محتوای حمایتشده
درمان بیماریهای نشیمنگاه با لیزر و جراحی - شفا کلینیک
آیا میدانستید که امروزه درمان بیماریهای نشیمنگاه با لیزر امکان پذیر است؟ شما میتوانید پس از درمان، به راحتی به محل سکونت یا کار خود بازگردید. در این مطلب همراه ما باشید تا در این باره بیشتر بدانید.
امروزه افراد زیادی به دلیل نوع زندگی و شرایط کارشان دچار بیماریهای نشیمنگاه میشوند و این باعث ایجاد درد و ناراحتی شده و میتواند بر کیفیت زندگی آنها تاثیر بگذارد. روشهای مختلفی برای درمان بیماریهای نشیمنگاه وجود دارد که دارودرمانی، لیزر و جراحی از جمله این روشها به شمار میروند. امروزه با استفاده از لیزر تمامی بیماریهای دستگاه گوارش را میتوان به راحتی و بدون نیاز به جراحی در کمتر از ۱ ساعت به صورت سرپایی بدون بستری و خونریزی و درد فقط با اعمال بیحسی موضعی مداوا کرد و شما میتوانید پس از آن به راحتی به محل سکونت یا کار خود بازگردید. این متن به موضوع درمان بیماریهای نشیمنگاه با لیزر و جراحی میپردازد.
همین حالا با کلینیک شفا تماس بگیرید.
انواع بیماریهای نشیمنگاه و علل بروز آنها
بیماریهای نشیمنگاه یا بیماریهای معقدی به بیماریهای مربوط به ناحیه معقد گفته یشود که دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه این مطلب با برخی از انواع این بیماریها آشنا میشویم به بررسی علل بروز آنها میپردازیم.
بواسیر
یکی از رایجترین بیماریهای مربوط به نشیمنگاه، بیماری بواسیر است که در علم پزشکی به عنوان هموروئید نیز شناخته میشود. علت اصلی بروز این بیماری گشاد و متورم شدن رگهای وریدی در مجرای مقعد است، این رگها به کنترل مدفوع کمک میکنند. هنگامی که این رگها متورم و ملتهب میشوند، عمل دفع در فرد به سختی و همراه با درد و خونریزی صورت میگیرد. یکی از دلایل مهم در ایجاد این بیماری یعنی بواسیر داشتن یبوست در طولانی مدت است. یبوست باعث میشود که مدفوع سخت و سفت شود و خارج شدن آن از بدن با فشار و التهاب در رگهای مقعد همراه باشد. در این شرایط بواسیر به دو صورت داخلی (داخل کانال مقعد) و خارجی (بیرون از مقعد) اتفاق میافتد. مشاهده علائمی همچون درد در هنگام دفع، خونریزی و مشاهده یک زائده کوچک در بیرون از مقعد میتواند نشانههایی از بواسیر یا هموروئید باشد.
شقاق
زخم مقعدی یا همان شقاق در واقع یک شکاف، ترک یا خراش کوچک بین چین خوردگیهای مقعد است. این بیماری برای بسیاری از افراد در طول زندگی اتفاق میافتد که دلایل زیادی در ایجاد آن نقش دارند. یبوست یکی از مهمترین عواملی است که احتمال بروز شقاق را افزایش میدهد. فیشر مقعدی یا همان شقاق در بیشتر افراد به صورت خود به خود و با درمان یبوست از بین میرود اما اگر زخمها و پارگیهای موجود در مقعد زیاد و سخت باشند به گونهای که در هنگام دفع خونریزی اتفاق افتد، نیاز به درمانهای جدیتر خواهد داشت. در واقع اگر دچار بیماری شقاق شدهاید، لازم است پیش از هر چیز با روشهای خانگی به درمان یبوست و از بین بردن آن کمک کنید. از علائم این بیماری به سرخی مقعد، تورم و التهاب در این ناحیه، سوزش و خارش در مقعد، احساس درد در حالت عادی و در هنگام شروع دفع اشاره میشود.
کیست مویی
کیست مویی یا مو برگشتی از بیماریهای شناخته شده نشیمنگاه است. کیست مویی سوراخی در پوست است که معمولا در شکاف بالای باسن یا هرجای دیگر از استخوان دنبالچه تا مقعد ایجاد میشود. عفونتهای پوستی از اصلیترین دلایل ایجاد کیست مویی هستند. پیشرفت کیست مویی با چرک و خون ترشح و بوی بدی همراه است و در هنگام نشستن درد آن بیشتر میشود.
فیستول
از جمله بیماریهای دیگری که در ناحیه نشیمنگاه و مقعد ایجاد میشود، به فیستول میتوان اشاره کرد. هر گونه ارتباط و اتصال غیر طبیعی بین دو بافت یا دو ارگان و همینطور انسداد غدههای درون مقعدی منجر به ایجاد فیستول در افراد میشود. در حالت عادی بخشهای مختلف مقعد و بافت و رگهای آن به صورت مجزا از هم قرار دارند، هنگامی این بیماری بروز میکند که بین پوست و بافت ناحیه مقعد یک کانال و ضایعه غیر طبیعی ایجاد شود. این بیماری یعنی فیستول معمولا به صورت یک آبسه و یا عفونت ظاهر میشود، در واقع انسداد غدد درون راستروده میتواند این عفونت را ایجاد کند. خونریزی مقعدی، درد، التهاب، سوزش و ورم مقعدی، خروج ترشحات بدبو و بیاختیاری در کنترل مدفوع از علائم اولیه فیستول هستند.
زگیل مقعدی
یکی از انواع زگیلهای تناسلی، زگیل معقدی است که عامل اصلی ایجاد آن ویروس اچپیوی (HPV) محسوب میشود. این عارضه به شکل زائدههای کوچکی در اطراف و داخل ناحیه مقعد بروز پیدا کرده و اغلب به شکل تکی و یا تجمع تودهای از آنها به صورت گل کلم خود را نشان میدهند. این زائدهها ممکن است موجب عفونت، خارش و سوزش در این ناحیه شوند و موجب بروز درد و ناراحتی در فرد گردند. به دلیل آنکه زگیل مقعدی ممکن است تمامی ناحیه و کانال مقعد را پر کند و همچنین به دلیل آنکه در اثر رابطه جنسی به سرعت منتقل میشود، باید خیلی زود تحت درمان قرار گیرد. در صورت عدم درمان به موقع امکان بروز مشکلات جدیتر از جمله سرطان مقعد نیز وجود خواهد داشت.
جهت کسب اطلاعات بیشتر از خدمات شفا کلینیک از اینستاگرام بازدید کنید.
درمان بیماریهای نشیمنگاه با چه روشهایی امکان پذیر است؟
خیلی از این بیماریها که با نام بیماریهای مقعدی نیز شناخته میشوند، با روشهای ساده قابل درمان هستند. در بعضی از آنها مشکل با دارو رفع میشود، در بعضی دیگر نیاز به جراحی بوده و بعضیها هم به وسیله لیزر درمان میشوند. در ادامه دو روش جراحی و لیزر برای درمان بیماریهای نشیمنگاه توضیح داده خواهد شد.
درمان بیماریهای نشیمنگاه با جراحی
یکی از مهمترین روشهایی که در درمان بیماریهای نشیمنگاه مورد استفاده قرار میگیرد، روش جراحی است. در واقع هنگامی که بیماری تازه ایجاد شده است پزشک سعی میکند با کمک دارو آن را از بین ببرد، هنگامی که دارو درمانی برای رفع آن پاسخگو نباشد و شرایط بیمار جدی و حاد شده باشد، از روش جراحی برای درمان آن استفاده میگردد. جراحی با استفاده از بیهوشی کامل صورت میگیرد و در بسیاری از موارد حتی نیاز به بستری شدن در بیمارستان هم وجود ندارد. بسته به اینکه چه اقدامی برای رفع چه نوع بیماری مقعدی انجام شود، روش جراحی متفاوت خواهد بود. اما معمولا با ایجاد یک برش در کانال مقعد جراحی به روش باز صورت میگیرد. دوره نقاهت درمان به وسیله جراحی کمی بیشتر است و معمولا حدود ۶ هفته طول میکشد.
درمان بیماریهای نشیمنگاه با لیزر
سالهاست که از لیزر برای درمان بیماریهای نشیمنگاه استفاده میشود و به دلیل موثر بودن این روش، لیزردرمانی به یکی از روشهای درمانی محبوب جهت درمان این نوع بیماریها تبدیل شده است. عمل جراحی به کمک لیزر راحتتر و سریعتر از روش جراحی است و دوره نقاهت کوتاهتری هم دارد. این روش هم برای بیماریهای خفیفتر مانند هموروئید خفیف و هم برای موارد پیشرفته مفید است. در جراحی با لیزر از بیهوشی و درد و خونریزی خبری نیست و به همین علت دوره نقاهت کوتاه و بازگشت فرد به شرایط عادی سریعتر اتفاق میافتد. درمان بیماریهای نشیمنگاه با لیزر در مدت زمان کوتاهی در حدود نیم ساعت تا یک ساعت انجام میشود و نیاز به بستری شدن هم برای بیمار نخواهد بود.
درمان بیماریهای نشیمنگاه با کدام روش بهتر است؟
بسته به اینکه فرد چه نوع بیماری دارد و بهترین روش درمان و جراحی آن کدام است، و پزشک معالج چه روشی را پیشنهاد میدهد، هم می توان از دارو، هم جراحی و هم لیزر استفاده کرد. هر کدام از این روشها مزایا و معایب خود را دارند و این تشخیص پزشک است که با توجه به شرایط بیمار کدام را انتخاب میکند. اما در روشهای جراحی استفاده از لیزر مزایای بسیار زیادی دارد. چند مورد از این مزایا به صورت زیر هستند:
- عدم ایجاد برش بر روی بدن و نیاز به بخیه
- عدم ایجاد خونریزی
- بهبود سریعتر
- دوره نقاهت کوتاهتر
- مراقبتهای بعد از عمل راحتتر
- عدم نیاز به پانسمان
- کاهش احتمال ابتلا به عفونت
- عدم ایجاد جای زخم یا اسکار بر روی پوست
- صرف زمان کوتاهتر برای جراحی
درمان بواسیر یا هموروئید با لیزر بهتر است یا جراحی؟
همانطور که پیشتر هم گفته شد درمان بواسیر یا هموروئید به کمک لیزر با مزایای بیشتری همراه است و امروزه از لیزر بیشتر از روشهای جراحی سنتی استفاده میشود. مزایایی از قبیل عدم ایجاد برش و خونریزی و نیاز داشتن به پانسمان، دوره نقاهت کوتاهتر و صرف زمان کمتر برای جراحی با لیزر مواردی هستند که این روش را نسبت به روش جراحی معمولی برتری میدهند.
جراحی
جراحی بواسیر یا هموروئید با نام هموروئیدکتومی شناخته میشود. در این جراحی جراح بافت اضافی را که موجب خونریزی می شود جدا کرده و سلولهای آلوده را از بین میبرد. هموروئیدکتومی موثرترین و کاملترین روش برای درمان هموروئید شدید یا عودکننده است.
مراقبت پس از جراحی بیماری بواسیر
- تا چندین روز به استراحت و طی کردن دوران نقاهت بپردازید.
- مصرف داروهای تجویزی پزشک از جمله آنتی بیوتیکها را جدی بگیرید
- در صورت مشاهده علائم شدید، خونریزی، تب و یا قرمزی پوست اطراف مقعد با پزشک مشورت نمایید
- استفاده از کیسه آب یخ برا تسکین در مفید است.
- از بالش های نرم برای نشستن استفاده نمایید.
لیزر
مراقبت پس از لیزر بیماری بواسیر با کمک دستگاه co۲انجام میشود.این عمل به صورت سرپایی و در حدود ۱۵ دقیقه انجام شده و و به نسبت جراحی از دوره نقاهت کمتری برخوردار است.
مراقبت پس از لیزر بیماری بواسیر
- پس از لیزر هموروئید یک روز به صورت کامل استراحت کنید.
- از مواد غذایی ملین استفاده نماید.
- استفاده از قیصی و انجیر خشک و میوه های فصلی به عنوان میان وعده را فراموش نکنید.
- آب کافی بنوشید.
- از خوردن نوشیدنیهای کافئین دار خودداری کنید.
درمان شقاق با لیزر بهتر است یا جراحی؟
درمان بیماری شقاق نیز همانند هموروئید با لیزر نتایج بهتری را به همراه دارد. همان مواردی که درباره هموروئید یا بواسیر گفته شد، برای بیماری شقاق و درمان آن با لیزر هم صادق است. از عمل شقاق با لیزر به عنوان درمان سریع و قطعی شقاق نیز یاد میشود و این نشان میدهد که لیزر تا چه حد در درمان این بیماری موثر است.
جراحی
درمان شقاق با روش جراحی، فیشرکتومی نام دارد. در این روش لبههای زخم بریده شده و جدا می شوند و سپس ز ماده ای خاص برای بستن لبه های زخم استفاده می شود. طی این روش؛ هیچ کدام از عضلات اسفنکتر بریده نمی شوند.
مراقبت پس از جراحی بیماری شقاق
- از نشستن زیاد خودداری کنید
- داروهای تجویزی دکتر را مرتب مصرف کنید
- از نشستن روی صندلیهای پلاستیکی و چوبی خودادری کنید
- حداقل تا دو روز بعد از عمل استراحت کنید
لیزر
در این روش درد و خونریزی به کمترین میزان خود میرسد و دوره نقاهت ۱الی۲ روز است.همچنین دستگاه های لیزری دقت بسیار بیشتری نسبت به انسان دارند و احتمال آسیب به عضله اسفنکتر داخلی و در نتیجه ایجاد بی اختیاری مدفوع وجود نخواهد داشت.
مراقبت پس از لیزر بیماری شقاق
- نشستن در آب گرم
- خشک کردن بدن با دستمال نرم
- اجتناب از استفاده شوینده های عطری
- داروی مسکن
درمان کیست مویی با لیزر بهتر است یا جراحی؟
در روش درمان با جراحی زخم ناشی از برش ایجاد شده تا مدتها بر روی بدن فرد باقی میماند و نیاز به مراقبت دارد اما در درمان با لیزر هیچگونه جای زخم یا اسکار باقی نمیماند و نیازی به پانسمان و مراقبت وجود ندارد. در درمان کیست مویی با لیزر هیچ بقایایی از آن بر جای نمیماند و کیست به طور کامل ریشه کن میشود. همچنین به بافت سالم اطراف کیست هم آسیبی نمیرسد. در نهایت باید گفت که استفاده از لیزر برای درمان کیست مویی بهتر و موفقیت آمیزتر است و روند بهبود نیز سریع تر اتفاق میافتد.
جراحی
در جراحی کیست مویی پوست و بافت بدن حدوداً ۵ تا ۷ سانت با تیغ جراحی برش میخورد سپس عفونت و محتوای داخل کیست مویی خارج میشود.
مراقبت پس از جراحی بیماری کیست مویی
- رعایت بهداشت محل جراحی
- ضدعفونی کردن محل جراحی برای جلوگیری از عفونت
- استفاده از آنتی بیوتیک
- استفاده نکردن از پارچههای پلاستیکی برای لباس
لیزر
درمان کیست مویی با دستگاه لیزر DEKA انجام میشود.در این روش درمان کیست مویی حفرهای حدود 0.5 تا 1سانت ایجاد شده و با استفاده از هندپیس ظریف لیزر DEKA کل محتوای درونی کیست مویی را از بین میرود.
مراقبت پس از لیزر بیماری کیست مویی
- به منظور جلوگیری از وارد شدن فشار به زخم هنگام نشستن از بالشت های مخصوص استفاده کنید.
- از توالت های فرنگی استفاده کنید.
- به مدت چند روز از استحمام کردن خودداری کنید
درمان فیستول با لیزر بهتر است یا جراحی؟
به منظور درمان و از بین بردن قطعی فیستول روش لیزر بهترین پیشنهاد است. دلیل این پیشنهاد نیز همان مزایایی خواهد بود که در مورد لیزر بیان شد. دوره نقاهت کوتاهتر و بهبود سریعتر، استفاده از بیحسی موضعی به جای بیهوشی، درد و خونریزی کمتر و عوارض کمتر نسبت به روش جراحی از مزایای استفاده از لیزر برای درمان فیستول است.
