مخالفت با افزایش نرخ ارز ترجیحی در مجمع
اعضای هیات عالی نظارت مجمع تشخیص افزایش نرخ ارز ترجیحی، افزایش نرخ مرکز مبادله و همچنین ایجاد بازار ارز توافقی را نیز منطبق با سیاست ثبات بازار ارز ندانسته و این موضوع نیز رد شد.
خبرگزاری تسنیم: با توجه به بررسیهای انجام شده توسط هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، بحث افزایش نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی در بودجه سال ۱۴۰۴، در تضاد با سیاستهای ثبات ارزی برنامه هفتم توسعه تشخیص داده شده و باید تغییر کند.
با توجه به تصویب بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی، مصوبه مجلس در هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفته است و به گفته نایب رئیس کمیسیون تلفیق، مصوبه مجلس با ایراداتی از سوی این هیئت مواجه شده است.
محسن زنگنه نایب رئیس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با اشاره به ایرادات هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به مصوبات بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصوبات مجلس را بر مبنای دو رویکرد؛ نخست «عدم انطباق با سیاستهای کلان کشور» و دوم؛ «مغایرت با برنامه»، بررسی میکند.
به گفته این نماینده مجلس، از ۱۳ موردعدم انطباق مد نظر قرار گرفته از سوی مجمع، ۷ مورد آن رای لازم را کسب نکرد و ۶ مورد آن واجدعدم انطباق با سیاستهای کلی شناخته شد.
رد سیاست افزایش نرخ ارز ترجیحی در سال ۱۴۰۴ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام
برهمین اساس یکی از بندهایی که از جمله مواردی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام در تضاد با برنامه هفتم توسعه تشخیص داده شده است، بحث ارز و سیاستهای ارزی دولت در بودجه سال ۱۴۰۴ است.
بحث ثبات نرخ ارز در بند ۲ برنامه هفتم توسعه مورد اشاره قرار گرفته است. به همین جهت اعضای مجمع معتقد بودند، نوع سیاستهای ارزی که در لایحه دولت و همچنین مصوبات مجلس آمده، موجب ثبات نرخ ارز نمیشود.
ضمن اینکه اعضای هیات عالی نظارت افزایش نرخ ارز ترجیحی، افزایش نرخ مرکز مبادله و همچنین ایجاد بازار ارز توافقی را نیز منطبق با سیاست ثبات بازار ارز ندانسته و این موضوع نیز رد شد.
ضرورت تغییر سیاست افزایش نرخ ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۴
باید به این موضوع توجه داشت که یکی از سیاستهای پرانتقاد دولت در بودجه سال ۱۴۰۴، افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز ترجیحی کالاهای اساسی از ۲۸.۵۰۰ تومان به ۳۸.۵۰۰ تومان بود که سبب افزایش حدود ۳۰ درصدی قیمت کالاهای اساسی که سهم اصلی را در سبد خوراک خانوارها دارد میشد.
دولت قصد داشت افزایش نرخ ارز ترجیحی را در بودجه عمومی لحاظ کند، اما مجلس تعیین کرد که منابع حاصل از افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز ترجیحی مجدد به مردم پرداخت شود.
برهمین اساس نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ اعلام کرده بود که دولت تصمیم گرفته بود که ارز ترجیحی را افزایش دهد، رقم مدنظر دولت حدود ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان است که تا سال آینده به ۴۰ هزار تومان میرسد، اما یک تصمیم که با تدبیر خود ریاست مجلس و اعضای کمیسیون تلفیق هم انجام شد این است که درآمدی که دولت از محل افزایش قیمت ارز ترجیحی به دست میآورد را محاسبه کنیم که تقریباً نزدیک به ۱۲۰ هزار میلیارد تومان میشود. بندی در بودجه آورده شد که دولت مکلف است یک ردیف ایجاد کند و منابع حاصل از افزایش ارز ترجیحی را داخل این ردیف واریز کند و صرف جبران کاهش قدرت خرید مردم، برای خانوادههای کم درآمد و دهکهای پایین که همان کالابرگ است، میشود.
با این حال و با توجه به اشکال مد نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص افزایش نرخ ارز ترجیحی در سال آینده، باید اتنظار داشت که این افزایش نرخ در سال آینده متوقف شود.
نظر کاربران
جلوی رانت بگیرید.
هنوز هم جای جراحی دولت رئیسی زخم است وارز ۴۲۰۰را به ۲۸۵۰۰ افرایش داد و دیدیم چه بدبختی هایی درست کرد البته بی نتیجه.
بازهم همون کار...
.شما دیگه کی هستین؟
پس شما هم تمام هنرتان قبول کردن کاهش ارزش پول ملی شده.
این مسیر به انهدام کشور ختم میشه نمیتوانید برید خونه
جلوی این اختلاس و دزدیها که دارن میرن کانادا و کشورهای دیگر باید گرفته شود .
فولاد ونفت و پتروشیمی ارز ۴۰هزار تومانی رو در بازار ۸۰هزار تومان می فروشند
پزشکیان همتی و فرزین استیضاح شوند
البته تحریم و بی برنامگی کل دولت عامل این وضعیت است
دلار بیماره
خخخخخخخخخخخ
ازمجلس انقلابی تقاضا داریم آقایان پزشکیان .همتی .فرزین راهرچه سریعتر استیضاح کنید.بابت افزایش نرخ ارزهای کشورهای متخاصم وبه طبع آن کاهش ارزش پول ملی وگرانیهای افسارگسیخته وکاهش قدرت خرید مردم.
پزشکیان .همتی وفرزین باید استیضاح شوند .
مملکت توتحریم انداختید(مجلس،ودولت قبلی)وبعدموسسات وارگانو...بودجه بالاگرفتن!بعد،خزانه خالی تحویل دادن!بعدهم ماجراها،ترامپ میاد،نفت به چینم کم میشه،بعدمیگن درست کن!یابایدپول چاپ بشه یادلاربالابره وچندنرخی ارزقطع بشه!یابنزین گران بشه ویامذاکره وتوافق کنند،هیچ راه دیگری نیست!مجلس بایدجواب بده ونه پزشکیان!؟