۱۰۲۰۷۳۸
۲۷ نظر
۵۳۶۹
۲۷ نظر
۵۳۶۹
پ

اینترنت ماهواره‌ای در ایران؛ بلوف یا رویای واقعی؟

اینترنت ماهواره‌ای یکی از انواع روش‌های دسترسی به شبکه اینترنت می‌باشد که از طریق ارتباطات ماهواره‌ای برقرار می‌شود.

برترین‌ها : اینترنت ماهواره ای یکی از انواع روش های دسترسی به شبکه اینترنت می باشد که از طریق ارتباطات ماهواره ای برقرار می شود. اینترنت ماهواره ای بیشتر برای مواردی مورد استفاده قرار می گیرد که دسترسی به اینترنت زمینی و معمولی امکان پذیر نمی باشد یا از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است.

اینترنت ماهواره‌ای در ایران؛ بلوف یا رویای واقعی؟

با استفاده از این سرویس، شما قادر خواهید در سرعت های بسیار بالایی اقدام به ارسال و دریافت داده نمایید. اینترنت ماهواره ای انواع مختلفی دارد که در این مطلب قصد داریم در رابطه با انواع اینترنت ماهواره ای صحبت کرده و به بررسی روش های راه اندازی آن بپردازیم.

روزنامه فناوران امروز سه شنبه ۶ مرداد ۹۹ در گزارشی از امکان اتصال ایرانی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای و آزاد خبر داد و نوشت:

* شرکت آمریکایی اسپیس ایکس که قصد ارائه خدمات اینترنت ماهواره‌ای به سراسر جهان را دارد، به زودی ارائه اینترنت را به صورت آزمایشی آغاز خواهد کرد و در همین راستا ارسال درخواست از ایران برای استفاده از خدمات اینترنت ماهواره‌ای را در وبسایت پروژه اینترنت ماهواره‌ای خود ممکن کرده است.

* پیش‌تر نحوه ارسال درخواست در این وبسایت بر اساس لیست کشور‌ها بود که نام ایران در لیست قرار نداشت، اما در حال حاضر از طریق گوگل مپ امکان انتخاب ایران نیز وجود دارد.

* اسپیس ایکس تاکنون طی چندین مأموریت پرتاب، صد‌ها ماهواره اینترنتی را تحت پروژه‌ای موسوم به استارلینک (Starlink) در مدار قرار داده است. اکنون با مراجعه به وبسایت استارلینک می‌توان با وارد کردن آدرس محل زندگی از آخرین به روزرسانی‌های مرتبط با پروژه ماهواره‌های اینترنتی اسپیس ایکس و دسترسی به خدمات اینترنت ماهواره‌ای این شرکت در نواحی مختلف جهان از جمله ایران مطلع شد.

* پس از ارسال درخواست، کاربر ایمیلی از طرف اسپیس ایکس دریافت می‌کند که در آن به تلاش این شرکت برای ایجاد دسترسی به خدمات اینترنت پرسرعت در سراسر جهان اشاره شده است؛ تلاشی که به خصوص برای بهره مندی مردم در مناطقی صورت می‌گیرد که دسترسی آن‌ها به اینترنت با مشکل مواجه است و یا استفاده از آن گران تمام می‌شود.

* در این پیام خطاب به کاربر آمده که در صورت قرار گرفتن ناحیه سکونت وی در مناطق تحت پوشش نسخه آزمایشی این خدمات، اطلاع رسانی در این مورد انجام خواهد شد. همچنین کاربر در مورد پیشرفت‌های پروژه استارلینک در آینده اخباری را دریافت می‌کند. گفتنی است اسپیس ایکس قصد دارد اواخر تابستان جاری ارائه اینترنت را به صورت آزمایشی به برخی از کاربران منتخب آغاز کند.

