فلافل رژیمی در فر، برای آنها که به سلامتشان اهمیت میدهند
فلافل رژیمی برخلاف فلافلهای معمولی که در روغن سرخ میشوند در فر درست میشود و از این جهت برای افرادی که تمایلی به خوردن غذاهای سرخ کردنی ندارند، عالی است.
برترینها: فلافل رژیمی برخلاف فلافلهای معمولی که در روغن سرخ میشوند در فر درست میشود و از این جهت برای افرادی که تمایلی به خوردن غذاهای سرخ کردنی ندارند، عالی است.
فلافل یکی از آن غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که به ندرت کسی را میتوانید پیدا کنید که به آن علاقهای نداشته باشد. ساندویچ فلافل برای کسانی که رژیم گیاهخواری را دنبال میکنند و یا بخاطر پرهیزهای پزشکی از گوشت اجتناب میکنند، یکی از آن انتخابهای خوب است. علاوه بر همه اینها این ماده غذایی سرشار از پروتئین گیاهی ست که به ورزشکاران توصیه میشود.
فلافلی که در ساندویچیها به فروش میرسد به این نحو درست میشود که ابتدا نخود را یک شبانه روز میخیسانند و با مقداری ادویه و گاها کمی سیبزمینی پخته و سبزیجات معطر ترکیب میکنند. یکی از نکات مهم در تهیه فلافل به سبک خوزستانی استفاده از ادویه مخصوص فلافل است که بتواند آن طعم خاص را ایجاد کند. من برای درست کردن فلافل از این روش استفاده نمیکنم بلکه آن را به شیوه لبنانی درست میکنم که نخود پخته میشود و سپس با سایر مواد مخلوط میشود، اما شما میتوانید از نخود خیسانده به تنهایی هم استفاده کنید.
فلافلی که در فر پخته میشود به راحتی خرد میشود بنابراین باید از مقداری آرد و بیکینگپودر برای به هم چسبیدن و کنار هم قرار گرفتن مواد استفاده کنید. مقداری روغن زیتون هم آن را نرم کرده و چسبناک شدن مواد را بیشتر میکند.
مواد لازم:
- نخود پخته یا خیسانده: ۲ تا ۲ و ۱/۲ پیمانه
- پیاز قرمز: ۱/۲
- سیر: ۴ حبه
- جعفری درشت خرد شده: ۱/۴ تا ۱/۲ پیمانه
- گشنیز درشت خرد شده: ۱/۲ تا ۱/۴ پیمانه
- روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- زیره: ۲ قاشق چایخوری
- تخم گشنیز: ۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- بیکینگپودر: ۲ قاشق چایخوری
- آرد: ۱/۴ پیمانه (اختیاری برای چسبیدن مواد به همدیگر)
طرز تهیه:
۱. فر را با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سلسیوس گرم کنید. یک سینی فر (سینی مخصوص کلوچه) را با روغن زیتون چرب کنید.
۲. همه مواد شامل نخود، پیاز، سیر و سبزیها را در غذاساز یا چرخ گوشت بریزید. روغن زیتون و آب لیمو را هم روی مواد داخل مخلوط کن بریزید.
۳. مواد را در مخلوط کن خوب خرد کرده به مدت ۱۰ تا ۱۲ تا زمانی که نخودها خرد شده و همه مواد با هم مخلوط شوند.
۴. مواد را مزه کنید. در صورت تمایل سبزیجات بیشتر بریزید. ادویهها را افزوده و در صورت دلخواه مقداری روغن زیتون و یا آب لیمو بریزید. بیکینگپودر و آرد را هم روی مخلوط بریزید.
۵. به خرد کردن مواد در غذاساز ادامه دهید و موادی که در بالا قرار گرفته با لیسک یا اسپاتول به سمت پایین برانید. پوره کردن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید، ادامه دهید. میزان پوره شدن بستگی به سلیقه دارد اگر دلتان میخواهید کاملا خمیری و یکدست شود میتوانید این کار را انجام دهید.
۶. وقتی مواد آماده است که بتوانید با آنها در کف دستتان یک توپ کوچک درست کنید.
۷. در این مرحله میتوانید با مواد فلافل درست کنید یا اینکه آنها را بگذارید د ریخچال بمانند تا بیشتر به هم بچسبند.
۸. فلافل را در کف دستتان به شکل توپ در آورید یا اینکه آنها را در فضای بین دو انگشت شصت و اشاره قرار دهید تا شکل یک دایره درست کند. اندازه آن کاملا به سلیقه شما بستگی دارد، اما معمولا فلافل اندازه کوچکی دارد بنابراین نباید به اندازه کتلت یا کوکو باشند.
۹. توپها را با قسمت داخلی انگشتان توی سینی پهن کنید تا به شکل کتلت درآیند و سطح تماس آن با سینی بیشتر شود. به این صورت فلافل تردتر شده و مغز پخت میشود.
۱۰. اگر فلافلها ترک خوردند دوباره آنها را گرد کرده در سینی قرار داده پهن کنید.
۱۱. روی آنها را مقداری روغن زیتون بمالید.
۱۲. سینی فلافل را در فر بگذارید تا فلافلها بپزند. وقتی یک طرف فلافلها پخته شد با استاده از یک کفگیر فلزی نازک و پهن آنها را برگردانده تا آن طرف فلافل هم برشته شود. باید رنگ قهوهای طلایی داشته باشند. بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخت آن طول میکشد. موقع برداشتن فلافل دقت کنید.
۱۳. چون این مدل فلافل بسیار شکننده است. اگر بخواهید میتوانید فلافل را توی ماهیتابه روی گاز درست کنید، اما باید با دقت این کار را انجام دهید. برای اینکار از یک ماهیتابه ضخیم استفاده کنید. ماهیتابه را روی شعله بالای گاز گرم کنید. سپس دما را پایین آورده کمی روغن زیتون کف ماهیتابه بریزید و فلافلها را در آن سرخ کنید.
۱۴. میتوانید فلافل را نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید استفاده کنید.
نکات مهم در مورد فلافل رژیمی
- برای استفاده از نخود خشک، ۱ و ۳/۴ پیمانه نخود خشک را یک شب تا صبح در مقداری آب بخیسانید. نخودها باید پس از خیساندن به دو برابر اندازه قبلی خود برسند، نخودها موقعی آماده هستند که بتوانید با انگشتانتان دو لپه نخود را از هم جدا کنید.
- من در این دستور نامی از فلفل نبردم میزان فلفل کاملا بستگی به ذائقه شما دارد. در گذشته در خوزستان فلافل یک ساندویچ بسیار تند محسوب میشد، اما امروزه به دلیل اقبال زیاد از سراسر ایران مقدار فلفل آن بسیار کاهش یافته است.
- میتوانید هم از زیره پودر شده و هم زیره خشک پودر نشده استفاده نکنید. برای استفاده از زیره به صورت کامل باید در اولین مرحله آنها را همراه مواد در غذاساز بگذارید.
- برای سس آن میتوانید از سس آماده تند و یا سس خانگی استفاده کنید. برای درست کردن سس خانگی مقدار کمی پیاز را ریز کرده خوب سرخ کنید سپس رب گوجه به آن اضافه کنید. پس از رفع بوی خامی رب گوجه روی آن آب بریزید سپس یک عدد سیب زمینی پخته را له کرده به آن اضافه کنید و در انتها مقداری سرکه در آن بریزید.
منبع: thekitchn
نظر کاربران
ظاهرش که اصلا خوشمزه به نظر نمیرسه