکن با نام Xian H-۶ در واقع نسخه تحت لیسانس بمب افکنهای میان برد Tu-۱۶ ساخت اتحاد جماهیر شوروی بود که دستکم ۱۵۰ فروند از آنها ساخته شده است. بمب افکن H-۶ توان حمل ۹ تن بار و سلاح را دارد که از آن جمله میتوان به موشکهای هوا به سطح، موشکهای ضد کشتی و بمبهای سقوط آزاد اشاره کرد. برخی از نسخههای این بمب افکن نیز توانایی حمل موشکهای کروز هواپرتاب را دارند. این بمب افکن همچنین توانایی حمل و پرتاب بمبهای هستهای را نیز داشته و هنوز دستکم ۱۰۰ فروند از آنها در نیروی هوایی چین فعال هستند. جدیدترین نمونه این بمب افکن که H-۶K نام دارد یک بمب افکن استراتژیک برد بلند است که در سالهای اخیر وارد سرویس شده است.
این بمب افکن دارای موتورهای جدیدی بوده و سوخت بیشتری نیز حمل میکند که آن را قادر ساخته که در مسافتهای طولانیتری نسبت به نمونههای قبلی پرواز کند. همچنین این بمب افکن به چندین فروند کروز هواپرتاب مجهز شده که در زیر بالهایش قرار میگیرند. همچنین گفته میشود که سیستمهای پروازی، ارتباطی، جستجو و رادارهای تهاجمی، سیستم مسیریابی، کنترل آتش و دقت سلاحهای این بمب افکن نیز نسبت به نمونههای قبلی بهبود قابل توجهی یافتهاند. بمب افکن H-۶K توانایی حمله به ناوگروههای آمریکایی و اهداف باارزش دشمن در آسیا را داراست و میتوان از آن برای انجام حملات هستهای نیز استفاده کرد.
۶. بمب افکن Tupolev Tu-۲۲M (روسیه)
بمب افکن روسی توپولوف Tu-۲۲M بر اساس طراحی نمونههای اولیه Tu-۲۲ طراحی و ساخته شده و دارای صفحات هندسی متفاوتی در بدنه خود است. این بمب افکن برد کافی برای انجام عملیاتهای استراتژیک را نداشته و به عنوان یک بمب افکن برد متوسط شناخته میشود. بمب افکنهای Tu-۲۲M در بال هوایی نیروی دریایی اتحاد جماهیر شوروی فعالیت کرده و برای مقابله با ناوگروههای ایالات متحده طراحی شده بودند.
این بمب افکن توان بیش از ۲۴ تن بار و سلاح را داشته که انواع مختلف موشکها و بمبهای با قابلیت سقوط آزاد را شامل میشود. حدود ۵۷۰ فروند از انواع نسخههای بمب افکن Tu-۲۲M ساخته شده که نسخه Tu-۲۲M۳ جدیدترین نسخه بوده و از لحاظ عددی مهمترین و پرشمارترین بمب افکن در نیروی هوایی روسیه به شمار میآید. در حال حاضر در حدود ۹۰ فروند از این بمب افکنها در نیروی هوایی و ۵۸ فروند دیگر نیز در اختیار نیروی دریایی روسیه است. همچنین تعدادی از این بمب افکنها به نیروی دریایی هند فروخته شده است.
۵. بمب افکن Tupolev Tu-۹۵ (روسیه)
بمب افکن استراتژیک توربوپراپ Tupolev Tu-۹۵ در سال ۱۹۵۶ وارد سرویس شده و هنوز هم یکی از بخشهای مهم قدرت هوایی دوربرد نیروی هوایی روسیه به شمار میآید. این بمب افکن در ابتدا برای حمل بمبهای هستهای به خاک ایالات متحده طراحی شده بود و توان حمل ۱۵ تن بار را داشت. مدلهای مدرن این بمب افکن که در غرب Bear با نام شناخته میشود توان حمل ۶ موشک کروز را دارد. نمونههای قدیمی این بمب افکن توان طی مسافت ۱۲.۵۰۰ کیلومتر بدون نیاز به سوختگیری مجدد را داشتند در حالی که این عدد در نمونههای مدرن به ۱۵.۰۰۰ کیلومتر افزایش یافته است.
حدود ۵۰۰ فروند از این بمب افکنها ساخته شده و نمونه مدرن آنها با نام Tu-۹۵MS که توانایی حمل بمب و موشک را دارد در سال ۱۹۸۴ وارد سرویس شده و تا سال ۱۹۹۲ تولید میشد. اکنون حدود ۶۰ فروند بمب افکن Tu-۹۵MS در خدمت نیروی هوایی روسیه است که تنها بمب افکن استراتژیک با موتور توربوپراپ است که هنوز در سرویس باقی مانده است. علیرغم قدمت و سن زیادش، قرار است این بمب افکن تا دستکم سال ۲۰۴۰ در سرویس باقی بماند.
۴. بمب افکن Boeing B-۵۲H Stratofortress (ایالات متحده)
بمب افکن استراتژیک B-۵۲ Stratofortress برای حمل سلاحهای هستهای طراحی شده و از سال ۱۹۵۵ در سرویس نیروی هوایی ایالات متحده بوده است. تاکنون ۷۴۴ فروند از این بمب افکن در انواع نسخهها ساخته شده و از زمان معرفیاش همواره در حال روزآمدسازی بوده است. نسخه B-۵۲H این بمب افکن جدیدترین نمونه آن بوده و علیرغم معرفی بمب افکنهای جدید، B-۵۲ همچنان به خاطر عملکرد فوقالعاده و هزینه نگهداری اندکش به فعالیت ادامه میدهد.
در حال حاضر ۸۵ فروند از این بمب افکن در خدمت نیروی هوایی ایالات متحده فعال است و در قرن بیست و یکم و تا سال ۲۰۴۴ نیز همچنان به خدمت ادامه خواهد داد. از بمب افکنهای B-۵۲ در چندین جنگ استفاده شده، اما تاکنون تنها مهماتهای متعارف پرتاب کرده است. این بمب افکن استراتژیک توان حمل ۳۲ تن مهمات و بار، از جمله موشکهای کروز و بمبهای هدایت شده نقطهزن و بسیار دقیق را دارد. برد این بمب افکن بدون نیاز به سوختگیری مجدد ۱۸.۵۰۰ کیلومتر است.
۳. بمب افکن Rockwell B-۱B Lancer (ایالات متحده)
بمب افکن B-۱B Lancer یک بمب افکن استراتژیک است که در سال ۱۹۸۶ وارد سرویس شده و در ابتدا برای جایگزینی بمب افکنهای قدیمی B-۵۲ طراحی شده بود. این بمب افکن دارای برخی ویژگیهای پنهانکاری است و از سیستمهای جامع پیشگیرانه و توانایی مقابله با سیستمهای پیچیده دفاع هوایی برخوردار است. بمب افکن B-۱B توان حمل تا ۳۴ تن بار در درون محفظه زیر شکم خود را دارد که بیش از هر بمب افکن دیگری در نیروی هوایی ایالات متحده است.
با پایان جنگ سرد، این بمب افکن نقش خود به عنوان ابزاری برای حمله هستهای را از دست داده و اکنون نقش آن برای پرتاب پرتابههای مرسوم بازتعریف شده است. در کل ۱۰۰ فروند بمب افکن B-۱B تولید شده که در حدود ۷۰ فروند آنها در هر لحظه آماده انجام عملیات هستند. انتظار میرود که این بمب افکنها دستکم تا سال ۲۰۳۰ در سرویس مانده و پس از آن با بمب افکنهای نسل جدید جایگزین شوند.
