سه علت کاهش انگیزه ایران برای توافق در وین
عباس عبدی در توضیح بیشتر گمانه زنی تازه خود در صفحه تلگرامی نوشت: پس از انتشار اخرین توییتم: «وضعیت بد اینترنت در این روزها به احتمال فراوان مرتبط با تصمیمی است که میخواهند درباره مذاکرات وین بگیرند. گرچه هیچ اطلاعی ندارم ولی احتمال میدهم که مذاکرات به بن بست رسیده و اوضاع اوکراین هم مشوق اتخاذ چنین تصمیمی است.امیدوارم تحلیلم نادرست باشد.»
خبرآنلاین: عباس عبدی در توضیح بیشتر گمانه زنی تازه خود در صفحه تلگرامی نوشت: پس از انتشار اخرین توییتم: «وضعیت بد اینترنت در این روزها به احتمال فراوان مرتبط با تصمیمی است که میخواهند درباره مذاکرات وین بگیرند. گرچه هیچ اطلاعی ندارم ولی احتمال میدهم که مذاکرات به بن بست رسیده و اوضاع اوکراین هم مشوق اتخاذ چنین تصمیمی است.امیدوارم تحلیلم نادرست باشد.»
برخی دوستان دلائل آن را پرسیدند. متن کوتاه زیر توضیحی است بر آن برداشت.
چرا انگیزه ایران برای رسیدن به توافق برجام کمتر شده است؟ شاید ۳علت را بتوان نام برد:
اول این که هر چه به خط پایان میرسند با این پرسش بیشتر مواجه میشوند که؛ خوب اگر قرار است این را توافق کنیم پس چرا از ابتدا اجازه ندادیم دولت قبل توافق را نهایی کند و یک سال بیشتر جامعه را با مشکل مواجه کردیم؟
تمام شروطی که برای رسیدن به برجام اعلام کرده بودند عملا غیر قابل قبول تشخیص داده شده است، حتی صدور یک بیانیه سیاسی فاقد اعتبار اجرایی از سوی نمایندگان کنگره. پاسخ به این پرسش فقط مسأله امروز نیست بلکه در ادامه بیشتر برجسته خواهد شد.
علت دوم افزایش قیمت نفت و فروش آن است. موضوعی که دبیر شورایعالی امنیت ملی هم قبلا ذکر کرده بود. گویی رسیدن به توافق از این نظر مسألهای را حل نخواهد کرد چون هم اکنون محقق شده است.
و بالاخره علت سوم نیز اوضاع اوکراین و خطر جنگ است که تنش میان روسیه و غرب میتواند فرصتی برای امتیازخواهی بیشتر ایران فراهم کند.
هر سه برداشت واقعی است و در عین حال که زمینههایی را برای ایران فراهم میکند ولی چون ریسک پذیرش هر سه مورد بالا است و خطرات دیگری هم وجود دارد، در نتیجه آینده جامعه را در عدم وضوح بیشتر فرو میبرد.
امیدوارم که چنین نشود و این تحلیل بکلی غیر واقعی باشد.
ارسال نظر