سرگیجه مشکوک صداوسیما در قبال اتفاقات سوریه
وضعگیری رسانههای رسمی ایران، بهویژه صداوسیما، در قبال تحولات سوریه در نوع خود جالب و قابل توجه است.
برترینها: تحولات در سوریه امروز صبح به نقطه اوج خود رسید و دولت این کشور به همراه بشار اسد سقوط کرد. این تحول مهم سیاسی و نظامی در حالی رخ داد که بسیاری از تحلیلگران و ناظران به آن چشم دوخته بودند. با این حال، موضعگیری رسانههای رسمی ایران، بهویژه صداوسیما، در قبال این رویداد در نوع خود جالب و قابل توجه است.
شبکه خبر و سقوط بشار اسد
شبکه خبر، به عنوان یکی از رسانههای اصلی سازمان صداوسیما، برخلاف انتظارات، تنها به یک زیرنویس کوتاه و اشارهای به این واقعه پرداخته و از قطع برنامههای عادی خود برای پوشش خبری بیشتر خودداری کرد. این در حالی است که در سالهای گذشته، صداوسیما و بهویژه شبکه خبر در پوشش اخبار مربوط به سوریه فعالتر و پرهیاهوتر عمل میکردند. همچنین، برخلاف استفادههای گذشته از عناوین چون "تروریستها" و "گروههای مسلح" برای مخالفان سوری، این بار شبکه خبر به شکلی ملایمتر از عبارت "شبه نظامیان سوریه" استفاده کرده است. این تغییر زبان در توصیف مخالفان دولت بشار اسد، نشان از یک تغییر تدریجی در رویکرد رسانهای ایران نسبت به تحولات سوریه دارد.
چرخش سریع در صداوسیما
یکی از جنبههای جالب تحولات اخیر در پوشش خبری صداوسیما، تغییرات سریع در تحلیلهای سیاسی و گزارشهای کارشناسان این رسانه است. یکی از کارشناسان صداوسیما در واکنش به سقوط بشار اسد اظهار داشت که "رفتار گروههای مسلح سوری نشان میدهد یک عقلانیتی بر آنها حاکم است." این موضعگیری که به نوعی تایید عقلانیت مخالفان دولت سوریه بود، با سیاستهای گذشته صداوسیما که مخالفان را عمدتاً به عنوان نیروهای تروریستی و تهدیدکننده معرفی میکرد، در تضاد است. چنین چرخشی در تحلیلها نشاندهنده تغییرات جدید در استراتژی رسانهای ایران است که احتمالاً بهدلیل تحولات منطقهای و تغییرات در روابط ایران و سوریه صورت گرفته است.
در همین راستا، یکی از کارشناسان شبکه خبر نیز در تحلیلی دیگر بیان داشت که "در مقطع گذشته نظام حاکم بر سوریه اراده لازم برای بقا را داشت اما در مقطع کنونی اساساً این اراده را نداشتند." این جمله به وضوح نشاندهنده تغییر در نگاه ایران به حکومت بشار اسد است، چرا که پیش از این، همیشه در رسانههای ایران از مقاومت و اراده نظام سوریه در برابر بحرانها سخن به میان میآمد.
نتیجهگیری
در نهایت، میتوان گفت که این چرخش در پوشش خبری و تحلیلهای رسانهای ایران در خصوص تحولات سوریه، حکایت از تغییرات بنیادین در سیاستهای ایران نسبت به بحران سوریه دارد. با سقوط بشار اسد و تغییرات سریع در دمشق، احتمالاً ایران با نگاه تازهای به روابط خود با سوریه و گروههای مختلف این کشور خواهد داشت. این تغییرات همچنین نشان میدهد که در عرصه رسانهای ایران، صداوسیما و دیگر رسانههای رسمی بهطور فزایندهای به واقعیتهای جدید منطقهای و بینالمللی توجه بیشتری دارند و تلاش میکنند تا با نگاه متفاوت و متمایز، به پوشش تحولات منطقه بپردازند.
نظر کاربران
همینه که بهش میگن سیمای میلی
عجب
بنده خداها نمیدون دیگه چه جوری دروغ بگن توجیح کنن تابلو شدن
کارشناسان و تحلیل گران آبکی که هیچی از سیاست و بازی آن نمیدانند فقط تحلیل در حد عقل خود و خودشیرینی
چرا حرف بی خود می زنید حکومت سوریه تغییر کرده نکنه انتظار دارید که دستور حمله بدهند
کار از ماله کشیدن گذشته خدایی
یه بار هم که رویکرد تلویزیون نسبت به وضوعی عاقلانه ست شما مسخره کنید.
خب.گذشته از این چرخش رسانه میلی،یکی بیاد بگه این همه میلیاردها دلار هزینه ایران در سوریه بدون اجازه ملت ایران اونم در شرایط بحرانی مملکت،تکلیفش چی میشه.تلکیف ایده ترجیح میدان بر دیپلماسی چی میشه
چقدر شماها حزب باد هستین.
تروریست و مخالف شد معترض.
وقتی مردم در کنارت نباشند هیچی نیستی و بشار اسد مردم رو نداشت
به این نمیگن عاقلانه میگن ریاکارانه مجیددلبندم
خب هنگ کردند دیگه ، وقتی کسی هنگ میکنه که نمیاند عکس العملش را تفسیر کنند که!
صدا و سیمای میلی اینجا دیگه به نفعشان نیست را بگویند
سقوط سوریه و بشار اسد به نفع مردم و خاک ایران است درآمد کشورمان شاید برسه دست خود مردم ضعیف ایران یه مفت خور شرش از سر مردم وحق مردم ایران کم شد خدایا شکرت
صداوسیما کی. است گفت؟
والله حاجی صبح رادیو هم موقع پخش خبر گفت اخبار را از رادیو ایران!! میشنوید. بدون اعلام هیچ پسوند و پیشوندی🤔
فکری شده بودم که ناخودآگاهم یادم آورد که صدا و سیما موقع اخبار ترور سران لبنان و فلسطین، جوری خبر رو معمولی گفت که انگار خیلی اتفاق معمولی بوده!!
رفتار تلویزیون از خود خبر شوکه کننده تر بود!!
دیگه فهمیدن دروغ مثل قبلا جواب نمیده.صدا و سیمای میلی
مصداق واقعی کلمه صدا و سیمای میلی
وقتشه واقعیت رو پذیرفت
واقعا جوابگوی این همه خسارت جانی و مالی ایران کیست؟