اینترنت ماهواره‌ای چیست و انواع روش‌های راه اندازی و نصب آن کدامند؟

کاربران اینترنت با استفاده از امکانات متعددی قادر به اتصال به اینترنت و استفاده از منابع موجود می‌باشند. استفاده از خطوط تلفن معمولی، مودم کابلی، خطوط DSL، اینترنت بدون کابل، نمونه هائی در این زمینه می‌باشند. در صورتیکه کاربران اینترنت قادر به استفاده از هیچکدام از وسایل ارتباطی فوق نباشند (اینترنت ماهواره‌ای بیشتر برای مواردی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دسترسی به اینترنت زمینی و معمولی امکان پذیر نمی‌باشد یا از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است)، امکان استفاده از اینترنت ماهواره‌ای وجود خواهد داشت.

اینترنت ماهواره‌ای از خطوط تلفن و یا سیستم‌های مبتنی بر کابل برای برقراری ارتباط استفاده نمی‌نماید. در این نوع سیستم‌ها از یک "بشقاب ماهواره‌ای " برای ارسال و دریافت اطلاعات (دو طرفه) استفاده می‌گردد. معمولا" در این نوع سیستم‌ها سرعت ارسال اطلاعات معادل یک دهم سرعت دریافت اطلاعات است. مودم‌های کابلی و خطوط DSL نسبت به اینترنت ماهواره‌ای دارای سرعت بمراتب بیشتری در رابطه با دریافت اطلاعات می‌باشند. سرعت اینترنت ماهواره‌ای ده برابر سرعت یک مودم معمولی است. اینترنت ماهواره‌ای به سه دسته کلی تقسیم می‌شود که عبارت است از:

۱-اینترنت ماهواره‌ای آفلاین

اینترنت ماهواره‌ای آفلاین که به اینترنت ماهواره رایگان نیز معروف است، نوعی روش دسترسی به اینترنت است که در آن به خرید اکانت و پرداخت پول در ازای دریافت خدمات اینترنتی نیاز نبوده و نوعی اینترنت رایگان را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. البته به دلیل ماهیت اینترنت ماهواره‌ای آفلاین، نمی‌توان روی اینگونه سرویس، نام مشخص اینترنت را قرار داد چرا که در این نوع از اینترنت، کاربران مجبورند فقط اطلاعاتی را دریافت کنند که توسط دیگر کاربران اینترنت ماهواره‌ای آنلاین، دانلود شده است. به عبارت دیگر، شما با استفاده از یک کارت DVB و دیش و LNB، قادر به استفاده از خدماتی خواهید بود که دیگر استفاده کنندگان اینترنت ماهواره‌ای از آن استفاده برده اند، می‌باشید.

اینترنت ماهواره‌ای در ایران؛ بلوف یا رویای واقعی؟

این روش به دانلود آفلاین نیز معروف است. اصول کار این روش به این صورت است که ابتدا یک کارت DVB تهیه کرده و سپس دیش و LNB خود را به سمت ماهواره مربوطه تنظیم می‌نمایید. حال شما به یک سری نرم افزار ویژه این کار، مثل نرم افزار Skynet نیاز خواهید داشت تا از طریق آن بتوانید فایل‌هایی را که دیگران با استفاده از اکانت اینترنت ماهواره‌ای خود دریافت نموده اند، دریافت نمایید. با استفاده از این ابزار و به ویژه این نرم افزار شما خواهید توانست بدون پرداخت هزینه اینترنت و اتصالات ADSL یا وای فای، تنها از طریق کارت DVB و دیش ماهواره ای، اقدام به دریافت صد‌ها گیگ فایل، اعم از صوت، تصویر، ویدیو و یا هر چیزی را که انتخاب کرده باشید، با سرعتی بالای ۴ مگابایت در ثانیه دریافت نمایید. البته این سرعت دریافت، بستگی به اکانتی دارد که یوزر مربوطه از آن استفاده می‌کند.

به عبارت دیگر در این نوع از اینترنت ماهواره‌ای، شما با استفاده از ترفندی خاص از مک آدرس‌هایی استفاده می‌کنید که کاربران اصلی و دارای اکانت استفاده می‌کنند و فایل‌هایی را که آن‌ها دانلود می‌کنند را دانلود می‌کنید. به همین دلیل است که استفاده از واژه اینترنت، برای این سرویس، چندان درست نیست و دانلود آفلاین گزینه مناسب تری می‌باشد.

۲- اینترنت ماهواره‌ای آنلاین یک طرفه (One Way)

این روش دسترسی به اینترنت فقط به صورت دریافت یا ریسیو بوده و برای ارسال یا سند، نیاز به داشتن یک خط اتصال دایل آپ یا ADSL می‌باشد. مشکل اصلی این نوع از اینترنت ماهواره‌ای دقیقا همین مورد می‌باشد که باید برای ارسال و سند از اینترنت معمولی استفاده نمود که از سرعت کمتری برخوردار می‌باشد. اما در دریافت داده‌ها و ریسیو، از سرعت خوبی برخوردار خواهیم بود.

اینترنت ماهواره‌ای در ایران؛ بلوف یا رویای واقعی؟

مورد دیگری که در استفاده از این نوع اینترنت وجود دارد، این است که برای استفاده از آن باید از قبل اقدام به تهیه یک اکانت نموده باشید. شرکت‌های زیادی در این زمینه وجود دارند که اقدام به ارائه اکانت‌های دسترسی به اینترنت ماهواره می‌نمایند. شما برای برقراری اتصال به اینترنت با استفاده از این روش، نیاز به دیش، LNB، کارت DVB، اتصال ADSL و اکانت مربوطه، دارید که چندان مقرون به صرفه نمی‌باشد. چراکه اکانت‌های اینترنت ماهواره‌ای بسیار گران بوده و به سادگی قابل دریافت نیست.

البته شرکت‌هایی در این خصوص پدید آمده اند که اینترنت ماهواره‌ای یک طرفه را در ایران با قیمت‌های بسیار کمتری راه اندازی می‌کنند. استفاده از این نوع اینترنت ماهواره‌ای برای کسانی که نیاز به دانلود با سرعت بالایی دارند، بسیار کاربردی خواهد بود. برخی از شرکت‌های ارائه دهنده این نوع اینترنت، سرعت دانلود ارائه شده را بین ۳۰ تا ۶۰ مگابایت بر ثانیه اعلام می‌کنند که رقمی بسیار بالا می‌باشد و کاربران زیادی را نیز به خود جذب می‌کند.

۳- اینترنت ماهواره‌ای آنلاین دو طرفه (Two Way)

آخرین نوع اینترنت ماهواره‌ای که در این مطلب در رابطه با آن بحث خواهیم نمود، اینترنت ماهواره‌ای دو طرفه می‌باشد که برای راه اندازی آن نیاز به فراهم آوری ابزار و همچنین اخذ مجوز‌های لازم می‌باشد. این نوع از اینترنت ماهواره‌ای، معمولا برای استفاده‌های شخصی به کار نمی‌رود و بیشتر در دستگاه‌های دولتی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینترنت ماهواره دو طرفه، نیاز به دیش و LNB مخصوص داشته و برای استفاده از آن باید از مجوز‌های لازم را از مراجع قانونی ذیربط، تهیه کرده باشید. در این نوع از اینترنت ماهواره‌ای، نیازی به خط ADSL برای قسمت سند داده نمی‌باشد و هر دو بخش سند و ریسیو از طریق ماهواره انجام پذیر است.

اینترنت ماهواره‌ای در ایران؛ بلوف یا رویای واقعی؟

استفاده از این نوع اینترنت، اگرچه از سرعت و کیفیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود، اما از آنجا که برای راه اندازی آن، نیاز به تهیه ابزاری بسیار گران قیمت می‌باشد، چندان به صرفه نخواهد بود و معمولا به دلیل محدودیت‌های قانونی در این خصوص، در استفاده خانگی و شخصی، چندان کاربردی نمی‌باشد.

