۱۴۷۱۱۵۳
۴ نظر
۵۵۴
۴ نظر
۵۵۴
پ

پشت‌پرده اقدام جنجالی پالایشگاه آبادان لو رفت

مدیر عامل پیشین شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: پالایشگاه آبادان به جای ارسال سوخت به نیروگاه‌ها؛ ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون لیتر گازوئیلی را که باید برای زمستان ذخیره می‌شد، در بورس به فروش رسانده و این باعث کاهش ذخایر شده است.

ایلنا: مدیر عامل پیشین شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: پالایشگاه آبادان به جای ارسال سوخت به نیروگاه‌ها؛ ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون لیتر گازوئیلی را که باید برای زمستان ذخیره می‌شد، در بورس به فروش رسانده و این باعث کاهش ذخایر شده است.

پشت‌پرده اقدام جنجالی پالایشگاه آبادان لو رفت

عباس کاظمی درباره چالش قطعی برق در فصل زمستان و موضوع ذخایر سوخت نیروگاهی با بیان اینکه ذخایر گازوئیل نیروگاهی نسبت به پارسال کمتر شده است، اظهار داشت: معمولا باتوجه به اینکه اکثر نیروگاه‌های کشور گازی است؛ گازوئیل را برای زمستان که دچار کسری گاز می‌شویم، ذخیره می‌کردیم و ظاهرا امسال نسبت به پارسال ذخایر کمتر است.

وی با اشاره به دلایل کاهش ذخایر سوخت مایع نیروگاهی تصریح کرد: پالایشگاه آبادان به جای ارسال سوخت به نیروگاه‌ها؛ ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون لیتر گازوئیلی را که باید برای زمستان ذخیره می‌شد، در بورس به فروش رسانده و این باعث کاهش ذخایر شده است.

مدیر عامل پیشین شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تاکید کرد: فروش گازوئیل در بورس غیرقانونی نبوده؛ اما مدبرانه و دوراندیشانه نبوده است، در سال‌های قبل ما از اردیبهشت تا شهریور سوخت را ذخیره می‌کردیم تا در زمانی که مصرف خانگی بالا و فشار گاز کم می‌شود بتوانیم با گازوئیل زمستان را سپری کنیم ظاهرا در تابستان امسال این کار انجام نشده و ۱.۳ میلیارد لیتر گازوئیل در طول ۴ تا ۵ ماه در بورس عرضه شده و از این میزان ۴۵۰ میلیون لیتر بفروش رفته است.

وی گفت: تولید پالایشگاه‌ها کم نشده، نرمال بوده و به لحاظ تولید مشکل خاصی نبوده است.

کاظمی توضیح داد: موضوع دیگر اینکه تولید برق ۳ نیروگاه مازوت‌سوز شهرهای بزرگ مثل اراک، اصفهان و البرز متوقف شده تا این چالشی که همواره به جهت آلودگی هوا با آن مواجه بودیم، کمتر شود، ضمن اینکه ما همواره در فصل زمستان با کمبود گاز مواجهیم و همه اینها باعث شده که برای بخش خانگی خاموشی اعمال شود.

وی در ادامه با بیان اینکه مهمترین دلیل ناترازی انرژی در کشور ما این است که مصرف بالاست، خاطرنشان کرد: وزارت نفت بخوبی به وظایف خود برای تولید و تامین انرژی و سوخت عمل می‌کند. اما وزارتخانه‌های مصرف کننده مثل صمت، راه و شهرسازی، کشاورزی و وزارت کشور قوانین مصرف را به درسی رعایت نکرده‌اند.

مدیر عامل پیشین شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی گفت: به طور متوسط ۱۲۰ میلیون لیتر در روز بنزین در کشور به مصرف می‌رسد، یعنی ۴ درصد بنزین کل دنیا در ایران مصرف می‌شود و این در حالی است که جمعیت یک درصد و جی‌دی‌پی ایران ۴ دهم درصد دنیا است یعنی ۱۰ برابر ثروت‌مان بنزین مصرف می‌کنیم، بعبارت دیگر هرچه تولید می‌کنیم؛ مصرف می‌شود در حالی که این تولیدات باید برای کشور درآمد و صادرات هم داشته باشیم.

وی تاکید کرد: ما باید روی مصرف کار کنیم اما این کار را نمی‌کنیم و همواره انتظار داریم که نفت به تقاضای حریصانه جواب دهد. مردم مقصر نیستند، اما می‌توانند با تغییر الگوها این ناترازی‌ها را حل کنند. در ۲۰ سال گذشته وزارتخانه‌های مصرف‌کننده بدرستی به وظایف قانونی خود عمل نکرده‌اند، ما تمام سرمایه ملی را تبدیل به سوخت کرده تا مردم مصرف کنند نتیجه اینکه هم ناترازی و هم تورم زیاد می‌شود و هم درآمد ملی کاهش پیدا می‌کند.

کاظمی متذکر شد: باید برای مصرف فکری شود، کاملا روشن است که ریل باید توسعه پیدا کند مسافر برای جابجایی از جاده به ریل برود و به این ترتیب هم هوا بهتر می‌شود و هم اینکه صرفه‌جویی می‌شود اما متاسفانه وزارتخانه‌های مربوطه کوتاهی کردند، نفت بیشتر از تکالیف خود کار کرده زیرا وقتی ۱۲۰ میلیون لیتر مصرف می‌شود و باز هم کمبود داریم نشان می‌دهد مصرف منطقی نیست.

وی یادآور شد: اکنون مرزهای تولید و مصرف گازوئیل سربه‌سر است، با همین روند مصرف ما به واردکننده گازوئیل تبدیل می‌شویم.

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ع

    مصرف متطقی هست دزدی منطقی نیست.

  • عباس

    وقتی سایپا و ایران خودرو که دست کم ۸۰درصد خودروها را ساخته اند با مصرف بنزین بالا و همچنین خودروهای قدیمی موجود که مصرفشان هم بیشتر است مسلما مصرف بالا میرود
    اگر خودرو سازها درست کار کنند ومصرف ماشینها به طور میانگین به صدی شش برسه دستکم ۴۰ درصد مصرف کم میشه
    کشورهای اروپایی همه گاز وارداتی را صرف تولید برق میکنند و همه وسایل برقی است و مشکل سوخت هم برایشان خیلی کم است

  • تنهای تنها

    تا وقتی که دوتا غول گردن کلفت و خانه خراب کن خودروسازی گاریهای بی کیفیت و آشغال را به نام خودرو ملی با مصرف سوخت بسیار بالا آنهم با قیمت های نجومی به مردم قالب میکنند،انتظار هیچ گونه بهبودی در اوضاع نداشته باشید .

  • علی

    چرا دروغ نیروگاه فردیس همچنان مازوت سوزی می‌کند

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج