۹۰۸۲۲۵
۱۳۶۹۰
۱۳۶۹۰
پ

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

کاری به خوب و بد بودن سیاست‌های آمریکا نداریم، اما وقتی صحبت از صنعت خودروسازی به‌میان می‌آید انصافاً باید اعتراف کنیم که خودروسازان آمریکایی آوازه‌ای پرافتخار در ساخت خودرو دارند و به لحاظ تاریخچه ساخت خودرو نیز آمریکا یکی از قدیمی‌ترین کشور‌های خودروساز به‌حساب می‌آید.

برترین‌ها: کاری به خوب و بد بودن سیاست‌های آمریکا نداریم، اما وقتی صحبت از صنعت خودروسازی به‌میان می‌آید انصافاً باید اعتراف کنیم که خودروسازان آمریکایی آوازه‌ای پرافتخار در ساخت خودرو دارند و به لحاظ تاریخچه ساخت خودرو نیز آمریکا یکی از قدیمی‌ترین کشور‌های خودروساز به‌حساب می‌آید.

خودرو‌های با‌ ابهت آمریکایی که در میان ما ایرانی‌ها با نام عضله‌ای (Muscle Car) معروف هستند طرفداران زیادی را به خود جلب کرده‌اند و ریش‌سفید‌های دنیای خودرو خاطره‌های خوشی با اتومبیل‌های کلاسیک آمریکایی دارند. جالب است بدانید در بین سال‌های ۱۸۹۶ تا ۱۹۳۰ چیزی حدود ۱۸۰۰ خودروساز آمریکایی فعالیت می‌کردند که امروزه تعداد انگشت‌شماری از این برند‌ها باقی مانده‌اند که شناخته‌ترین آن‌ها را می‌توان جنرال موتورز، فورد و کرایسلر دانست.

خودرو‌های قدرتمند و جذاب این غول‌های خودروسازی در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد و به‌همین دلیل در ادامه به برند‌های معروف سلاطین خودروساز آمریکایی نگاهی خواهیم داشت و به معروف‌ترین خودرو‌های این برند‌ها اشاره می‌کنیم، از طرف دیگر به برند‌های قدیمی اشاره می‌کنیم که ممکن است این روز‌ها خبری از آن‌ها نباشد، اما سنگ‌بنای صنعت خودروسازی آمریکا به‌حساب می‌آیند و تأثیر این برند‌ها را حتی در خودرو‌های مدرن هم شاهد هستیم.

جنرال موتورز: شورولت، بیوک، جی. ام. سی و کادیلاک

جنرال موتورز چیزی بیشتر از یک قرن در صنعت خودروسازی آمریکا فعالیت دارد و به‌پشتوانه این سابقه، جای خود را در میان غول‌های خودروسازی دنیا محکم کرده است. تأثیر جنرال موتورز در صنعت خودروسازی به جایی رسیده است که خودرو‌های ساخت زیرمجموعه‌های این برند را در بیشتر کشور‌های دنیا شاهد هستیم. به لحاظ فنی و مهندسی نیز رد پای جنرال موتورز در دیگر خودرو‌هایی که توسط دیگر خودروسازان ساخته می‌شوند به وضوح قابل مشاهده است.

همان‌گونه که حتماً در جریان هستید برند‌های بسیار معتبری مانند شورولت، بیوک، جی. ام. سی و کادیلاک در زیرمجموعه جنرال موتورز قرار دارند و خودرو‌های کلاسیک بیوک و شورولت برای ما ایرانی‌ها نیز خاطره‌انگیز به‌حساب می‌آید. جنرال موتورز ید طولایی در ساخت خودرو‌های عضله‌ای نیز دارد که در این بین می‌توان به کامارو و کوروت اشاره کرد. تمامی این موارد دست‌به‌دست هم داد تا جنرال موتورز در سال ۲۰۱۳ در جدول آمار فروش جهانی خودرو، مکان سوم را از آن خود کند.

