پایتخت تمام شد؛ اما «هُما»ها هنوز در میداناند
در سریال «پایتخت ۷»، شخصیت «هما» نه تنها بهعنوان عاقلترین و متینترین عضو خانواده نقشآفرینی میکند، بلکه نماد تعادل و خردورزی در برابر هیجانات و بحرانهاست. در دنیای پرتنش و هیجانزده امروز، شاید زمان آن رسیده که «هما»های واقعی زندگیمان را بیشتر قدر بدانیم.
برترینها: در سریال «پایتخت ۷»، شخصیت «هما» نه تنها بهعنوان عاقلترین و متینترین عضو خانواده نقشآفرینی میکند، بلکه نماد تعادل و خردورزی در برابر هیجانات و بحرانهاست. در دنیای پرتنش و هیجانزده امروز، شاید زمان آن رسیده که «هما»های واقعی زندگیمان را بیشتر قدر بدانیم.
محمدرضا یزدانپرست «مجری سابق تلویزیون و روزنامهنگار» نوشت: نقی هر جا تختگاز میرود، هما ترمزدستی را با عقل میکشد. ارسطو اگر بدقلقی میکند، هما او را سر عقل میآورد. رحمت اگر به واسطهای منطقی نیاز دارد، چه کسی بهتر از هما؟ بهتاش اگر قهر میکند یا سرکشی، فقط از هما حرفشنوی دارد نه دیگران. دخترها اگر عاشق میشوند و به پدرشان نمیتوانند بگویند، هما محرم و سنگ صبور آنهاست. فهیمه اگر جوش میآورد و توی گوش پسرش میزند، در نهایت سر روی شانههای هما میگذارد و در آغوش او اشک میریزد. شری اگر درددل دارد، چه گوش شنوایی بهتر از هما؟ حتی خون دست بهتاش را در هاگیرواگیر حمله خرس و رهایی از آن، هما برای اولینبار میبیند و روی آن را پانسمان میکند.
محسن تنابنده به عنوان طراح و ایدهپرداز سناریوی پایتخت، از همان خشت اول، هدِ فامیل و کاراکتر محوری بود، اما نخواست خودش را مرکز تعقل خانواده معمولی قرار دهد. با همین جوشآوردنهای متعددش، بار اکثریت جامعه هیجانی کشورمان را به دوش کشید و اتفاقا برای همین سادگی و صداقت، کاراکتری محبوب شد، اما «هما» را گذاشت قوۀ عاقله و وزنۀ تعادل این خانواده که عصاره جامعه ایران است با اندکی کم و زیاد و پایین و بالا.
ریما رامینفر، آنچنان «هما» را متین و منطقی و صمیمی از کار درآورده که بعید است کسی بگوید او برای شوآف و به شکلی مصنوعی، میخواهد در همه بحرانها، بگوید فقط منم که میفهمم، همهتان به من نیاز دارید و آدمخوبۀ فامیل، منم و بس.
این ویژگی هم منحصر به فصل هفتم این سریال نیست. پیداست که از اول، این خانواده و این جمع که زیاد، به جر و بحث و تنش و اختلاف و اصطکاک میخورند، بالاخره به یک «هما» نیاز دارند تا کشتی را به ساحل عقل و آرامش برساند و تندرویها و کندرویها را به میانهروی بکشاند.
البته که «هما»ی پایتخت و اساسا همه «هما»ها هم، خسته میشوند، جوش میآورند، گریهشان میگیرد، میترسند، هیجانزده میشوند، حتی قهر میکنند و...، که طبیعت یک آدمِ نرمال است، اما هیچگاه جانبِ خرد و انصاف را از کف نمیدهند.
«هما»های خانوادهتان را دریابید. آنها هم شاید گاهی به یک «هما» نیاز دارند. جامعه ما هم که برخاسته از سنت و فرهنگمان، عموما طی قرون و اعصار، بیشتر درگیر احساس بودهایم تا خردورزیِ محض، «هما» میخواهد. هرچه بیشتر، بهتر.
نظر کاربران
درود بر ریما رامینفر
ولی چاق بود جذاب تر بود
کاش اینقدر بی انصاف نباشیم که همه بار خانواده رو دوش هما قرار بگیرد کی هما رو آروم می کنه هیچ کس همه به فکر خود هستند
حمایت کورکورانه ازگندکاریهای نقی اسمش شده خردورزی؟
همابیخاصیت ترین نقش روداره همیشه زورمیزنه بگه آرامش طلبه اماهمیشه ازنقی بااینکه میدونه مقصره حمایت میکنه واین خودش باعث تنش میشه
عالی
مسخرررررررررر ه ها با این سریال در پیت .اه اه اه
جالبه از خودش مصاحبه کردن گفته به نظر من اصلا همچین شخصیتی وجود نداره که اینقدر تو زندگی تعادل واز خود گذشتگی داشته باشه ومن خودم هم تو زندگی شخصی خودم اصلا اینطور نیستم.
قرار نیست رامین فر هما باشد او فقط نقش هما را بازی میکن
ویژگیهای هما واقعا عالیست
خدا به هما هاصبرایوب عنایت فرمایدانشاله
پایتخت توعید،باحال بود!
با ۸میلیارد پول عشق باشه صفا باشه معرفت باشه کارگر ۱۰ ملیون مگه چیزیم میمونه