چرا از اینترنت ماهواره‌ای استفاده می‌کنیم؟

تنها دلیل این که چرا از اینترنت ماهواره‌ای استفاده می‌کنیم، این است که شاید شما در مکانی زندگی می‌کنید که سایر گزینه‌های اتصالات اینترنت مانند کابل و DSL در دسترس نیست و ثبت نام اینترنت به روشی دیگر برای شما مقدور نمی‌باشد. اگر شما از اتصال اینترنتی Dial-up استفاده می‌کنید، اینترنت ماهواره‌ای یک ارتقاء برای آن خواهد بود، زیرا سرعت اینترنت ماهواره‌ای به‌طور قابل توجهی سریع‌تر است؛ بنابراین در جواب سوال اینکه بین سرویس اینترنت Dial-up و اینترنت ماهواره‌ای کدام یک بهترین سرویس اینترنت می‌باشد؟ می‌توان پاسخ داد که از نظر سرعت اینترنت، اینترنت ماهواره‌ای تجربه سرعت بیشتری را به کاربر می‌دهد

به‌غیر از این دلیل، دلایل زیادی برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای وجود ندارد. در ادامه بامطالعه‌ی مزایا و معایب اینترنت ماهواره‌ای دلیل آن را متوجه خواهید شد.

معایب اینترنت ماهواره‌ای

آب‌وهوا بر مسیر سیگنال اثر می‌گذارد؛ در طول شرایط بد آب‌وهوایی مانند باد‌های شدید یا باران‌های طوفانی، شما باید انتظار اینترنت ظعیف را داشته باشید؛ فرض بر این است که شما همیشه اینترنت دارید.

تاخیر ضعیف یا نرخ پینگ (ping) بالا؛ نرخ پینگ و تاخیر اساسا یکی هستند. هر دو مورد، مدت زمانی که طول می‌کشد تا دو کامپیوتر، دستگاه، سرویس یا سرور در یک شبکه ارتباط برقرار کنند، آزمایش می‌کنند.

در مورد اینترنت ماهواره‌ای، نرخ پینگ مربوط به چگونگی سرعت ارسال و دریافت فایل‌ها است. زمانی که شما باید دیتایی را به فضا، ISP ارسال کنید و دوباره برگردد، اینترنت ماهواره‌ای تاخیر ضعیف یا میزان پینگ بالایی دارد؛ بنابراین اگر شما یک gamer هستید یا نیاز دارید که از سرویس‌های VoIP استفاده کنید، اینترنت ماهواره‌ای برای شما مناسب نیست.

مانع‌های کوچک می‌توانند سیگنال را تحت تاثیر قرار بدهند، بشقاب شما باید به سمت جنوب (در جهت سایر بشقاب‌های ماهواره‌ای) باشد و هر چیزی در مسیر سیگنال ظرف شما قرار دارد، مانند شاخه‌ها یا ساختمان‌ها، می‌توانند بر کیفیت سیگنال اثر بگذارند. اگر در جنگل زندگی می‌کنید، این اتصال اینترنتی می‌تواند مشکل بزرگی برای شما باشد.

محدودیت‌های پهنای باند؛ هر ماه شما پهنای باند زیادی خواهید داشت که می‌توانید از ان استفاده کنید، پیش از آن که ISP از میزان آن بکاهد. این امر مطابق با سیاست منصفانه استفاده‌ی آن‌ها است. در عوض آن برخی ISP‌ها پهنای باند روزانه تعیین می‌کنند، که کمی بهتر است، زیرا اگر شما پهنای باند خود را به‌صورت زودهنگام مصرف می‌کنید، دیگر لزومی ندارد که صبذ کید تا ماه تمام شود.

VPN‌ها با اینترنت ماهواره‌ای سازگار نیستند؛ زیرا آن‌ها به تاخیر کم و پهنای باند بالا نیاز دارند که کاملا متناقض با اینترنتی است که از طریق ماهواره دریافت می‌کنید.

