دسر گل سرخ؛ دسر خوشرنگ و خوشمزه بهاری
دسر گل سرخ نوعی دسر خوشرنگ و خوشبوی مخصوص فصل بهار است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد و برای پذیرایی بسیار شیک و مجلسی است.
فرارو: دسر گل سرخ نوعی دسر خوشرنگ و خوشبوی مخصوص فصل بهار است که عطر و طعم فوقالعادهای دارد و برای پذیرایی بسیار شیک و مجلسی است.
دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. دسرها پای ثابت مهمانیها و یکی از اصلیترین منوهای خوشمزه رستورانها هستند که معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند و یک عصرانه دلنشین در کنار چای و قهوه به شمار میروند. دسرها در طعمهای گوناگونی مانند دسر وانیلی، میوهای، زعفرانی، شکلاتی و... تهیه میشوند و هر کدام طرفدارن ویژه خود را دارند. دسر گل سرخ دسری خوشرنگ و خوشبو مخصوص فصل بهار است که میتوانید با روشی آسان آن را در منزل تهیه کنید. این دسر که از تریکب شیر با گل سرخ، خامه، پودر ژلاتین، پنیر خامهای و... تهیه میشود بسیار خوشمزه و مجلسی است. اگر دوست دارید این دسر خوشمزه را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دسر گل سرخ همراه ما باشید.
مواد لازم
شیر: ۵۰۰ میلی لیتر
شکر: ۸۵ گرم
پودر گل سرخ: ۲ قاشق غذاخوری
پنیر ماسکارپونه: ۱۵۰ گرم
پودر ژلاتین: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
خامه صبحانه: ۲۰۰ گرم
وانیل: نوک قاشق چایخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
رنگ خوراکی صورتی: ۱ قطره
طرز تهیه
برای درست کردن این دسر خوشمزه باید گل سرخ تازه را خشک کنید و بعد از اینکه کاملا خشک شد، داخل آسیاب بریزید و پودر کنید. شیر، شکر و پودر گل سرخ را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید و هم بزنید تا شیر گرم شود. بعد از اینکه مواد داغ شد، از صافی رد کنید و کنار بگذارید تا کمی خنک شود. در مرحله بعد پنیر ماسکارپونه، خامه صبحانه و وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با دور متوسط همزن برقی هم بزنید تا یکدست شود. پودر ژلاتین را همراه با ۳ قاشق اب جوش حل کنید و به روش بن ماری روی بخار آب جوش قرار بدهید تا شفاف و رقیق شود و بعد این ترکیب را به شیر سرد شده اضافه کنید و هم بزنید، سپس مواد پنیری را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. در آخر ۱ قطره رنگ خوراکی و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ باز شود. حالا مایه دسر را داخل قالب بریزید و به مدت ۴ تا ۵ ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد. بعد از اینکه دسر کاملا بست، دسر را داخل ظرف سرو برگردانید.
قالب مورد نظرتان را آماده کنید و دسر را داخل قالب بریزید و به مدت ۵ تا ۷ ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد. برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید ۵ دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر بهراحتی و بدون نیاز به آب جوش در ظرف برمیگردد. بقیه قالبها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا میشود، درحالی که قالبهای پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. حواستان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب میاندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید. در صورت تمایل میتوانید این دسر را به جای قالب داخل ظرفهای زیبای مخصوص دسر بریزید و دسر را با ظرف سرو کنید.
نکات مهم
ـ پنیر ماسکارپونه پنیر مخصوصی است که برای تهیه چیز کیک و دسرهای پنیری از آن استفاده میشود که نمک ندارد و بافت آن برای تهیه کیک و دسر مناسب است. از آنجا که پنیر ماسکارپونه در همه فروشگاههای مواد غذایی در دسترس نیست، میتوانید به جای آن از پنیرهای خامهای معمولی مانند پنیر ویلی استفاده کنید که کم نمک باشند، همچنین چربی کمتری داشته باشند.
ـ ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
ارسال نظر