دو پروژه بزرگ روسیه و چین در ایران
مهرداد بذرپاش در یادداشت امروز خود در روزنامه وطن امروز در دفاع از آنچه رابطه با شرق توصیف کرده سه پروژه مشترک با روسیه و چین و هند را به عنوان شاهد مثال آورده است.
برترینها: مهرداد بذرپاش وزیر راه وشهرسازی در دولت مرحوم سید ابراهیم رییسی در یادداشت امروز خود در روزنامه وطن امروز در دفاع از آنچه رابطه با شرق توصیف کرده سه پروژه مشترک با روسیه و چین و هند را به عنوان شاهد مثال آورده است.
او در حالی از آغاز عملیات اجرایی خط آهن رشت - آستارا به طول 162 کیلومتر با مشارکت روسیه بهمنظور تکمیل کریدور شمال - جنوب خبر داده که در افکار عمومی ایرانیان همواره این پرسش مطرح بوده که نزدیک شدن به روسیه ایا برای ما دستاورد اقتصادی هم داشته است یا نه.
نامزد احراز صلاحیت نشده انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ادامه دفاع راهبرد «رویکرد به شرق»در دولت قبل از انجام مقدمات اجرای پروژه قطار سریعالسیر تهران - مشهد و آغاز عملیات اجرایی فاز ۲ فرودگاه امام خمینی با مشارکت چین خبر داده و در باره هند هم این عنوان را آورده است: انعقاد قرارداد توسعه بندر چابهار با هند و پی گیری اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور در راستای تکمیل شاخه شرقی کریدور شمال - جنوب. همین که در فقره اخیر (هند) از تعبیر «آغاز عملیات اجرایی» استفاده نکرده یعنی این مورد فعلا روی کاغذ است.
وزیر راه وشهرسازی در دولت قبل البته دامنه شرق را به سه کشور شاخص روسیه و چین و هند محدود نکرده بلکه از آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق هم به عنوان دیگر کشورهای شرق یاد کرده و نوشته است: «طراحی و اجرای عملیات احداث کریدور ارس با کشور آذربایجان، احداث و بازسازی جاده کاجاران - سیسیان با ارمنستان، طرح ریلی مرند - چشمه ثریا با همکاری ترکیه و احداث راهآهن شلمچه - بصره با مشارکت عراق، از جمله پروژههای راهبردی پیشران با کشورهای شرق است.»
اینها همه در حالی است که ۴ کشور اخیر همسایه ما هستند و قرار دادن آنها در ردیف کشورهای شرق قابل تامل است چرا که می دانیم ترکیه و آذربایجان روابط نزدیکی با غرب دارند و درباره عراق هم اسراییل در حمله بامداد ۵ آبان به ایران از آسمان این کشور استفاده کرد. قرار دادن بازسازی یک جاده با همکاری ارمنستان ذیل رویکرد به شرق هم قابل تامل است.
عجالتا از آنچه آقای وزیر سابق خبر داده می توان نتیجه گرفت چینی ها در ایران در حال ساخت فاز دو فرودگاه امام هستند و روس ها هم دست در کار احداث یک خط آهن ۱۶۲ کیلومتری از رشت به آستارا.
جا دارد خانم وزیر راه وشهرسازی در دولت کنونی درباره این دو پروژه اطلاعات بیشتری ارایه دهند تا بدانیم آیا واقعا در حال اجراست یا روی کاغذند یا اطلاعات خود را به خانم سخنگوی دولت منتقل کنند چون بعد از آن یادداشت و این نوشته محتمل است از ایشان پرسیده شود.
نکته حاشیهای هم این که چگونه است که افشای قرارداد خرید اتوبوس از چین به گفته شهردار تهران مانع انجام آن شد و حامیان علیرضا زاکانی در شورای شهر هم مسوولیت خون قربانیان حادثه تصادف یک اتوبوس مستعمل در تهران را به گردن افشاگران انداختند ولی وزیر سابق راه وشهرسازی به راحتی از پروژه های مشترک با روسیه و چین در شرایط تحریمی خبر داده است؟
نظر کاربران
وعده سر خرمن زیاد میداد
احتمالا این قراردادها را روی یخ نوشته اند😀😀
درکل دولت سیزدهم،متخصص آمارسازی بودواصلاموفق نبود.
هههه دو پروژه بزرگ دروغ