اینترنت ماهواره‌ای نسبتا گران است؛ شما برای پرداخت هزینه اینترنت با سرعت ۲ مگابایت بر ثانیه، مبلغی در حدود ۱۰۰ دلار در هر ماه پرداخت خواهید کرد. این هزینه ۲ برابر هزینه‌ی ماهیانه‌ی اتصال اینترنتی کابل با سرعت ۲۵ برابر بهتر است.

مزایای اینترنت ماهواره‌ای

اینترنت ماهواره‌ای سریع‌تر از Dial-up است؛ البته این مزیت به پکیجی که خریداری می‌کنید، بستگی دارد. اما شما می‌توانید این انتظار را داشته باشید که اینترنت ماهواره‌ای شما ۱۰ تا ۳۵ برابر سریع‌تر از اینترنت Dial-up باشد.

اتصالات اینترنت ماهواره‌ای می‌توانند مصارف بالای پهنای باند را مدیریت کنند؛ بنابراین سرعت یا کیفیت اینترنت شما نباید تحت تاثیر «تعداد زیاد کاربران» یا «زمان‌های اوج مصرف» قرار بگیرد.

برای اینترنت ماهواره‌ای شما به یک خط تلفن نیاز ندارید.

همان‌طور که مشاهده کردید، معایب اینترنت ماهواره‌ای بسیار بیشتر از مزایای آن است به همین دلیل در حال حاضر نمی‌توان آن را به عنوان بهترین سرویس اینترنت دانست. این اتصال اینترنتی بهترین یا معقول‌ترین گزینه نیست و به‌طرز عجیبی گران است. برخی از هزینه‌ها ممکن است به‌خاطر تکنولوژی باشند، امام این چیزی است که تقاضا و عرضه می‌شود. در همه‌ی مکان‌ها عرضه‌ی زیادی برای اینترنت وجود ندارد؛ بنابراین تقاضا وهزینه‌ها دحال افزایش هستند تا این مسئله را منعکس کنند.

همان‌طور که گفته شد، زمانی‌که اینترنت ماهواره‌ای تنها گزینه‌ای است که در اختیار دارید، عیب‌جویی کردن از آن یا نکوهش آن کار دشواری است. اگر شما به اتصالات اینترنتی DSL یا کابل دسترسی دارید، باید که یکی از آن‌ها را در عوض اینترنت ماهواره‌ای انتخاب کنید. اینترنت ماهواره‌ای سریع‌تر از Dial-up است و این نوع اتصال اینترنتی، دسترسی به اینترنت را برای نواحی که به سایر اتصالات اینترنتی دسترسی ندارند، فراهم می‌کند؛ و به‌عنوان کلام آخر، داشتن اینترنت ماهواره‌ای بهتر از این است که هیچ دسترسی به اینترنت نداشته باشید.

منبع: گجت نیوز، روزنامه فناوران

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    همه چیزهایی که باور نمیکنید ایران میسازد را واقعا میسازد. نیروگاه هسته یی ، موشک، ماهواره، واکسن کرونا، اتومبیل، هواپیما و .....یعنی همه تکنولوژی و قطعات را از روسیه، چین، کره شمالی و پاکستان وارد میکند و در ایران مونتاژ میشود.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا درست گفتی

    • بدون نام

      اینترنت ماهواره ای اصلا شبیه اینترنت واقعی نیست.خیلی راحت هم میشه امواج ماهواره رو پارازیت انداخت

    • بدون نام

      کاربر۱۶:۲۷
      خب معلومه که راست میگن
      فک کردی ایران اینقدر پیشرفتس
      اگه میخواست پیشرفته باشه اول تورم رو درست میکرد

    • بدون نام

      عین واقعیت
      روس گداها چقدر میسوزن خخخخ

    • بدون نام

      زنده باد ملت ایران و امریکا

  • بدون نام

    بالاخره چی شد.اینترنت ماهواره‌ای خواهیم داشت یا نه؟

    پاسخ ها

    • دانشجو

      شک نکن. به زودی همه جا اینترنت ماهواره ای میشه.. زمانی که تلویزیون هم میخواست ماهواره ای بشه یک عده سبک مغز میگفتن امکانش نیست اما الان همه جا ماهواره دارن حتی توی روستا

    • بدون نام

      اینا که زورشون میزنن نداشته باشیم ولی...