۲. بمب افکن Tupolev Tu-۱۶۰ (روسیه)
بمب افکن Tupolev Tu-۱۶۰ که توسط ناتو با نام Blackjack شناخته میشود در دوران جنگ سرد توسعه یافت. این بمب افکن استراتژیک برای حمله به اهدافی مهم در خاک ایالات متحده طراحی شده و در مقایسه با بمب افکنهای آمریکایی B-۱B Lancer که ظاهری مشابه داشت یک غول به شمار میآمد. بمب افکن Tupolev Tu-۱۶۰ بزرگترین و سنگینترین بمب افکنی است که تاکنون ساخته شده است.
بمب افکن Tu-۱۶۰ توان حمل موشکهای کروز و موشکهای هوا به زمین را داشته و توانایی حمل و شلیک کلاهکهای هستهای و متعارف را دارا بود. همچنین این بمب میتوانست بمبهای با قابلیت سقوط آزاد با وزن بیش از ۴۰ تن را نیز داشت. برد نهایی این بمب افکن ۱۴.۵۰۰ کیلومتر عنوان شده است. گفته میشود که در کل ۳۹ فروند از این بمب افکن ساخته شده و تولید و نگهداری آن بسیار پرهزینه بود. بر اساس برخی گزارشها اکنون تنها ۱۶ فروند از این بمب افکنهای استراتژیک در نیروی هوایی روسیه فعال هستند.
۱. بمب افکن Northrop Grumman B-۲ Spirit (ایالات متحده)
بمب افکن سیاه و خفاشی شکل B-۲ Spirit در واقع برگ برنده ایالات متحده در زمینه حملات هوایی مخفیانه است که تنها برای از بین بردن اهداف بسیار مهم و استراتژیک به کار گرفته میشود. این بمب افکن استراتژیک نیز در دوران جنگ سرد طراحی و ساخته شده و تمام مراحل طراحی و ساخت آن مخفی نگه داشته شد. B-۲ در حال حاضر گرانقیمتترین هواپیمایی است که تاکنون در جهان ساخته شده و به دلیل هزینه تولید بالایشان تنها ۲۰ فروند از آنها در خدمت نیروی هوایی ایالات متحده قرار دارد. همچنین این بمب افکن تاکنون به هیچ کشور دیگری، حتی کشورهای عضو ناتو که هم پیمان ایالات متحده به شمار میآیند نیز فروخته نشده است.
بمب افکن B-۲ به دلیل طراحی پیچیده و پنهانکار و روکش جاذب راداری خود تقریباً غیرقابل شناسایی است و براحتی میتواند از سیستمهای دفاع هوایی دشمن عبور کند. بسیاری از سنسورها و سیستمهای ارتباطی این بمب افکن هنوز هم سری نگه داشته شدهاند و از دیگر قابلیتهای ویژه آن میتوان به سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته و سری آن اشاره کرد. بمب افکن B-۲ توان حمل انواع پرتابهها از جمله موشکهای کروز، بمبهای سقوط آزاد گرمایی هستهای و بمبهای نقطه زن با دقت بالا را دارد. این بمب افکن توان حمل بیش از ۱۸ تن مهمات را داشته و میتواند تا مسافت ۱۲.۰۰۰ کیلومتر بدون نیاز به سوختگیری مجدد پرواز کند. در حال حاضر، B-۲ بهترین بمب افکنی است که تاکنون توسط بشر ساخته شده است.
منبع: military-today
نظر کاربران
یه هواپیمایی بود اسمش اف 5 بود بعد کپی بهش می گفتن کوثر
جاش خالیه تو لیست.
پاسخ ها
اف 35 و 14 و 18 و 5 و ... هواپیماهای بمب افکن نیستن بلکه جنگنده ان
یه هواپیمایی بودکه بهش میگفتند"عقاب جهانی"یا همون گلوبال هاوک ویه سامانه پدافندکاملاایرانی بوداسمش سوم خرداد!با یک تیرموشک فقط یکی چنان زدندزیربرجکش که دم یانکی هاسیخ شده از شک این هدفگیری،تازه حالاسامانه چندبرابرقوی ترباور۳۷۳هم رونمایی شده وبازهم ادامه داره
اون پهباد بود اسکل جان که ایرانیا زدنش
امریکا رو به نابودی و فنا است
خنگ فرق بین جنگنده و بمب افکن نمی دونی کودن
پهپاد نه پهباد ...بعد یعنی هواپیمای بدون سرنشین خنگ
اون وقت این شرین عقل ها چطوری امریکا رو تهدید میکنن
همین بمب افکن میفرسته ایران با خاک یکی میکنه
پاسخ ها
قبل رسیدن به ایران تو هوا پودر میشه آقای خوشمزه
نادان جنگ به سلاح نیست جنگ جیگر میخاد که آمریکایی جماعت نداره امریکا اگه زورش میرسه حزب الله و یمن رو از بین ببره پس چرا زاییدن الحق که ایران تاسف میخوره از داشتن چنین فرزندانی امثال شما ایران هیچ کشوری تو دنیا حریفش نمیشه مگر زمان جنگ با 49تا کشور نکیجنگید الان که دیگه کل دنیا هم حریفش نمیشن کمتر اراجیف بباف و توهم بزن دین نداری عرق ملی که باید داشته باشی کی میخواید بفهمید آمریکا دست هم بهش نزنی تا چند سالی آینده از هم میپاشه 22تریلیون دلار بدهکاری یک سوم بدهی دنیا رو در اختیار داره خخخ عزت زیات
کشورماهمپرایدمیسازهعدهایبیگناه.هرروزپروازمیکنن؟؟؟؟؟
پاسخ ها
توخیابون دیدم یه زانتیابا صدای کرکننده سیستم و پخش صداش باسرعت سرسام آورمی روندروی عابرین وپیرمردوپیرزن ها بنظرم پرایدازسریه عده جماعت بدمست هم زیاده
پراید رو غرب زده ها می سازند.همون ها که میخوان جلوی امریکا تعظیم کنند
چ
الان دوران موشک زمین به زمین وکروز هست وهرکس پیشرفته ترباشد،برنده هست!
ما هم بیل و کلنگ داریم
تازه همونم از چین وارد میکنیم
فقط کوثر با جوشکاری علی جوشکار
پاسخ ها
کوثر بمب افکن نیست جنگنده هست
غرب زده ها اینقدر در مجازی عقده گشایی کنند تا جونشون در بیاد.ما در راهمان راسخ ایم
آخ من عاشق B2 ام حتی عکسش رو هم گذاشتم رو پروفایلم
میتونه بلند شه از امریکا پرواز کنه بیاد ایران رو بمباران کنه بدون اینکه شناسایی بشه و دوباره برگرده امریکا بدون هیچ استراحت و توقفی
باور373 که سهله اس500 هم نمیتونه جلوشو بگیره
پاسخ ها
تا امثال تو تواین مملکت هست صد رحمت و شرف به آمریکا
ما همیشه از خودی میخوریم
بدبخت
عجب اسباب بازی های قشنگی چندن یکی واسه بچمون بخریم
پاسخ ها
لافی که زدی از هیکلت بزرگتر بود
خخخخ کاخ سفیدو حسینیه می کنیم
امریکا عددی بحساب نمی اید
سلطان اسمانها
چرا توانایی ها و تکنولوژی های اونا رو انکار میکنید؟مثل مربی های فوتبال باید عمل کنیم تو کنفرانس های خبری قبل بازی حسابی از حریف تعریف میکنن و فشار روانی روشون میارن اگه حریف رو کوچیک کنی حتی اگه پیروز هم بشی دیگه به چشم نمیاد چیزی که معلومه اونا از خیلی جوانب از ما جلوتر اند باید سعی کنیم فاصله ها رو کم کنیم نه فقط تو مسائل نظامی تو همه چی