جراحی
درمان جراحی (فیستولوتومی) معمولا تنها درمان موثر است و جهت انجام آن سوراخ خارجی و داخلی (اولیه) باعبور پروب (میله فلزی نازک و قابل انعطاف و نرم) و با استفاده از آب اکسیژنه و بلدومتیلن رقیق باید پیدا شوند و مجرا یا مجاری فیستول باید بطور کامل مشخص شوند و مجرا در تمامی طول آن باز unroffed شود بطوریکه فیستول به شکل یک زخم باز درآید و باید مطمئن شد که زخم حاصل از عمق به سطح ترمیم میشود
مراقبت پس از جراحی بیماری فیستول
- مصرف آنتی بیوتیک
- رعایت بهداشت
- استفاده از لباس های نرم و مناسب
- حمام آب گرم
- فشار نیاوردن بر ناحیه لیزر فیستول
لیزر
با توجه به اینکه در لیزر از بیهوشی موضعی به جای بیهوشی کامل برای درمان فرد استفاده می شود، می توان آن را به عنوان یکی روش که رضایت بیمار را نیز در پی خواهد داشت معرفی نمود.
مراقبت پس از لیزر بیماری فیستول
- از نشستن روی ناحیه ی لگن خودداری نمایید.
- از مواد غذایی فیبر دار استفاده کنید
- آب زیادی مصرف کنید.
درمان زگیل معقدی با لیزر بهتر است یا جراحی؟
میتوان گفت که امروزه قطعیترین راه برای درمان زگیل مقعدی، لیزر است. در این روش اشعه لیزر به عمق بافت پوست نفوذ کرده و زائدهها را به کلی ریشه کن میکند. این روش ایمن و موثر بوده و برای درمان این بیماری اولین پیشنهاد خواهد بود.
جراحی
درمان زگیل معقدی با جراحی میتواند تمام زگیلهای شما را در یک جلسه از بین ببرد. در این جراحی ابتدا با قیچی به بریدن زگیلها و سپس با تیغ تیز به تراشیدن آن میپردازند.
مراقبت پس از جراحی بیماری زگیل مقعدی
- روزی حداقل 3-4 بار و بعد از دفع مدفوع داخل وان آب گرم بنشینید
- به مدت چند هفته از پاک کردن مقعد با دستمال کاغذی و خشک خودداری کنید.
- پانسمان ناحیه مقعد باید به مدت 7 تا 14 روز باز نکنید
لیزر
در این روش درمانی فرد بیمار بدون بستری شدن، بیهوشی و بی حسی نخاعی مداوا می شود.
انجام این کار سرپایی و با صرف زمان کم امکان پذیر است.این روش درمانی بدون درد و خونریزی همراه با سوزش است.
مراقبت پس از لیزر بیماری زگیل مقعدی
- مصرف موضعی پماد آنتی بیوتیک
- مصرف کرم های ترمیمی سیکالفیت
- خشک و تمیز نگه داشتن بدن به خصوص نواحی مرطوب و چین دار
مرکز درمان بیماریهای نشیمنگاه شفا کلینیک آنلاین
این مرکز مجهز به کادر مجرب و باتجربه و جراحان کلورکتال بابیش از۲۰۰۰عمل موفق در زمینه بیماریهای نشیمنگاه از جمله بواسیر، شقاق و ... دارای کارنامه موفق در درمان بیماری وعدم برگشت پذیری بیماری میباشد.
دکتر وحید معتمدی شعبه تهران
دکتر علی باقرپور شعبه اهواز
- درمان کلورکتال (بواسیر، شقاق، فیستول کیست مویی) با لیزر بدون درد و بیهوشی در یک جلسه
- درمان بواسیر(هموروئید )بالیزر
- درمان فیشریاشقاق مقعدی
- درمان ابسه وفیستول مقعدی
- درمان کیست مویی
- درمان زگیل های تناسلی مقعدی
- درمان پولیپ رکتوم
جهت مشاوره قبل از مراجعه کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.
اهواز
جهت کسب اطلاعات بیشتر از خدمات شفا کلینیک از اینستاگرام بازدید کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب مراجعه کنید.
تهران، بلوار کشاورز غربی، حد فاصل خیابان کارگرشمالی و جمالزاده، جنب آزمایشگاه نورپلاک ۹۵ساختمان پزشکان ۹۵طبقه ۵واحد۸
اهواز، خیابان چمران(فلکه دوم کیانپارس) خیابان آبان غربی مجتمع پزشکی آبان طبقه دهم
ارسال نظر