فلافل اصل لبنانی اینجاست!
فلافل از جمله غذاهای نانی است که اصلیت آن به لبنان برمیگردد طرز تهیه فلافل متفاوت است البته چند نوع فلافل وجود دارد که اصلیترین آن نوعی است که با نخود تهیه میشود اما فلافل ماش، عدس، بادمجان، سیبزمینی نیز وجود دارد.
مواد لازم :
- نخود 300 گرم
- پیاز 1 عدد
- جعفری نصف استکان
- سیر 3 حبه
- آرد نخودچی 2 قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چاای خوری
- زیره سبز 1 قاشق چاای خوری
- تخم گشنیز 1 قاشق چاای خوری
- تخم مرغ 1 عدد (درصورت تمایل)
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه :
برای تهیه فلافل نخود را باید خیس کنیم. خیس خوردن نخود کمی طول می کشد، ولی اگر به نخود درحال خیس خوردن مقداری نمک اضافه کنیم زمان خیس خوردن نخود نصف می شود و در عرض دو سه ساعت نخود آب را به خودش جذب می کند. برای همه حبوبات می شود از این روش استفاده کرد. این راه حل برای مواقعی است که عجله داریم و از قبل فکرش را نکردیم. راحت ترین راه برای طرز تهیه فلافل این است که بعد از خیس خوردن نخود، آن را به همراه پیاز و سیر و ادویه و جعفری داخل میکسر یا همان مخلوط کن بریزیم.
راحت ترین راه برای طرز تهیه فلافل این است که همه مواد را با هم داخل میکسر بریزیم
نکات مهم برای طرز تهیه فلافل خوشمزه:
باید فلافل ها را در روغن زیاد سرخ کرد
1 . برای طرز تهیه فلافل نخود به خاطر آن که نفاخی نخود گرفته شود، بهتر است که آن را چند روز قبل خیس کنید و هر بار آب آن را دور بریزید. حتی می توانید آن را چند بار بجوشانید و آبش را خالی کنید و سپس نخودها را چرخ کنید. به این ترتیب کمتر باعث نفخ می شوند.
2. ادویه هایی که در مواد لازم فلافل گفته شد، ادویه های اصلی برای طرز تهیه فلافل هستند و پیشنهاد این است که حتما از همه ادویه ها برای تهیه فلافل استفاده کنید.
3 . بهترین ادویه برای پخت فلافل زیره است البته فرقی نمی کند که شما زیره سیاه اضافه میکنید یا سبز. افزودن زیره به فلافل به هضم بهتر آن کمک خواهد کرد. می توانید به مایه فلافل کمی هم نعناع خشک اضافه کنید به این ترتیب فلافل عطر بهتری پیدا خواهد کرد.
4 . هنگام تهیه فلافل دقت کنید که نخودها را زیاد چرخ نکنید تا له نشوند زیرا در این صورت مایه فلافل وا می رود. البته بهتر است خیلی هم نخودها درشت نباشند که زیر دندان احساس شوند بهتر است اندازه نخود های چرخ شده کمی از دانه های شکر درشتتر باشد.
5 . بعضی ها تخم مرغ را به فلافل اضافه نمی کنند و به تهیه فلافل تا همین مرحله بسنده می کنند ولی به نظر می رسد تخم مرغ حکم چسب را برای مواد دارد و باعث شکیل شدن فلافل می شود و به آن زیبایی می دهد. همچنین از خشک شدن فلافل جلوگیری می کند. درباره بیکینگپودر نیز باید بگویم که فقط مقدار کمی از آن را به مایه فلافل اضافه کنید تا باعث پف کردن آن ها شود.
6 . برای سرخ کردن فلافل، آن ها را در ظرفی نچسب و کوچک که روغن عمق پیدا کرده است، قرار دهید تا فلافلها بعد از افتادن در روغن داغ به کف ظرف برخورد کنند و به سطح بیایند. به این ترتیب فلافل خوشمزه و ترد خواهید داشت.
7. برای سرخ کردن فلافلها از قالب های مخصوص استفاده کنید و بگذارید تا روغن کاملاً داغ شود، متاسفانه فلافل را باید در روغن زیاد سرخ کرد تا هم زیباتر شود و هم یکدست پخته شود. ولی می توانید در انتها با دستمال روغنش را بگیرید.
8 . چاشنی مناسب غذای فلافل فقط ترشی است، آن هم ترشی انبه، بادمجان یا میوه. البته شما می توانید فلافل را با کلم شور یا ترشی نیز میل کنید.
9 . بهتر است نان مناسب برای خوردن فلافل پیتا باشد که نوعی نان لبنانی است و کمی ضخیمتر از نان لواش است و دو لایه دارد.
10 . نوشیدنی پیشنهادی همراه فلافل نیز یک لیوان چای نعناع است. البته هندی ها با غذای فلافل نوشیدنی ای به نام لاسی مینوشند؛ «لاسی» دوغ شیرینی است که مواد تشکیل دهنده آن، میوه است.
نظر کاربران
عالیه بیگ لایک
باسلام وخسته نباشید
من در خارج از کشور شلغم فلافلی است لطفا این رو به خورد ملت وبه اسم فلافل لبنانی ندهید
ممنونم
پاسخ ها
سلام اقا صباح امیدوارم حالتون خوب باشه.قربان من یک مهندس جویای کارم که دستی هم در اشپزی دارم یعنی علاقه دارم .میخام اگر خدا بخاد از فلافلی شروع کنم اما متاسفانه کسی تو ایران کمک بکن نیست به هرکی میگی دستور واقعیش چیه درست کمک نمیکنه یا فکر میکنه میخای بری در مغازه اون شروع بکار کنیو روزیه اونو بگیری ازش.میشه ی خاهش کنم کمکم کنی اگر برات مقدوره و بهم یاد بدی ممنونم برادر.
میشه شما دستور فلافای که درست میکنیدرو بذارید
سلام.اقای صباح ميشه معرفی کنید