پنج نکته درباره سریال خبرسازی که پخش آن در ایران ممنوع شد
سریال حشاشین نیاز به دانستن چند پیشنیاز قبل از تماشا دارد.
برترینها: به تازگی پخش سریال «حشاشین» در تلویزیون مصر جنجال زیادی به پا کرده. وقایع سریال در بستری تاریخی در قرن یازدهم اتفاق میافتد؛ جایی که رهبر قاتلین یعنی حسن الصباح به تصویر کشیده میشود. او رهبری گروهی را برعهده داشت که به ترورهای خونین شخصیتهای سرشناس در آن دورهی تاریخی معروف بودند. حسن الصباح گروهی از فداکارترین پیروان آیین اسماعیلیه را گرد هم آورد؛ گروهی از قاتلان در کوههای ایران و سوریه. آنها قلب پادشاهان و حاکمان را به وحشت میانداختند و چندین شخصیت مهم تاریخی را ترور میکردند. این سریال ۳۰ قسمتی به کارگردانی پیتر میمی، ساخته شده است.
عمر خیام
عمر خیامِ سریال حشاشین خیلی دخترکُش است، حتی در همان دو قسمت ابتدایی سریال این دخترکُش بودن به شدت به چشم میآید، کششی که از سمت کنیز والی سمرقند نسبت به عمر خیام در قسمت دوم میبینیم نشانه واضحیست که در حشاشین، جذابترین مرد داستان احتمالا همین عمر خیام باشد، با آن تصوری که ما ایرانیها از عمر خیام داریم، این چیزی که حشاشین ارائه میکند چیز جدیدی است. خانمها مخصوصا ششدانگ عمر خیامِ حشاشین را رصد کنند!
این اصفهان واقعی است یا نه؟
اصفهانِ سریال حشاشین به طور کلی یک اصفهان عجیب و غریب است، در این سریال ما دوره سلجوقیان را میبینیم، اصفهانی که تصویر شده، اما جنگل دارد! آنها که مطالعات تاریخی دارند احتمالا بهتر میتوانند انطباق بدهند که این اصفهان واقعی است یا نه؟ اما هر چه که هست در نماهایی که از بار اصفهان میبینیم بیشتر شبیه شهرهای عربی است تا اصفهان، انگار سازندگان سریال بیشتر به مشاهدات خودشان اتکا کردهاند تا چیزی که واقعا بوده است.
قلعه تاریخی الموت
مساله قلعه الموت که همین چند روز پیش هم خبر آمد جزو مناطق محبوب گردشگری در روزهای اخیر شده، الموت خب مقر حسن صباح بوده، در سریال هم در همان ابتدا نماهایی از این قلعه را میبینیم که انصافا با شکوه و زیبا هم تصویر شده. قلعه الموت در 100 کیلومتری قزوین واقع شده و ملاحظه میکنید که چقدر راحت یک سریال میتواند به رونق اقتصاد از وجوه مختلف کمک کند، کاری که شاید خودمان هم میتوان بدون غرضورزیهایی که حشاشین دچارش است انجام دهیم، در واقع حشاین خواسته و ناخواسته منجر به زنده شدن قلعه الموت شده، جایی که در سریال البته زیباتر از واقعیت این روزهایش تصویر شده است.
نقش کمرنگ زنان
اما بزرگترین نقطه ضعف سریال شاید به سبک شمردن مقام زن برمیگردد. تا جایی که در این سریال، زنان فرعیترین نقشها را دارند. چیزی شبیه به تحقیر که شاید در هر ده دقیقه در حین تماشای این سریال حس کنید. مساله زنان در حشاشین رنگ و بوی زیبایی ندارد و بیشتر نگاه ابزاری دارد و شاید با دیدن سریال این مساله را کاملا حس کنید.
درباره مصرف مخدری به نام حشیش
و اما مصرف مخدری به نام حشیش در این سریال همواره با شک و شبهههای زیادی در نوشتههای تاریخی همراه است. به گفته مارکوپولو به دستور رهبر حشاشین به گروهی از جوانان موادمخدر میخوراندند. البته بسیاری از روایتها این ادعا را کذب میدانند. احتمالا حشاشین داروساز بودند به همین دلیل هم حشاشین نام گرفتند و این موضوع ارتباطی به مواد اعتیادآور نداشته است.
نظر کاربران
یه فیلم خوب و بهتر از فیلم عربی مختار هرچقدر نویسنده بخواد این فیلم بد نقد بکنه یه فیلم خوب و پر از ایرانی
اگه منظور از نبودن زن در سریال دختر خوشگله که زیاده.منظورت اینه دختر خوشگلا همزمان باهوش و قدرتمند هم باشند؟ خب این میشه داستان تخیلی.
بهترین تبلیغ برای دیدن فیلم همین ممنوع کردنش بود
کاش قبل ازاینکه کسی تاریخی درسته کنه صاحب تاریخ کاری کنه ورنه درام آمینه بین خیال وتصویر واقعیت فاصله میزاره
من فکر میکنم اگر حقیقتی وجود داشته باشد نظر آنها به حقیت نزدیکتر است چون ما به اندازه کافی در عصر خودمان با تحریف وقایع انقدر برخورد داشتیم که گذشته رو می تونیم حدس بزنیم
پدر و برادر بوعلی سینا پیرو اسماعیلیه بودند و ناصر خسرو قبادیانی اگر اشتباه نکنم
خودشم دانشمند بوده یه جورایی
اسماعیلیان نابغه های سیاسی فرهنگی علمی بوده اتد و اتفقا روشنفکر بوده اند در برابر خلیفه ها و مغولها و حتی سلجوقیان
صدا سیما که فقط بلده فیلم های چرت وپرت بسازه.
من این سریال رو کامل دیدم سریال قشنگی بود!صدالبته بعضی جاهاش هم خوانی نداشت با تاریخ!درضمن خود مصر اعلام کرده ما به ایران پیشنهاد دادیم که با ماهمکاری کنه در ساخت این سریال و ایران قبول نکرده!!
عمر خیام رو نفهمیدم، همون عمرخیام نیشابوری؟
با عرض پوزش.نقد و تحلیل از این آبکی تر نمیشد ، مخصوصاً در خصوص حکیم عمر خیام و نقش زنان...
اصلا ،اصفهان رو درست به تصویر کشیده باشد یا نه
اصل فیلم ،واقعیت رو نشان میدهد