    • بدون نام

      خواهیم داشت اینا می ترسند مردم به اطلاعات آزاد دست پیدا کنند.

  • بدون نام

    اینترنت ماهواره ای یعنی دیگه نمیتونید ملتو تیغ بزنید
    زنده باد آمریکا

    پاسخ ها

    • Bndboy

      آره آمریکا بتونه بهتره ، اونوقت دیگه آمریکا با عمی گوشی و تلویزیون و هر چیزی که نت داره توی خونه شماست

    • mr. X

      زنده باد امریکای دوست داشتنی

    • بدون نام

      اینترنت ماهواره ای یعنی فرستادن کلی دیتا به دستگاه خانگی بدون اینکه تو بتونی چیزی بفرستی.یک ارتباط یه طرفه که تازه با پارازیت مختل میشه

    • بدون نام

      زنده باد آمریکا
      زنده باد آزادی

  • بی نام

    الهی اون پولی که بابت اینتنرنت از ملت میگیرین با اون سرعت و گیگ کمش حرامتون بشه من که راضی نیستم ولی چاره ندارم

    پاسخ ها

    • mr. X

      منم. وامفقت خود را با شما اعلام می نمیایم
      درود بر امریکا

  • بدون نام

    اتفاقاً بهترین اینترنت من استفاده می‌کنم و بسته نمیخرم و این آمریکا انشاالله اینترنت را نصب خواهند کرد و من رایگان استفاده خواهم کرد به کوری چشم دشمنان

    پاسخ ها

    • محمد

      عاشق چش و ابروی منو تو نیست که الکی نت مفتی بده.

  • کوروش

    واقعا عجب هوشی داره آمریکا با این کار جلوی ایران چین و روسیه رو میگیره و اجازه نمیده روی اتفاقات توی آمریکا مانور بدن و یا جلوی حکومت های دیکتاتوری مثل کره شمالی و... رو که ارتباطشون رو قطع کردن با جهانو میگیره و جریانات رو کنترل یا سازماندهی میکنه و کشور ها نمیتونن هرچی که بخوان رو به خورد مردم بدن. و همچین باعث میشه قیمت اینترنت پایین بیاد

    پاسخ ها

    • ملاصدرا

      ساده نباش....

    • ایرانی

      دقیقا احسنت آفرین

  • بدون نام

    بالاخره چیزهایی اختراع خواهد شد که ضد پارازیت باشه حالا تو برو پارازیت بنداز.....وقتی پارازیت بی اثر بشه دیگه اعتباری هم پیش مردم نداری..‌.برای ارتباط تصویری موبایل قشقرق فراوانی به پاشد حالا همه استفاده می کنندچرا در همه چیز تصمیم احساسی می گیرید ؟ علم پیش میره....مثلا اینو سانسور می کنی جوون فیلتر شکن به کار می بره هزار چیز نامناسب می بینه..... به خدا شاید در این موارد دست دشمن مردم توی کار باشه....

  • بدون نام

    هیچ کس جلو دار امریکا نیست .. امریکا پیشرفت کرده و چیزهایی میسازه که کشورای دیگه تکنولوژیشو ندارن .. اگه اینترنت رو بدن انگار یک جنگ رو از ایران پیروز شدن .‌ شما نمیدونید من میدونم که چه کاری دارن میکنن

  • بدون نام

    بلوف جدید

  • سلام

    درود بر آمریکا

  • محمد

    یعنی دیگه میتونیم فیلم +18 بدون قطعی ببینیم؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج