۱۳۰۹۹۷۸
۷ نظر
۵۵۵۱۷
۷ نظر
۵۵۵۱۷
پ

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

​قدم زدن در کوچه‌ها دقت کردن به خانه‌ها، مرور کردن تاریخچه محله و تماشای رفت و آمد و تعامل مردم می‌تواند ستایشی باشد از زندگی از مردمی که تاب می‌آورند و هر روز با امید به دل شهر می‌زنند.

برترین‌ها: قدم زدن در کوچه‌ها دقت کردن به خانه‌ها، مرور کردن تاریخچه محله و تماشای رفت و آمد و تعامل مردم می‌تواند ستایشی باشد از زندگی از مردمی که تاب می‌آورند و هر روز با امید به دل شهر می‌زنند. در روزهای بهاری، در محله‌ای که سال‌هاست از طریق وجود پایانه تاکسی کارکرد اتصال و ارتباط به کارکردهایش اضافه شده پرسه می‌زنیم یعنی حوالی پل سیدخندان که آن را به خیلی چیزها می‌شناسیم؛ فرهنگسرای ارسباران، مرکز خرید اندیشه، راسته فروشگاه‌های داخلی، موزه رضا عباسی، کفپوش‌های رنگی پیاده‌راه در خیابان شریعتی و ... .

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

درباره علت نام‌گذاری محله گفتنی است که تقریبا صد و پنجاه سال پیش سید جعفر شاه صاحب برای خواندن دروس حوزوی از جاسب (دِهی بین قم و اراک) به تهران می‌آید. سید جعفر گله دام خودش را در نزدیکی جاده شمرون مستقر می‌کند و مشغول کشاورزی می‌شود زمانه هم او را پاگیر همین جاده می‌کند که امروز خیابان شریعتی باشد. پس سیدی این محله از اینجا می‌آید. علت خندان بودنش را هم در همین مطلب گفته‌ایم. 

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

پرسه‌مان را از حوالی میدان دلفین‌ها شروع می‌کنیم، شمال محله سهروردی شمالی جایی که هر روز  پاساژگردهای اندیشه پیرمردهای شطرنج‌باز پارک و ماشین‌های سرازیر شده از بزرگراه به هم می‌رسند. شاید به خاطر شلوغی همیشگی اینجاست که دلفین‌های میدان، سال‌هاست که خودشان را با یک توپ سرگرم کردند تا حواس‌شان را از شلوغی پرت کنند.

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

سید جعفر، دامداری که صد و پنجاه سال پیش حوالی خیابان شریعتی امروزی به کشاورزی مشغول بود خانه باغی در همین محدوده برای خودش می‌سازد و دیگر در میان سالی به امین مردم آن اطراف تبدیل می‌شود. گفته شده که سید جعفر با خنده‌رویی و گشاده‌دستی از خستگان راه جاده شمرون در قهوه‌خانه خودش پذیرایی می‌کرد. اینطور شد که با گذشت همه این سال‌ها تهرانی‌ها هنوز سید جعفر و پیرامون محل زیستش را به نام سید خندان می‌شناسند.

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

درست در شمال غربی مجسمه دلفین‌ها نمای زرد رنگ کتاب‌فروشی خاطره‌انگیز و دنج پنجره به چشم می‌خورد کتاب‌فروشی‌ای که در سال 1369 به همت دو همکلاسی بنا شده و از انتخاب کتاب‌ها تا چیدمان و چهره‌اش همه و همه از دل این دو نفر برآمده که تا به امروز این چنین به دل می‌نشیند.

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

الان باید روبروی پاساژ اندیشه ایستاده باشید؛ شاید یادتان باشد که چند سال پیش خریدن یک عروسک یا چند عدد شکلات خارجی از فروشگاه‌های این پاساژ چقدر کِیف داشت و حال‌مان را خوب می‌کرد پاساژ اندیشه از سال 1380 تا به امروز اینجاست و همسایگی‌اش با پارک اندیشه همیشه یک ترکیب برنده برای شب‌گردی‌های خانوادگی بوده است.

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

خیابان قندی را بگیرید تا به شریعتی برسید. حتما در راه ساختمان موزه رضا عباسی و تایپوگرافی زیبای آن که اثری از مرتضی ممیز است به چشم‌تان خورده پس می‌شود که راهی هم به داخل موزه کج کنید موزه‌ای مهجور که شاید با تعطیلی‌های پی در پی، سر و صدای زیادی از آن نشنیده باشید، اما بدون شک یکی از با‌ارزش‌ترین گنجینه‌های آثار تاریخی و هنری ایران داخلش نشسته است. موزه‌ای سه طبقه که هر سالنش به آثار دوره‌های مختلف تاریخی اختصاص دارد؛ از دو هزار سال پیش از میلاد مسیح تا قاجاریه!

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

زیر پل سید خندان که ایستادید، به این فکر کنید که چه خاطره‌ها که اینجا شکل نگرفته! از همان درشکه‌های تازه از راه رسیده‌های مسیر شمرون که سرنشین‌هایش در قهوه‌خانه سید جعفر گلویی تازه می‌کردند تا صدای ونک یه نفر، ونک یه نفر و آریاشهر، آریاشهر راننده‌های تاکسی که کارمندان و دانشجوهای خسته را به خانه‌هایشان می‌رساندند. جالب است بدانید پل سیدخندان اولین پل تک‌پایه ایران است که سال پنجاه و شش توسط فرانسوی‌ها ساخته شد و چهار دهه بعد از الگوی آن برای ساخت پل صدر استفاده شد.

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

از زیر پل که بروید آن دست فرصت مهیا می‌شود که پرسه‌ای هم در محله سرسبز جلفا بزنید. هیچ بعید نیست که خاطرات دوران کودکی و نوجوانی‌تان به این محله گره خورده باشد. این فرهنگسرا با کلاس‌های هنری کتابخانه و گالری و حتی آن درخت‌ها و مرغ عشق‌های داخلش در خاطرات گذشته خیلی از ما رد و نشانی به جا گذاشته است.

رازهای این نقطه از مرکز تهران که متحیرتان می‌کند

بعد از پرسه در جلفا از سهروردی شمالی پایین بیایید و از خیابان قندی (ابن یمین) بزنید به دل محله ... می‌توان روزهای آرام و زیبای محله را تصور کرد وقتی که هنوز خانه‌های یک طبقه به آپارتمان‌های اداری، تجاری تبدیل نشده بودند. نشانی از آن دوره را می‌توان در خانه سبز و زیبایی دید که با وقار تمام نبش خیابان هشتم نشسته است. خانه‌ای با آجر لعابی سبز رنگ که کامران شاهین‌فر معمار آن بوده است. بگردید و ببینید در کوچه پس کوچه ابن یمین باز هم چنین خانه‌هایی به چشمتان می‌خورد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • ناشناس

      همه چیو گفتی دانشگاه خواجه نصیر رو نگفتی

    • ناشناس

      آفرین برترین‌ها از سیاست فاصله بگیر واقعا و بجای اون اطلاعات عمومی مخاطبینت رو بالا ببر ممنون از نویسنده محترم

    • یاسمن

      ما که تهران و نگشتیم لطلاعات خوبی بود ممنون

    • ناشناس

      ... و سید جعفر با خنده جیب مردم را خالی میکرده

      پاسخ ها

      • محمد

        تو فکر کردی همه مثل خودتن

    • ناشناس

      جالب بود با تشكر

    • شهرام

      😂😂😂😂

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج