تیکآف عجیب و قدرتمند ایلوشین ۷۶ از باند خاکی
پروژه طراحی هواپیمای ایلیوشن-۷۶ با هدف حمل محمولهای ۴۰ تنی تا برد ۵۰۰۰ کیلومتر در زمانی کمتر از شش ساعت و امکان نشست و برخاست در باندهای نامناسب در سال ۱۹۶۷ در بخش تاشکند شوروی آغاز شد.
برترینها: گرچه شوروی در ساخت هواپیمای مسافربری حتی با دزدی از طرحهای غرب شکست خورد اما موفقیت بزرگی را با ساخت هواپیماهای ترابری و نظامی به دست آورد که ایلوشین ۷۶ با لقب کاندید یکی از شاهکارهای حمل و نقل است و میتواند در باندهای خاکی یا سختترین آب و هوا پرواز کند.
به نقل از مجله راه هوایی؛ پروژه طراحی هواپیمای ایلیوشن-۷۶ با هدف حمل محمولهای ۴۰ تنی تا برد ۵۰۰۰ کیلومتر در زمانی کمتر از شش ساعت و امکان نشست و برخاست در باندهای نامناسب در سال ۱۹۶۷ در بخش تاشکند شوروی آغاز شد.تاکنون ۹۶۹ فروند از این هواپیما تولید شده است.
ایلوشین ۷۶ مجهز به ۴ موتور D۳۰-KP می باشد که بعنوان اولین نسل از موتورهای توربوفن شوروری برروی هواپیماهایی همچون توپولوف ۱۵۴ و ایلوشین ۶۲ نصب شده است گرچه بعدها نسخههای مختلفی از این هواپیما از جمله آتشنشان ، آواکس و... مشتق شد که بسیار کاربردی است.
از ۱۳۶۹ در کشورمان نیز از زمان جنگ خلیج فارس و پناهنده شدن هواپیماهای عراقی شاهد حضور ایلوشین ۷۶ بودیم که باارزشترین آنها هواپیماهای آواکس عدنان و بغداد بودند که متأسفانه آواکس عدنان در سال ۱۳۸۸ سقوط کرد.
ارسال نظر