کاهش نگرانکننده تولید زعفران در نیشابور
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور: با کاهش شدید بارندگی در اسفند و فروردین ماه و همچنین بالا بودن دمای تابستان، القاء و تشکیل جوانههای گل در پیازها مختل شد. در نهایت بالا بودن دما در مهرماه نیز در این عامل موثری بود چرا که برای گلدهی زعفران باید دما کاهش یابد تا خروج گل ها از خاک انجام شود.
فارس: مدیر جهاد کشاورزی نیشابور: با کاهش شدید بارندگی در اسفند و فروردین ماه و همچنین بالا بودن دمای تابستان، القاء و تشکیل جوانههای گل در پیازها مختل شد. در نهایت بالا بودن دما در مهرماه نیز در این عامل موثری بود چرا که برای گلدهی زعفران باید دما کاهش یابد تا خروج گل ها از خاک انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: با توجه به بازدیدهای میدانی برآورد میشود که امسال حداقل ۶۰ درصد کاهش تولید نسبت به سال گذشته را در مزارع نیشابور داشته باشیم.
علی مبارکی در گفتوگو با خبرنگار فارس در نیشابور اظهار کرد: سطح زیرکشت گیاه زعفران در نیشابور ۴ هزار و ۸۲ هکتار است که غالبا در مناطق مرکزی و میان جلگه کشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور افزود: با اشتغال مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۱۶ هزار نفر در روز، میزان درآمد ناخالص کشاورزان شاغل در این بخش، مبلغی بالغ بر ۷هزار و ۱۴۰ میلیون ریال است.
وی اضافه کرد: با وجود تغییرات اقلیمی و نیز کاهش شدید بارندگی میتوان با انجام توصیههای فنی جهت تغذیه، آبیاری به موقع، کافی و نیز برداشت و فرآوری اصولی و بهداشتی محصول، در بالا بردن کیفیت محصول تولیدی تاثیر بسزایی داشت.
وقتشه حراجمعه اسنپ برگرده
مبارکی ادامه داد: درسال زراعی جاری، با توجه به شرایط اقلیمی خاص به طور متوسط از هر هکتار ۲_۳ کیلوگرم زعفران برداشت پیش بینی میشود که سهم نیشابور از تولید امسال حدود ۱۱ تن زعفران خشک است.
مدیر جهادکشاورزی نیشابور تصریح کرد: زعفران گیاهی است با نیاز آبی کم که به شدت تحت تاثیر دما و رطوبت است از این رو ۳ عامل اصلی یعنی سرمای کم سابقه دی ماه سال گذشته که در بعضی از مناطق تا منفی ۲۹ درجه سانتی گراد رسید باعث شد سطح سبز گیاه آسیب ببیند و از طرفی به دلیل یخ زدن خاک فعالیت ریشهها تا اواسط بهمن ماه متوقف شد و در نهایت پیازهای دختری در مزارع کوچک شد.
وی بیان کرد: با کاهش شدید بارندگی در اسفند و فروردین ماه و همچنین بالا بودن دمای تابستان، القاء و تشکیل جوانههای گل در پیازها مختل شد. در نهایت بالا بودن دما در مهرماه نیز در این عامل موثری بود چرا که برای گلدهی زعفران باید دما کاهش یابد تا خروج گل ها از خاک انجام شود.
مبارکی تشریح کرد: تمامی این عوامل به دلیل تغییر اقلیم سبب شد که با توجه به بازدیدهای میدانی برآورد شود که امسال حداقل ۶۰ درصد کاهش تولید نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
ارسال نظر