adexo3
۱۳۶۹۰۰۷
۸ نظر
۷۴۴۳
۸ نظر
۷۴۴۳
پ

این چند جوان دانشجو، اتفاقات ۱۳۸۸ و ۱۴۰۱ را زنده کردند

علی ملیحی «روزنامه نگار» به روال همیشگی خود عکسی از دانشکده‌ فنی دانشگاه تهران در بهار ۱۳۸۴، منتشر کرده

برترین‌ها: علی ملیحی «روزنامه نگار»  به روال همیشگی خود که تصاویری تاریخی و قدیمی منتشر میکند، این بار عکسی از دانشکده‌ فنی دانشگاه تهران در بهار ۱۳۸۴، به اشتراک گذاشته. این تصویر که یک میلیون بازدید داشته و یکی از توییت های وایرال شده در روزهای اخیر محسوب میشود، باعث شده مقایسه‌ای بین دانشجویان عصر جدید یا به قول برخی «نسل زد» با دانشجویان دهه هشتاد بین کاربران به وجود بیاید.

این چند جوان دانشجو، اتفاقات 1388 و 1401 را زنده کردند

در این رابطه برخی به لباس و تیپ دانشجویان دهه هشتاد در مقایسه با دانشجویان امروز واکنش نشان داده اند و برخی اِلمان‌های دانشجویی آن دوران را نماد زیبایی دانستند. برای برخی هم تیپ و حال و هوای آن دوران برایشان نماد پا گذاشتن به میانسالی بود و حسرت و افسوس جوانی از دست رفته‌شان را بیان کردند. اما موضوع اصلی که قابل توجه است، جنبش ها و حرکت های اجتماعی و سیاسی دانشجویان امروز و دیروز است که به نوعی جریان اصلی این چالش محسوب میشود. دانش آموزانی که در دهه هشتاد دوران دانشجویی را تجربه کرده اند، قبل از حادثه انتخاباتی 1388 از نگاه برخی کاربران بسیار فعال‌تر بودند. دانشجویان در انتخابات آن دوران حضور پررنگ‌تری داشتند و راجع به مسائل روز واکنش های بیشتری نشان میدادند..

پری که آن دوره را تجربه کرده بود، نوشت: «اکثر ماهایی که دهه‌ی هشتاد برامون نوستالوژیه و حس خوب داره بخاطر اینه که بچه بودیم و در حقیقت خاطرات بچگیمون خوشحال کننده‌ست وگرنه دانشگاه و کلاً دهه‌ی هشتاد هم در حد خودش به لطف برخی‌ها خفقان بود»

اما بعد از حادثه 1388 که اوج تب و تاب انتخاباتی و دانشجویی بود، ولع حضور سیاسی و اجتماعی در دانشجویان فروکش کرد و بعد از آن سرپایینی و فرود هیجانی دانشجویان رقم خورد. 

یکی از کاربران به اسم «سیستم» که حسرت آن دوران را در سینه داشت، درباره این عکس نوشت: «باید یه موقعی به دنیا میومدم که اون سال درسم تموم میشد. سال بعدش می‌رفتم آمریکا. آخرین خاطراتم از اینجا شب‌های برره بود و متهم گریخت و جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان. هنوز برای بامزه‌بودن با لهجه برره‌ای صحبت می‌کردم. خواجه‌امیری و چاوشی گوش می‌دادم و اکبر رو هم نمی‌شناختم»

به نگاه برخی، همین اوضاع کسالت‌بار و منفعل دانشجویی تا قبل از اعتراضات 1401 ادامه داشت تا بحث جنب و جوش دهه هشتادی‌ها یا «نسل زد» به میان آمد.  برخی احساس می‌کردند که این نسل که عموما از سال 98 دوران دانشجویی خود را شروع کرده اند، از نظر سیاسی منفعل‌تر از دانشجویان دهه قبل خود هستند. چرا که بنا بر آمار، آنها در انتخابات حضور ندارند و غالبا جریان اصلاح‌طلبی و اصولگرایی را نیز نمی‌پسندند. گویا این نسل گفتمان و ایده جدیدی دارند که در قالب سنت های قدیمی سیاسی نمی‌گنجد. دوره دانشجویی که برخی آن را کسالت بار توصیف کرده بودند،  بعد از اعتراضات 1401 برای دهه هشتادی‌ها رنگ تازه ای به خود گرفت و نقطه عطف تحولات تازه را ایجاد کرد.

این چند جوان دانشجو، اتفاقات 1388 و 1401 را زنده کردند

علیرضا علوی‌تبار «روزنامه‌نگار و مشاور سید محمد خاتمی در دوره ریاست جمهوری‌اش» در توصیف حال و هوای دهه هشتادی‌ها با «شبکه شرق» گفتگو داشته. این گفتگو را ببینید.

این چند جوان دانشجو، اتفاقات 1388 و 1401 را زنده کردند

 

کاربری به اسم «گریز» هم به این مناسبت گریزی زده به حال و هوای دوران دانشجویی قبل از انقلاب و عکسی از آن دوران منتشر کرده: «یکی از تالارهای درس دانشکده علوم دانشگاه تهران سال ۱۳۳۴، ۵۹ سال پیش»

این چند جوان دانشجو، اتفاقات 1388 و 1401 را زنده کردند

 

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ناشناس

      یعنی الان متولدین سال 79 یا 77 جر نسل قدیم محسوب میشن؟ خط کش گذاشتند از سال 80 یوهو تغییرات مد نظرتون شروع شده؟ بعد این هشتادیها مدرسه بغلی ما چرا شبیه دختر دبیرستانیهای سی سال پیش همه مقتعه سرشونه و سر به زیر میرن و میان؟

    • ناشناس

      یعنی یه ژنی بوده از متولدین سال هشتاد به بعد فعال شده.هفتاد و نهی ازش بهره نبرده.پس دانشجوی ورودی 98 یوهو تغییرات بنیان افکن داشته:)کاملا معقوله از نظر عوام و رسانه های عوام پسند خ

    • ناشناس

      این چیزها ربطی به دهه تولد نداره.ژن خاصی نیست که در دهه خاصی فعال شده.مربوط به دورانیه که انسان جوانی یا کودکیش در اون می گذره.به شخصیت آدمها هم ربط داره .من دو بار دانشجو بودم یک بار سال 77 یک بار سال 84 .دوره اول تحت تاثیر شرایط کمی سیاسی بودم ولی دور و بریهام اصلا. دوره دوم می خواستم سر به تن هیشکی بخصوص اصلاحاتیها نباشه

    • ناشناس

      قطعا همه دانشجو.های دهه هشتاد دنبال سیاست نبودند بعضیها معمولا هم در دانشگاههای دولتی چنین بودند این جور کلی گوییها غلطه.اکثرا جوانها سیاست رو دوست ندارند و دلشون می خواد جوانی کنند در همه این 45 سال همین بوده.اگه دانشجوها در دهه هفتاد سیاسی تر بودند چون تاثیر سیاست رو در اون زندگی پر از محدودیتشون می دیدند و اصلاحاتیها رو سر کار اوردند.بعد هم از تغییرات نومید شدند و تمام

    • ناشناس

      خیلیها اصلاحطلب و اصولگرا رو نمی پسندند متولدین دهه پنجاه داریم که اصلا رای ندادند و تعدادشون کم هم نیست. چرا فردیت آدمها رو نادیده می گیرید و همه رو مثل آبیته و قرمزته تو یه گروه می گذارید؟؟ در کشور سنتی ما اصلا آدمها حق انتخاب ندارند عدد سال تولدشون اونها رو یک گروه قرار میده بخوان یا نخوان.

    • منا

      چرا زن تو شون نیست؟

    • ایرانی

      دهه تقصیر کار نیست سیاست علط و عمل نکردن مسعولیین به مسعولیتشان و سیاسی کاری انهایی که میخواستن به مقام ثروت برسن باعث ولنگاری و فقر و عدم اعتماد و نبود شفافیت موجب گردید حالا برای توجیه مشکلات را بر گردن دهه و ژن سالهای متعدد می اندازن ندانم کاری جوشکار امد بجای نجار که چنین شد اگر هر کس بجای خودش که همان عدالت است مینشاندن شاهد هیچ مشکلاتی نبودیم

    • پارسا

      قدیمی ها میگن اگه کسی ومیخوای دشمن خودت کنی بهش قول بده به قولت وفا نکن،این مورد هم کاملا به نسل ها مربوط نمیشه فقط به جوونا قول وبه قول شون عمل نکردند حالا یه دشمنی و بی اعتمادی بین مسولین ودهه های جدید هست،البته سطح آگاهی هم بخاطر بودن لاین های مختلف فضای مجازی و عقلانیت جوونا بیشتر شده،پس تنها به نسل مربوط نیست بلکه چه زمانی متولد شدیم مهمه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج