adexo3
۵۹۰۶۷۳
۶ نظر
۵۰۱۱
۶ نظر
۵۰۱۱
پ

کاهش سود بانکی، آری یا نه؟

یکی از سیاست‌هایی که برای برون‌رفت از شرایط رکودی اقتصاد کشور و ساماندهی در حوزه بازار پول و سرمایه لازم است، کاهش نرخ سود بانکی است.

دکتر محمدرضا رنجبرفلاح در جام جم نوشت: یکی از سیاست‌هایی که برای برون‌رفت از شرایط رکودی اقتصاد کشور و ساماندهی در حوزه بازار پول و سرمایه لازم است، کاهش نرخ سود بانکی است.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق این موضوع چند گام و اقدام مهم را انجام داد. یکی از این موارد، پایین آوردن نرخ سود در شبکه بین بانکی بود که بانک مرکزی در این مساله به صورت مستقیم ورود کرد.
حتی برای تحقق این هدف، به بانک‌ها خطوط اعتباری با نرخ‌های پایین اختصاص داد و توانست سود ۲۸ درصدی را در طول مدت کوتاهی به زیر ۲۰ درصد برساند اما به‌دلیل این‌که بین این سیاست بانک مرکزی و سیاست فروش اوراق مشارکت یا اوراق خزانه دولت هماهنگی وجود نداشت، نرخ سود بانکی دوباره بالا رفت.

این روند، بانک مرکزی را مجبور کرد تصمیم بگیرد نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات را نیز کاهش دهد. این مساله سال گذشته در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت و در شورای پول و اعتبار تصویب شد که نرخ سود تسهیلات به حداکثر 18 درصد و نرخ سود سپرده‌ها به 15 درصد برسد اما اجرای این مصوبه، کج دار و مریز بود.

اخیرا بانک مرکزی دوباره تاکید کرده که بانک‌ها باید نرخ‌های مصوب سود سپرده‌ها را از 11 شهریور سال جاری اجرایی کنند. البته نباید فراموش کرد که مهلت چندروزه بانک مرکزی به معنای چراغ سبز به بانک‌ها برای جذب سپرده با سودهای بیشتر است.
اکنون اغلب کارشناسان معتقدند اجرای نرخ‌های جدید، می‌تواند به فعال شدن بازار دارایی‌ها، مسکن و همچنین بخش تولید و بازار کالا و خدمات برای برون‌رفت از شرایط رکودی کمک کند. این موضوع برای افزایش رشد اقتصادی نیز مؤثر است. کاهش نرخ سود، به جان گرفتن شبکه بانکی و خروج از بحرانی که بانک‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، نیز کمک می‌کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      وام باید بدون درصد باشد وگرنه حرام است

    • بدون نام

      برای رشداقتصادی سودتسهیلات بانکی مختص برای بازاریان وکسبه و مغازه داران 4درصدصورت بگیردتارونق بگیرد.دولت فقط دربخش تولیدسودبانکی راباسود4درصداونم به استثناءبعضی مواردقرارمیدهدکه موجب ناتوازنی بازاروتولیدکننده است.همانطورکه میدانیدتولیدکننده جنس راباسود20 الی 30درصدبه بازارتزریق میکندواین باعث بی ثباتی اقتصادمیگردد.

    • بدون نام

      با این کارشناسیشون..تا الان ده بار سود رو بالا پایین بردن تاببین کجا به نفع دولت میشود..مردم رو وللش

    • بدون نام

      آری.البته بانکها فنونی دارند که هیچکس حریفشون نمیشه مثل نرخ سود توافقی.

    • از مردم

      آزمون و خطا ... چند بار؟

    • منتظرموعود

      آیادولت بااین تصمیمی که گرفته سودبانکی روکاهش بده
      گاهاًبه مستاجرین یاکارگران مستاجربدبخت فکرکرده؟
      که باکاهش سودبانکی،مالکین چه بلایی قراره سره مامستاجرین بیارن؟
      کاهش سودبانکی شاید برای دولت مفیدواقع شود
      ولی وضعیت فقرازاین هم که هست بدترخواهدشد.
      شما دولت محترم بیایید سود اونهایی که دربانکها سرمایه گذاری کلان کردن یعنی بالای یک میلیارد دارن سود بانکی میگیرن روکاهش بدید.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج