۱۱۲۶۲۶۱
۵۰۱۴
۵۰۱۴
پ

دست رد مولوی عبدالحمید به سینه نامزد‌ها

معاون اداری امام جمعه اهل سنت زاهدان و استاد دارالعلوم این شهر گفته است که امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکنون از هیچ‌یک از کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری حمایت نکرده‌ است.

اسکان نیوز :معاون اداری امام جمعه اهل سنت زاهدان و استاد دارالعلوم این شهر گفته است که امام جمعه اهل سنت زاهدان تاکنون از هیچ‌یک از کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری حمایت نکرده‌ است.

مولوی عبدالحمید چهار سال قبل از روحانی حمایت کرده بود و سیستان‌وبلوچستان بیشترین رأی را به روحانی داده بود؛ ۷۳ درصد.

درحالی‌ که اخیرا نمایندگان رئیسی با امام جمعه سیستان‌وبلوچستان دیدار کرده بودند، حافظ اسماعیل ملازهی، به ایلنا گفته است: جناب مولوی تاکنون تصمیمی در این حوزه اتخاذ نکرده‌اند و در حال رصد نظرات هستند. او همچنین درباره درخواست نامزدها برای حمایت یا دیدار با نمایندگان آنها نیز گفت: تا الان که بنده با شما صحبت می‌کنم هیچ کاندیدایی با ایشان رایزنی نداشته‌اند.

این در حالی است که روابط عمومی جنبش مردمی حامیان رئیسی، اعلام کرده بود که موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس و نیکویی، دبیرکل جنبش مردمی حامیان رئیسی در کشور، با شیخ‌الاسلام مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، دیدار کرده و از او خواسته بودند با بیانیه‌ای رسمی حمایت خود را از رئیسی اعلام کند.

«مولوی عبدالحمید»، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در آخرین کنش انتخاباتی‌اش از حسن روحانی حمایت کرد و گفت: تمایل اکثر اهل سنت به آقای روحانی است.

خروجی رأی این استان هم در نهایت تأییدی بود بر این ادعا. مولوی عبدالحمید چهار سال قبل گفته بود: «جامعه اهل سنت ایران علی‌رغم گلایه‌‌هایی که از دولت تدبیر و امید دارد، پس از مشورت‌ها و تبادل‌نظرهایی که بین علما و نخبگان آن صورت گرفته است، به این نتیجه رسیده‌اند که در دوران دولت جناب دکتر روحانی فضا برای اهل‌ سنت مقداری آزادانه‌تر از دو دوره قبلی (دولت نهم و دهم) بوده است.

بنابراین تمایل اکثر اهل سنت به آقای روحانی است. به اعتقاد جامعه اهل سنت، دولت یازدهم با وجود مشکلات و نقاط ضعفی که داشته است، اما نقاط قوت آن بیشتر بوده است که امیدواریم اگر دولت فعلی مجددا روی کار بیاید در راستای رفع مشکلات و نقاط ضعف تلاش‌های بیشتری انجام دهد».

مولوی عبدالحمید در آن دیدار در سخنانی کوتاه بر لزوم «انتقاد سازنده»، «انتقادپذیری» و «مشورت در امور» تأکید کردند و آن را سبب رشد و تعالی هر جامعه و دولتی دانسته بود. اما این دوره به نظر می‌رسد مولوی عبدالحمید هم همسو و همگام باجبهه اصلاحات به این نتیجه رسیده که از نامزد خاصی در این دوره حمایت نکند. مولوی عبدالحمید سال ۸۸ هم حامی موسوی بود.

او برخلاف امسال که اعلام شده با هیچ نامزدی دیدار نکرده، اما آن سال با نامزدها دیدار کرده و گفته بود: «ما دیدارهایی با برخی از کاندیداهای محترم داشتیم و به‌خصوص صحبت‌های آقای مهندس موسوی را هم شنیدیم. صحبت‌های ایشان بسیار خوب بود و من از گذشته نسبت به ایشان شناخت خوبی دارم و خدای نکرده ما در خطبه‌ها اشاره منفی به ایشان نکرده‌ایم».

او با اشاره به مطلبی که از قول او آمده بود که «رئیس‌جمهور معمار یا نظامی نمی‌خواهیم»، درباره ارزیابی‌اش از حضور میرحسین موسوی گفته بود: «آن صحبتی که شده بود اصلا درباره آقای موسوی یا اشخاص دیگری نبوده است چون من از کلمه نظامی هم استفاده کرده بودم».

او چندی قبل در نامه‌ای که پایگاه اطلاع‌رسانی او منتشر کرده بود گلایه کرده و گفته بود معضل این است که تصمیم‌گیری برای آنها در «جاهای خاصی» صورت می‌گیرد.

او به مواردی چون «عدم انتصاب شایستگان اهل‌ سنت» به‌‌عنوان وزیر، استاندار، مشاور یا معاون رئیس‌جمهوری و «به‌کارگیری اندک» آنها در وزارتخانه‌ها، نیروهای مسلح و نیز ادارات مراکز استان‌های سنی‌نشین به عنوان مصادیق مشکلات اهل سنت در ایران اشاره کرده بود.

شیخ‌الاسلام مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، اخیرا از دولت گلایه کرده بود که چرا به دولت چین تذکر نمی‌دهد و در این زمینه اعتراض نمی‌کند؟ او گفته بود وظیفه اسلامی و انقلابی اقتضا می‌کند که نه‌تنها علیه ظلم بر مسلمانان، بلکه در مقابل ظلم بر تمام انسان‌ها اعتراض شود.

این موضوع اسلامی، انسانی، عرفی و بین‌المللی‌‌ است که حقوق تمام انسان‌ها رعایت شود.

مولانا عبدالحمید همچنین گفته بود: ایران و چین روابط خوبی با هم دارند و این اشکالی ندارد، اما باید به دولت چین متذکر بشویم که این روابط حسنه به معنای آن نیست که در مقابل ظلم این کشور در حق مسلمانان و غیرمسلمانان سکوت اختیار کنیم. این خواسته تمام شهروندان ایرانی است که جمهوری اسلامی به دولت چین تذکر بدهد که حقوق مسلمانان این کشور را رعایت کند و در حق آنان اجحاف نکند.

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت سیستان‌وبلوچستان، در واکنش به کشته‌شدن سوخت‌بران هم گفته بود که «خود مسئولان راضی بودند برای دورزدن تحریم‌ها سوخت خارج شود».

او با بیان اینکه خروج سوخت از طریق مرزها یکی از راه‌های دورزدن تحریم‌ها بود که خود مسئولان نیز به این امر «راضی» بوده‌اند و سوخت‌بران به‌نوعی به دولت در زمینه دورزدن تحریم‌ها خدمت کرده‌اند.‎

او گفته بود حتی مسئولان برای او «پیغام داده‌ بودند که خودش نیز تضمینی باشد که اگر سوختی خارج شد، پول دولت تضییع نشود». به گفته او، صادرات دریایی سوخت به خاطر تحریم‌ها مشکل بود و خروج سوخت از طریق مرزها در راستای منافع دولت محسوب می‌شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج