احتمال تجدیدنظر ایران در سیاست میزبانی از اتباع
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: در صورت عدم مسئولیت پذیری و تقسیم منصفانه بار میزبانی از پناهندگان توسط جامعه بین المللی، جمهوری اسلامی ایران در سیاستها و برنامههای مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد.
ایرنا: رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور گفت: در صورت عدم مسئولیت پذیری و تقسیم منصفانه بار میزبانی از پناهندگان توسط جامعه بین المللی، جمهوری اسلامی ایران در سیاستها و برنامههای مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد.
نادر یاراحمدی که در راس هیاتی برای شرکت در اجلاس کمیته اجرایی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد(آکسکام) به ژنو سوئیس سفر کرده است، با هدف تبیین انتظارات دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه پناهندگان، با فیلیپو گرندی کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل دیدار کرد.
در این دیدار که در حاشیه اجلاس اکسکام در ژنو برگزار شد، یار احمدی ضمن قدردانی از حمایتهای کمیساریا و تلاشهای دفتر نمایندگی کمیساریا در تهران در حوزه پناهندگان گفت: افزایش جمعیت اتباع خارجی و فشار بر زیرساختهای آموزشی، اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی، بهداشتی-درمانی از یکسو و همخوانی نداشتن بودجه کمیساریا با نیازمندیها و هزینههای پناهندگان در کشور از سوی دیگر موجب مشکلات زیادی شده است.
وی افزود: اولویت کشور ما اسکان پناهندگان آسیب پذیر در کشورهای ثالث است و این در حالی است که با وجود قول جنابعالی در آخرین سفر خود به ایران (سال ۱۴۰۰) مبنی بر افزایش پناهندگان آسیب پذیر تحت پوشش بیمه، متاسفانه نه تنها افراد تحت پوشش افزایش پیدا نکرد، بلکه از ۱۲۰ هزار نفر به ۹۵ هزار نفر کاهش یافت.
وی تاکید کرد: ضروری است کمیساریا در حمایتهای خود در حوزه بهداشت و درمان پناهندگان به ایران تجدید نظر کند و حمایتها به صورت محسوس افزایش یابد.
یاراحمدی با تاکید بر مهمترین سیاست دولت ایران و کمیساریا که بازگشت داوطلبانه پناهندگان است، خواستار افزایش سهمیه اسکان مجدد پناهندگان در کشورهای ثالث شد و افزود: بر اساس برآوردها، چیزی کمتر از یک درصد هزینههای جاری پناهندگان در ایران از سوی منابع بینالمللی تامین میشود و امکان میزبانی بیشتر از اتباع افغانستانی وجود ندارد و آنها باید به کشور خود بازگردند.
وی خاطر نشان کرد: در صورت عدم مسئولیت پذیری و تقسیم منصفانه بار میزبانی از پناهندگان توسط جامعه بین المللی، جمهوری اسلامی ایران در سیاستها و برنامههای مهاجرتی خود تجدیدنظر خواهد کرد.
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور تصریح کرد: باید توجه داشت مسائل سیاسی از جمله تحریم نباید حوزه فعالیتهای بشردوستانه را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین با توجه به جدا بودن موضوعات بشردوستانه از مسائل سیاسی، جمهوری اسلامی ایران آماده همکاری با حامیان مالی برای حمایت از پناهندگان در کشور است.
وی اضافه کرد: با توجه به فشار مضاعف بر سیستم آموزشی کشور به دلیل تحصیل رایگان اتباع افغانستانی در کشور ضروری است تا کمیساریا بودجه مربوط به پوشش هزینههای مربوط به تحصیل آنها از جمله ساخت مدرسه جدید، بهسازی و تجهیز مدارس و تأمین هزینه های معلم را افزایش دهد.
یاراحمدی اظهار داشت: برای تحصیل دانش آموزان اتباع خارجی ۲۵ هزار کلاس درس نیاز است اما از سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون تنها ۲۱ مدرسه با حمایت کمیساریای پناهندگان در کشور ساخته شده است و این تعداد پاسخگوی نیازها نیست.
فیلیپو گرندی با قدردانی از سیاستهای ارزنده دولت جمهوری اسلامی ایران در ارائه خدمات به پناهندگان در زمینه های مختلف آموزشی، بهداشت و درمان و... اذعان داشت: با افزایش تعداد اتباع افغانستانی شرایط دولت ایران سخت تر شده است در حالی که کمکها متناسب با خدمات ارائه شده به پناهندگان در این ۴۰ سال نبوده است.
وی گفت: با وجود شرایط سخت جهان اطمینان میدهم که حتما به تلاشهای خود برای جذب منابع ادامه خواهم داد و همه مسیرهای ممکن از جمله بخش خصوصی و توسعه محور را در نظر خواهم داشت.
نظر کاربران
حضرات مسولان،، دیگه مردم با چه زبونی بگن که این وحشی ها را از کشور بیرون کنید، بعد شما میایید بند و تبصره میزارید براشون. خوب کمر به نابودی ایران بستید شما مسولان،
شما که خواستید بودجه اتونو تامین کنیدازشون پول گرفتید و رهاشون کردید
بیرون کنید بگذار بروند کشور خودشان دیگر نه جنگ و گرانی ، وضعیت اقتصادی کشور ایران خرابتر است ،
#اخراج فوری افغانی
#خواسته ملی اخراج افغانی
بس کنید میزبان .میزبان ما نمیخوایم میزبان باشیم .
مگه اینا برای ایران بجز شر خیری هم دارند .بیرونشون کنید.
اتباع کدوم کشور
این افغان ها رو بفرستید همون اروپا و آمریکا چرا ما باید هزینه کنیم
مرد مومن فشار این حجم از هجوم اینها داره کمر مردم رو خم میکنه. هزار جور مصیبت واسه ایران بوجود اوردن بعد شما تازه میگی جامعه بین الملل مسئولیت پذیر باشه. گیرم که شدن؛ آسیب های امنیتی و فرهنگی و زیستی و ... افغانها رو میخاید چکار کنید. کاری که اینها دارن با مملکت میکنن و شما خودتون رو زدید به ندیدن جنگ با عراق با ایران نکرد.
مسئولان محترم از همه جا دنبال كسب درامد هستن از اروپا پول بگيرن افغانها رو سر مردم هم ميزارن
نتونستن بیرون کنن
داستان میگن
حیف کشور شد
مسئولان باید به قولی که به مردم دادن برای اخراج اتباع عمل کنن وبه اصطلاح قانونی که برای اخراج اینا تصویب کردن وهرچه زودتر اجراکننده چرامردم وبه بازی گرفتین هر ثانیه یه حرف میزنین وجود اتباع درایران ربطی به سیاستمداران خارجی نداره هر هزینه ای که میخواهند برای اتباع کنن باید تو کشور افغانستان باشه نه تو ایران اخراج کلیه اتباع مجاز وغیر مجاز درخواست ملی مردم ایران پس به خواست مردم احترام بگذارید واجراکنید لطفا تا مردم به خاطر بیکاری ووجود اتباع که کار درآمد طبقه کارگر وضعیف جامعه وگرفتن به خیابانها نیومدن فقط اخراج بسه بیکاری نداری وهزاران ضرر دیگه از سوی اتباع
وقتی دروازها بازه افغانی که میکنه
اینا جز بیچارگی واس ملت چیزی ندارن اگه یه رگ غیرت تو بدنتونه بندازینشون مملکت خودشون اینا چه سودی تا حالا داشتن
همیشه بار همه چیز به دوش مردم ایران نه مسئولین چرا این حقوق بشر و انسانیت در حق مردم ایران نمیشه
مسئولان هیچ اراده ای برای اخراجشان ندارند بر عکس ترجیح میدن ایرانیها را اخراج کنند و به این غارنشینها شناسنامه بدهند برای رای
افغانستان امنه لطفا مهاجران را ببرید کشور خودشان یا در کمپ های کنار مرز این کمک ها را بهشون بدید.متاسفانه اتباع خصوصا افاغنه غیرمجاز جامعه ی ایرانی رو ناامن کردن
اینقدر شرایط براشون مهیا هست تفریح زنانشون شده زایمان زیاد و انداختن بچها تو کوچه خیابون مزاحمت ایجاد کردن برا مردم بچه ۵الی ۶ساله میپرن جلو ماشین مردم تا دیه بگیرن
به وعده وعید کشورهای دیگه توجه نکنید شما سیاست اخراج همه افغانها را اجرایی کنید مردم پشتیبانی میکنند چرا مردم ما سالانه هزاران ملیارد دلار هزینه امنیتی و اقتصای ای جماعت افغان را متحمل شوند دیگه مهمان داری و مفتخوری افعانها را تمام کنید
چرا مالیات مردم خرج افغانی بشه
مسولین هیچ غلطی نمیکنن فقط حرف مفت
چندتا کارگر افغانی برای من کار میکردن. حالا جوری شده که من باید برای اونا کار کنم. خخخخ