شورولت

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۱۱ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: دیترویت، ایالت میشیگان
  • موسس: لوئیس شورولت (Louis Chevrolet) و ویلیام سی دورانت (William C. Durant)

شورولت یکی از محبوب‌ترین برند‌های آمریکایی به‌حساب می‌آید و تاریخ شکل‌گیری این برند به سال ۱۹۱۰ در شهر دیترویت باز می‌گردد، در آن زمان «لوئیس شورولت»، راننده مسابقات اتوموبیل‌رانی سوئیسی، همکاری‌اش را با «ویلیام سی دورانت»، یکی از مدیران اسبق جنرال موتورز، برای ساخت خودرو آغاز کرد. هدف این دو مهندس، تولید خودرو‌هایی بسیار شیک و رویایی بود و انصافاً هم باید گفت که این رؤیا را تمام و کمال به واقعیت تبدیل کردند.

شورولت در حال حاضر چیزی بیشتر از ۳۰ مدل خودرو تولید می‌کند و نزدیک به ۲۷ مدل دیگر نیز تولید می‌کرده که ساخت آن‌ها متوقف شده است. خودرو‌های ساخت برند شورولت سودآوری چشمگیری را برای این برند و برند اصلی جنرال موتورز به‌دنبال دارند.

کادیلاک

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: تاسیس در تاریخ ۲۲ آگوست سال ۱۹۰۲ در میشیگان و ادامه فعالیت تاکنون
  • مقر دفتر‌های مرکزی: نیویورک سیتی در ایالت نیویورک
  • موسس: ویلیام مورفی (William Murphy)، لِموئِل بوئِن (Lemuel Bowen) و هِنری ام. لِلاند (Henry M. Leland)

کادیلاک دیگر برند معتبر آمریکایی است که به‌ساخت خودرو‌های لوکس و اشرافی معروف است. مدل‌های کلاسیک و قدیمی کادیلاک برای ما ایرانی‌ها هم شناخته شده است و خاطره‌های خوشی با این خودرو‌ها داریم و گاهی اوقات هنوز چشم‌مان به جمال کادیلاک‌های قدیمی و کلاسیک در خیابان‌ها روشن می‌شود.

چندین سال است که برند‌های اروپایی مانند مرسدس بنز و آئودی عرصه را به کادیلاک برای فروش خودرو در آسیا تنگ کرده‌اند و این برند آمریکایی برای اینکه قافیه را به رقبا نبازد، ساخت چندین مدل از کادیلاک را در چین آغاز کرده است. به‌لحاظ طراحی و اصول زیباشناختی نیز کادیلاک‌هایی که در چند سال اخیر تولید شده‌اند نظر طرفداران را به‌خود جلب کرده‌اند و در این زمینه می‌توان به کادیلاک اسکالید ۲۰۱۵ اشاره کرد که یکی از پرفروش‌ترین خودرو‌های این برند به‌حساب می‌آید.

بیوک

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۳ ماه می‌سال ۱۹۰۳ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: دیترویت
  • موسس: دیوید دانبار بیوک (David Dunbar Buick)

بیوک نیز یکی دیگر از برند‌های آمریکایی است که این برند را با خودرو‌های لوکس و لاکچری که تولید می‌کند می‌شناسیم، این برند قدیمی و کلاسیک دستی در ساخت شاسی‌بلند‌های کم‌مصرف دارد و در این زمینه می‌توان به بیوک انکور ۲۰۱۳ اشاره کرد که محبوبیت این خودرو ادامه ساخت شاسی‌بلند‌های بیوک را تضمین کرد. اگر سن و‌سالی از شما گذشته باشد و علاقه‌مند به خودرو هستید، حتماً خاطره‌های خوشی با بیوک‌های قدیمی و کلاسیک نیز دارید.

جی. ام. سی

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۰۱ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: دیترویت
  • موسس: ویلیام. سی دورانت

جی. ام. سی واحدی از جنرال موتورز به‌حساب می‌آید و پیکاپ‌های این برند در تمام دنیا طرفدار دارند. این برند ید طولایی در ساخت شاسی‌بلند‌های کامپکت و کراس اوور دارد و که در این زمینه می‌توان به جی. ام. سی‌ترین (GMC Terrain) اشاره کرد.

فورد

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۰۳ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: دِربورن (dearborn) واقع در ایالت میشیگان
  • مؤسس: هنری فورد

در این قسمت به شناخته‌شده‌ترین برند آمریکایی رسیدیم که تاسیس آن به اوایل قرن بیستم میلادی باز می‌گردد و مؤسس آن کسی نیست به‌غیر از هنری فورد معروف. اگر زندگینامه هِنری فورد را مطالعه کرده باشید حتماً در جریان هستید که جناب فورد نقش مهمی در شکل‌گیری صنعت خودروسازی داشت و دستاورد‌های او دیگر صنایع مهم آمریکا را نیز تحت‌تاثیر قرار داد. وی در صنعت خودروسازی انقلابی به‌پا کرد و فرآیند ساخت خودکار خودرو و تولید انبوه اتومبیل‌ها را می‌توان تنها یکی از دستاورد‌های فورد نام برد.

خودرو‌های مختلفی در زیر مجموعه برند‌های فورد تولید می‌شود که بیشتر این خودرو‌ها را در بازار با همان برند فورد می‌شناسیم و برند اشرافی و لاکچری لینکلن نیز در زیرمجموعه فورد قرار دارد.

خودرو‌های فورد از دیرباز تاکنون به‌عنوان قابل‌اعتماد‌ترین خودرو‌های آمریکایی شناخته می‌شوند و به همین دلیل در بازار آمریکا و بازار‌های جهانی این خودرو‌ها فروش چشمگیری دارند. این روز‌ها در گوشه و کنار دنیا کارخانه‌های تولید خودرو‌های فورد قرار دارد و گذشت سال‌ها نه‌تن‌ها از محبوبیت فورد کم نکرده است بلکه این برند آمریکایی همیشه در حال پیشرفت بوده است.

در میان دسته‌بندی خودرو‌ها نیز خودرویی نیست که فورد تولید نکند و تخصص ویژه‌ای در ساخت کرا‌س‌اوور، شاسی‌بلند، پیکاپ و خودرو‌های هیبریدی دارد. این امر باعث شد تا در سال ۲۰۱۳، برند فورد به‌عنوان بهترین فروشنده خودرو‌های کوچک در دنیا شناخته شود. این برند در سال ۲۰۱۳ در آمریکا در جایگاه پنجم خودروسازان پرفروش قرار گرفت. این خودرو‌ها در کنار آمریکا، در کشور‌های آسیایی و به‌خصوص چین نیز طرفداران زیادی دارند.

لینکلن

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

همان‌گونه که اشاره کردیم این برند در زیرمجموعه برند معظم فورد قرار دارد و با هدف تمرکز در ساخت خودرو‌های لوکس و اشرافی فعالیت می‌کند. به‌همین دلیل نیز برند لینکلن طرفداران زیادی پیدا کرد و توانست در سال ۲۰۱۴ چیزی حدود ۲۱ درصد افزایش فروش داشته باشد. خودرو‌های ساخت دست لینکلن در چین نیز هواداران زیادی دارد و مدل‌های سدان این برند نقش مهمی در افزایش فروش لینکلن داشته‌اند.

خودرو‌های ساخت دست برند لیکلن به‌لحاظ فنی شانه‌به‌شانه برند کادیلاک شناخته می‌شوند و عملاً می‌توان گفت این دو برند نبض بازار خودرو‌های آمریکایی را در اختیار دارند.

فورد موستانگ

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

فورد برای اینکه در بازار خودرو‌های عضله‌ای، رقیب مطرحی برای کامارو داشته باشد خودروی فورد موستانگ را روانه بازار کرد. این خودرو محبوبیت زیادی در بازار پیدا کرد و این روز‌ها نه تنها در آمریکا، بلکه در دیگر کشور‌ها نیز فورد موستانگ یکی از شناخته‌شده‌ترین خودرو‌های عضله‌ای آمریکایی به‌حساب می‌آید. در این زمینه می‌توان به فورد موستانگ ۲۰۱۵ اشاره کرد که به‌لحاظ طراحی نسبت به مدل‌های قبل، جوان‌پسند‌تر ساخته شده بود و بهینه‌سازی‌هایی که در این خودرو شاهد بودیم باعث شد تا آمار فروش فورد موستانگ افزایش پیدا کند.

کرایسلر

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۲۵ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: آبُرون هیلز (Auburn Hills)، ایالت میشیگان
  • موسس: والتر کرایسلر (Walter Chrysler)

اگر از علاقه‌مندان دوآتشه برند‌های خودروساز آمریکایی باشید حتماً در جریان هستید که کرایسلر توسط برند ایتالیایی فیات خریداری شده است، اما از آنجایی که نزدیک به یک قرن، این برند خودروساز مشغول به ساخت خودرو‌های آمریکایی بود، کرایسلر را در فهرست بزرگان صنعت خودروسازی آمریکا قرار می‌دهیم.

از زمان ایجاد برند کرایسلر تاکنون تغییرات زیادی را در این برند و خودرو‌هایی که کرایسلر تولید می‌کند شاهد بوده‌ایم و این برند ورشکستگی بزرگی را تحمل کرد و چندین بار نیز میان شرکت‌های بزرگ خودروساز دست‌به‌دست شد تا اینکه در نهایت در سال ۲۰۱۴، فیات برند کرایسلر را خریداری کرد و از قرار معلوم کرایسلر دوران رکود را پشت‌سر گذاشته است و در آگوست سال ۲۰۱۴ گزارش‌هایی را مبنی بر افزایش بیست‌درصدی فروش خودرو‌های کرایسلر شاهد بودیم.

کارشناسان صنعت خودرو، دلیل افزایش فروش کرایسلر را در تمرکز این برند به ساخت خودرو‌های سدان لاکچری می‌دانند و سدان‌های بزرگ کرایسلر در میان بهترین سدان‌های آمریکایی شناخته می‌شوند.

داج

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۰۰ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: آبورن هیلز، میشیگان
  • موسس: جان فرانسیس داج (John Francis Dodge)، هوراس اِلجین داج (Horace Elgin Dodge)

این برند که در میان ما ایرانی‌ها با نام «دُوج» هم شناخته می‌شود از آن دسته برند‌های آمریکایی است که هواداران هرگز از خودرو‌های آن خسته نمی‌شوند و در میان ۱۱ مدلی که در حال حاضر داج تولید می‌کند، خودرو‌های داج چلنجر (Dodge Chalenger) و داج چارژر (Dodge Charger)، به‌عنوان جذاب‌ترین و محبوب‌ترین خودرو‌های تولید‌شده توسط داج به‌حساب می‌آیند.

داج نیز مانند دیگر همقطاران آمریکایی خود از آن‌دسته برند‌های قدیمی شناخته می‌شود که نزدیک به یک قرن سابقه دارد و به غیر از ۱۱ مدلی که به آن اشاره کردیم، پیش از این نیز ۱۳ مدل خودروی دیگر تولید می‌کرد که در حال حاضر خط تولید آن‌ها متوقف شده است. داج ید طولایی در ساخت پیکاپ نیز دارد و پیکاپ «داج رام ۲۰۱۹» (Dodge Ram ۲۰۱۹) توانست لقب قوی‌ترین پیکاپ دنیا را از آن خود کند. این امر باعث شده تا فروش پیکاپ‌های داج کمک چشمگیری به افزایش فروش کلی خودرو‌های برند داج داشته باشد. خودروی داج کاروان (Dodge Caravan) نیز یکی دیگر از محصولات داج است که نظر علاقه‌مندان خودرو‌های کاروان را به‌خود جلب کرده است.

جیپ

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۴۱ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: تولیدو (Tolido)، ایالت اوهایو
  • شرکت مادر: صنایع خودروسازی فیات کرایسلر

برای شما در بالا از فراز و فرود‌های برند کرایسلر گفتیم و اشاره کردیم که این برند در سال ۲۰۱۴ پس از سال‌ها رکود، فروش بسیار خوبی را تجربه کرد. کارشناسان صنعت خودروسازی یکی از دلایل افزایش این سودآوری را فروش چشمگیر خودروی جیپ گرند کروکی (Jeep Grand Cherokee)، می‌دانند قابلیت‌های این خودرو در مسیر‌های خاکی و به‌اصطلاح آف‌رُود باعث شد تا به یکی از کارآمدترین شاسی‌بلند‌های متوسط آمریکا تبدیل شود.

برند جیپ توسط فیات خریداری شد و اکنون خودرو‌های این برند با همان سبک‌و‌سیاق قدیمی و جذاب تولید می‌شوند. به همین دلیل نیز خودرو‌های ساخت دست جیپ همیشه فروش خوبی را آمریکا در دیگر کشور‌های دنیا تجربه می‌کنند. برای نمونه به فروش ۹۷۳،۲۲۷ دستگاه مدل‌های مختلف چیپ می‌توان اشاره کرد که در سال ۲۰۱۸ فروخته شد.

تسلا موتورز

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۲۰۰۴ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: آلتِنبورگ (Altenburg)، آلمان
  • موسس: رولند گامپرت (Roland Gumpert)

اگر اخبار خودرو‌های سبز و الکتریکی را دنبال کرده باشید به احتمال زیاد نام تسلا به گوش شما خورده است و به‌خوبی در جریان هستید که این برند بیرق ساخت خودرو‌های الکتریکی را در اختیار دارد. تسلا ممکن است در کنار بزرگان صنعت خودروسازی آمریکا که بیشتر آن‌ها حدود یک قرن سابقه دارند، خودروسازی جوان به‌نظر برسد، اما حضور این برند در ساخت خودرو‌های الکتریکی باعث شد تا راه صد ساله را در یک شب طی کند و این روز‌ها تسلا را شانه‌به‌شانه بزرگان خودروسازی آمریکا در حال رقابت می‌بینیم.

کارشناسان صنعت خودرو پیش‌بینی می‌کنند اگر تسلا با همین روند به پیشرفت خود ادامه دهد در آینده به اندازه برند‌هایی مانند داج و شورولت محبوبیت پیدا خواهد کرد. تسلا در کنار فروش خودرو‌های الکتریکی، در ساخت پیشرانه‌های برقی و باتری‌های بادوام و باظرفیت نیز فعالیت می‌کند و آینده‌ای بسیار درخشان را در پیش‌رو دارد.

اِی. سی پروپلشن (AC Propulsion)

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۹۲ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: سن‌دیماس (San Dimas)، ایالت کالیفرنیا
  • موسس: آلن کاکونی (Alan Cocconi) و والی ریپِر (Wally Rippel)

تا این قسمت از خودروسازان آمریکایی گفتیم که نام این برند‌ها را شنیده بودید، اما بازار خودروی آمریکا بسیار گسترده است و در کنار غول‌های بزرگی که به آن‌ها اشاره کردیم، خودروساز‌های کوچکتری نیز وجود دارند که سهمی از این بازار را از آن خود کرده‌اند.

یکی از این برند‌ها را می‌توان «ای. سی پروپلشن» نام برد. این برند تخصص ویژه‌ای در تولید قطعات خودرو و به‌خصوص تجهیزات انتقال نیروی موتور به چرخ‌ها در خودرو‌های الکتریکی دارد. برند خودروساز «ای. سی پروپلشن» اهمیت ویژه‌ای به ساخت خودرو‌های کم‌مصرف الکتریکی می‌دهد و در همین راستا سابقه ساخت سه مدل خودرو با نام‌های «سیان ایکس. بی» (Scion XB)، «ئی. باکس» (eBox) و «پروپلشن تی. زیرو» (Propulsion Tzero) را در کارنامه‌اش دارد.

ای. ام جنرال (A.M General)

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۷۱ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: ساوث‌بِند (South Bend)، ایالت ایندیانا
  • شرکت مادر: اَمریکن موتورز کورپوریشن (American Motors Corporation)

برند ای. ام جنرال نام بسیار شناخته‌شده‌ای برای علاقه‌مندان به خودرو‌های سنگین آمریکایی است. این برند تجربه خوبی در ساخت خودرو‌های نظامی، ون‌های باربری، و اتوبوس دارد و مدل شهری خودروی بسیار معروف «هامر» (Hummer)، ساخت دست این برند است.

برند ای. ام جنرال به لطف محبوبیتی که خودروی «هامر» در آمریکا و بازار‌های جهانی بدست آورد، به برندی شناخته‌شده در دنیای خودروسازی تبدیل شده است و چه بسا که در آینده مدل‌های بیشتری از این برند را در بازار‌های جهانی شاهد باشیم.

دلورین (Delorean)

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۷۵ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: دیترویت، میشیگان
  • موسس: جان دلورین (John DeLorean)

احتمال زیادی وجود دارد که نام برند «دلورین» (Delorean) به گوش شما نخورده باشد، اما اگر اهل فیلم‌های سینمایی باشید و فیلم بسیار معروف «بازگشت به آینده» (Back To The Future) را دیده باشید، حتماً چشم شما به جمال خودروی معروفی که در این فیلم حضور داشت افتاده است. جالب است بدانید این خودرو که طراحی بسیار جالب و نوآورانه‌ای داشت و در‌های آن به سمت بالا باز می‌شد، ساخت دست برند «دلورین» بود و به همین دلیل نیز نام «دلورین» در میان طرفداران صنعت خودروسازی و علاقه‌مندان به سینما جاوادنه شد.

شوربختانه باید گفت این روز‌ها برند «دلورین» فعالیت زیادی در عرصه خودروسازی ندارد و بیشتر تمرکز این برند را در فروش لوازم یدکی خودرو شاهد هستیم. فروش مدل‌های کارکرده خودرو‌های بسیار محبوب «دی. ام. سی ۱۲» (DMC-۱۲)، نیز توسط برند «دلورین» انجام می‌شود.

پولاریس

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت:‌۱۹۵۴ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: مِدینا (Medina)، مینه‌سوتا (Minnesota)
  • موسس: اِدگار هِتین (Edgar Hetteen)، آلِن هتین، (Allen Hetteen) و دیوید جانسون (David Johnson)

در این قسمت به یکی دیگر از برند‌های خودروساز آمریکایی رسیدیم که تخصص ویژه‌ای در ساخت خودرو‌های شهری ندارد، اما در عوض برند «پولاریس» (POLARIS)، مختصص ساخت موتورسیکلت‌های چهار چرخ (ATV) و خودرو‌های مخصوص حرکت روی برف (SnowMobile) و خودرو‌های کوچک برای حمل‌و‌نقل در مسیر‌های کوتاه است.

این برند ممکن است در زمینه ساخت خودرو‌های شهری حرفی برای گفتن نداشته باشد، اما موتورسیکلت‌های چهارچرخ و خودرو‌های مخصوص حرکت روی برفی که «پولاریس» می‌سازد در میان بهترین وسایل نقلیه دنیا شناخته می‌شوند.

پانوز ال. ال. سی (Panoz LLC)

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۸۹ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: برازِلتون (Braselton)، ایالت جورجیا
  • موسس: دَن پانوز (Dan Panoz)

این برند تمرکز ویژه‌ای در ساخت خودرو‌های اسپرت و ورزشی دارد و رودستر‌هایی (Roadster) که «پانوز ال. ال. سی» می‌سازد در گروه خودرو‌های اسپرت بسیار لوکس و شیک قرار می‌گیرند. برند «پانوز ال. ال. سی» در کنار ساخت این رودستر‌ها علاقه‌ای به ساخت خودرو‌های لوکس و اشرافی هم دارد و چند مدل خودروی اشرافی نیز در میان تولیدات «پانوز ال. ال. سی» به‌چشم می‌خورد.

زیمر

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۸۷ تاکنون
  • مقر دفتر مرکزی: سیراکیوز (Syracuse)، در ایالت نیویورک
  • موسس‌: پاول زیمر (Paul Zimmer)

برند زیمر از آن دسته برند‌هایی است که دست از سر خودرو‌های قدیمی بر نمی‌دارد و علاقه زیادی به ساخت خودرو‌هایی با حال‌و‌هوای قدیمی و کلاسیک دارد. برند خودروسازی «زیمر» (Zimmer)، در اوایل دهه ۸۰ میلادی طرفداران زیادی داشت، اما کاسبی این برند در سال ۱۹۸۸ از تب‌و‌تاب افتاد و شاهد ورشکستگی برند «زیمر» بودیم.

در نتیجه حقوق قانونی این شرکت به «آرت زیمِر» (Art Zimmer) فروخته شد و از آن زمان تاکنون برند «زیمر» همچنان به فروش خودرو‌های کلاسیک ادامه می‌دهد.

تمام برند‌هایی که تاکنون از آن‌ها نام بردیم همچنان در صنعت خودروسازی آمریکا فعال هستند، اما اکنون که به پایان فهرست برند‌های معروف سلاطین خودروساز آمریکایی نزدیک می‌شویم، جا دارد به برند‌هایی اشاره کنیم که از پایان فعالیت آن‌ها سال‌ها می‌گذرد، اما به‌رغم اینکه این شرکت‌ها دیگر فعالیت ندارند، اما قسمتی از تاریخ خودروسازی آمریکا به‌حساب می‌آیند و خالی از لطف نیست اگر در ادامه اشاره‌ای به آن‌ها داشته باشیم.

آستین کارز کمپانی (Austin Cars Company)

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۲۹ تا ‍۱۹۴۶
  • مقر دفتر مرکزی: باتلِر (Butler)، پنسیلوانیا
  • شرکت مادر: استاندارد استیل کار کمپانی (Standard Steel Car Company)

این برند شروع بسیار امیدوار کننده‌ای داشت و خودرو‌های جیپ و رودستر را تحت نظارت برند انگلیسی استون مارتین تولید می‌کرد. اما از آنجایی که در همیشه روی یک پاشنه نمی‌چرخد، برند «آستین کارز کمپانی» پس از مدتی فعالیت، دچار ورشکستگی شد و دیگر قادر به تولید خودرو نبود، در نتیجه این برند پس از ۱۷ سال با دنیای تولید خودرو خداحافظی کرد.

اَپِرسون

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۰۱ تا ۱۹۲۶
  • مقر دفتر مرکزی: کوکومو (Kokomo)، ایالت ایندیانا
  • موسس: ادگار اپرسون (Edgar Apperson)، اِلمر اپرسون (Elmer Apperson) و هاینز اپرسون (Haynes-Apperson)

همان‌گونه که از نام موسسان این برند پیدا است، توسط ۳ برادر آمریکایی راه‌اندازی شد و در دهه ۱۹۱۰ میلادی یکی از معروف‌ترین برند‌های خودروسازی در آمریکا به‌حساب می‌آمد. این برند نوآوری‌های زیادی در ساخت خودرو داشت و اولین مدلی که توسط برند «اپرسون» ساخته شده بود در بازار با نام تجاری «اپرسون تورینگ کار»، (Apperson Touring Car) شناخته می‌شد و این خودرو در بازار آن زمان چیزی حدود ۶ هزار دلار قیمت داشت.

بِیکِر موتور ویهایکِلز (Baker Motor Vehicles)

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۸۹۹ تا ۱۹۱۴
  • مقر دفتر مرکزی: کلیولند (Cleveland)، ایالت اوهایو

جالب است بدانید حدود یک قرن پیش خودرو‌های الکتریکی ساخته می‌شد و برند «بیکر موتور ویهایکلز» با کمک فلز برنج خودرو‌های الکتریکی خاصی را در آن زمان تولید می‌کرد. اولین خودروی تولیدی این برند در سال ۱۹۰۳ روانه بازار شد و این خودرو حتی به میان خودرو‌های کاخ سفید نیز راه پیدا کرد.

اوضاع برای «بیکر موتور ویهایکلز» به‌خوبی پیش نرفت و این برند نتوانست با تولیدات دیگر برند‌های خودروساز رقابت کند و از گردونه صنعت خودروسازی آمریکا حذف شد.

بیدل موتور کار کمپانی (Biddle Motor Car Company)

نگاهی به برندهای معروف سلاطین خودروساز آمریکایی

  • سال فعالیت: ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۲
  • مقر دفتر مرکزی: فیلادفلیا، پنسیلوانیا
  • شرکت مادر: رالستون بیدل (Ralston Biddle)

این برند به‌عنوان اولین برند آمریکایی شناخته می‌شود که در ساخت خودرو‌های خود از دو لاستیک در هر چرخ، در کنار هم استفاده کرد. این برند نوآوری‌های زیادی در ساخت خودرو داشت و تولید رادیاتور‌های «وی» (V) شکل، صفحه فلزی مخصوص لوگوی سازنده خودرو و سپر‌های زاویه دار برای چرخ‌های خودرو را می‌توان از نوآوری‌هایی دانست که «بیدل موتور کار کمپانی» به صنعت خودروسازی عرضه کرد.

برند «بیدل موتور کار کمپانی» نتوانست پا‌به‌پای غول‌های خودروساز حرکت کند و زمانی که تولید خودرو به حالت انبوه رسید، این برند از چرخه رقابت خارج شد.

در این قسمت به پایان فهرست خودروسازان معروف آمریکایی رسیدیم، از آنجایی که مطمئن هستیم شما هم اطلاعات جالبی از این برند‌های خودروساز دارید یا علاقه‌مند خودرو‌های آمریکایی هستید، پیشنهاد می‌کنیم اطلاعات مفید خود را در قسمت نظرات با ما و دیگر خوانند‌ها به اشتراک بگذارید.

منبع: globalcarsbrands

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج