۹۴۹۵۲
۵۵۲۶
۵۵۲۶
پ

خودروهای کارکرده ولی خوب (۱)

اگر آنقدر شیفته ماشین‌های ژاپنی هستید که می‌توانید چشم روی ۲۰۶ اتوماتیک ببندید، مزدا۳۲۳ را انتخاب کنید. ولی با خرید مزدا۳۲۳ تا حدودی به ویژگی‌های جذاب یک خودروی ژاپنی دست پیدا خواهید کرد.

برترین مجله اینترنتی ایران
مجله تخت گاز:

مـــزدا 323

۳۲۳ خودرویی بود که اکثر‌ایرانیان مزدا را با آن شناختند. مدل FL که در حقیقت نمونه فیس لیفت شده مدل F است، در سال ۸۲ و در سه تیپ ۱ و ۳ و ۵ روانه بازار شد. طراحی ظاهری ۳۲۳ حتی پس از گذشت سال‌ها، هنوز هم زیبا و هماهنگ است و امکان ندارد از دیدنش خسته شوید. نمونه فول آپشن‌این خودرو از سانروف نیز برخوردار است، که به زیبایی نمای ظاهری و کابین آن کمک شایانی کرده است. تنها نکته منفی در ظاهر مزدا۳۲۳ را می‌توان چرخ‌های کوچک سایز ۱۴ و فاقد رینگ آلومینیومی‌عنوان کرد.



طرح کلی کابین سبک و سیاق خودروهای دهه پیش را دنبال می‌کند. اما همچون طراحی بدنه، ساده و هماهنگ است و حس آرامش خوبی را منتقل می‌کند. مزدا۳۲۳ تیپ ۵، نسبت به دورانی که تولید می‌شده، از امکانات مناسبی همچون شیشه‌های برقی،‌اینه‌های برقی با قابلیت جمع شدن برقی از داخل، ترمز ABS،‌ایربگ راننده و چنجر ۱۰تایی به همراه ۶بلندگو بهره می‌برد. فضای کابین بسیار جادار و راحت است و در مسافرت‌های طولانی به هیچ عنوان خسته کننده نیست. تنها چند نکته منفی در کابین مزدا۳۲۳ به چشم می‌خورد، که عبارتند از دکمه‌های شیشه بالابر فاقد چراغ، نبودن چراغ روشنایی در جعبه داشبورد و نبود نشان دهنده وضعیت دنده روی صفحه کیلومتر شمار در نمونه اتوماتیک. کیفیت متریال کابین در سطح مطلوبی قرار دارد و با‌اینکه نمونه‌های دست دوم موجود در بازار حداقل ۶، ۷سالی از عمرشان می‌گذرد، قطعات کابین اما همچنان سالم هستند و خبری از سرو صداهای اضافی در کابین نیست. فضای صندوق بار ۳۲۳ بسیار بزرگ است و تمام نیازهای یک خانواده را پاسخ می‌دهد. از نکات جالب در‌این بخش می‌توان به صندلی تاشو عقب اشاره کرد که هنگام جا به جا کردن بارهای حجیم بسیار مفید است.



۳۲۳ از موتور ۶/۱ لیتری با قدرت ۱۱۰اسب بخار بهره می‌برد که سواری و کشش خوبی را برای‌این خودرو به ارمغان اورده است. سیستم تعلیق در مجموع راحت و دقیق عمل می‌کند، اما در برخی از ناهمواری‌ها و دست‌اندازها خشکی خود را نشان می‌دهد. همچنین در برخی موارد صدای سیستم تعلیق به کابین منتقل می‌شود. فرمان ۳۲۳ بسیار نرم است. فرمان در نمونه‌های فاقد‌ایربگ ۳شاخه و در نمونه‌های‌ایربگ دار ۴شاخه است. شش حالت S,D,N,R,P,L برای جعبه دنده ۴سرعته اتوماتیک ۳۲۳ تعریف شده است. با فشار دادن دکمه HOLD تعویض دنده‌ها به صورت دستی انجام می‌شود و هیجان بیشتری را منتقل می‌کند. نکته منفی در جعبه دنده نمونه اتوماتیک، تاخیر در معکوس دادن‌ها و منطبق شدن با وضعیت پیشرانه است. به طوری که در سربالایی‌ها با برداشتن پا از روی گاز نفس خودرو کم شده و خبری از معکوس دادن جعبه دنده نیست. اما در مجموع رانندگی با ۳۲۳ بسیار نرم و راحت است و شیشه‌های بزرگ و طراحی منطقی آن، دید خوبی را در اختیار راننده قرار می‌دهند. تمیزترین نمونه‌های ۳۲۳ در بازار خودروهای دست دوم، مربوط به سالهای ۸۶، ۸۵ هستند که به طور میانگین کارکردی حدود ۱۰۰هزار کیلومتر دارند.‌این مدل‌ها بسته به تمیزی بدنه، قیمتی حدود ۴۰ تا ۵۰ تومان دارند که با‌این قیمت گزینه‌ای مثل ۲۰۶ اتوماتیک نزدیک به صفر قابل خریداری است.

رقبای داخلی و خارجی

Hyundai Verna



Pars



Kia Cerato ۲۰۰۸



پیشنهاد نهایی

اگر آنقدر شیفته ماشین‌های ژاپنی هستید که می‌توانید چشم روی ۲۰۶ اتوماتیک ببندید، مزدا۳۲۳ را انتخاب کنید. ولی با خرید مزدا۳۲۳ تا حدودی به ویژگی‌های جذاب یک خودروی ژاپنی دست پیدا خواهید کرد. البته اگر از برخی بی دقتی‌های جعبه دنده اتوماتیک فاکتور بگیرید.







زانـتيا

ایران آخرین جایی است که زانتیا در آن تولید و به یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین خودروهای بازار‌ تبدیل شد. خودرویی که با ۳ چرخ هم حرکت می‌کند و تنها به کمک یک اهرم ارتفاع آن تا ۳۰ سانتی‌متر نیز تغییر می‌کند. بالاترین ارتفاع مخصوص عبور از مناطق نیمه سنگلاخی و پایین ترین ارتفاع آن بیشتر برای حالت پارک است. سواری در حالت ارتفاع پایین تقریبا ناممکن است، زیرا در‌این شرایط ترمزها کار نمی‌کنند.



طراحی زانتیا متعلق به یک دهه قبل است و چندان خودروی زیبایی به نظر نمی‌رسد.‌این طراحی قدیمی‌و کسل کننده در داخل کابین پررنگ تر است و چیدمان ساده و طراحی قدیمی ‌کنسول جلو بیننده را آزار می‌دهد. تهویه مطبوع نیمه خودکار است و دکمه‌های تنظیم سیستم صوتی روی فرمان قرار دارند. زانتیا آپشن بخصوصی ندارد و از‌این نظر پایین تر از رقبایش قرار می‌گیرد. اما فضای سرنشینان کاملا مناسب است و به جز یک مورد که آن هم محدودیت فضای سر سرنشینان عقب است، کابین زانتیا از نظر راحتی مشکلی ندارد. دید جلو و تسلط روی ‌این قسمت‌اندکی ضعیف است که‌این مساله بیشتر به خاطر پهن بودن جلو خودرو و موقعیت گود افتاده راننده است.

زانتیا شتابگیری بسیار خوبی دارد. به طوری که با گاز دادن در دورهای میانی و بالایی، مکث قابل توجهی حس نمی‌شود. همین چالاکی و مانورپذیری مطلوب آن باعث شده که زانتیا خودروی پلیس بزرگراه شود.



موتور ۴سیلندر زانتیا ۲لیتر حجم دارد و ۱۰۶ اسب بخار قدرت تولید می‌کند. جعبه دنده زانتیا مقداری مشکل دارد، علاوه بر ضریب دنده نامناسب، تعویض دنده از یک به دو هم با تاخیر همراه است. کیفیت سواری زانتیا بسیار عالی است و حتی در خودروهای بزرگتر و گران‌تر نیز دیده نمی‌شود. زانتیا ‌این قابلیت را مدیون سیستم تعلیق پیشرفته‌اش است. تعادل و چسبندگی فوق العاده‌ای را در سرعت‌های بالا به همراه دارد. زانتیا در تصادفات نا امن است. استهلاک نسبتا بالا و گران بودن قیمت لوازم یدکی و هزینه‌های تعمیر تخصصی ، از معایب زانتیاست.

رقبای داخلی و خارجی

Hyundai Avante



Pars ELX



Lifan ۶۲۰ - ۱۸۰۰ CC



پیشنهاد نهایی

زانتیا هنوز هم انتخاب اول افرادی است که به دنبال لذت بردن از سواری نرم و راحت خودرو هستند. کشش و شتاب زانتیا مناسب است اما با پولی که برای خرید نمونه دست دومش می‌دهید، طراحی قدیمی‌کابین آن و فقدان برخی امکانات رایج شما را آزار می‌دهد. همچنين زانتيا در تصادفات خودرويي نا امن به​شمار مي​رود.







پروتون جنـتو


پروتون Gen۲محصول کشور مالزی است که در سال ۲۰۰۴ روی شاسی میتسوبیشی و با همکاری شرکت لوتوس انگلستان ساخته و به بازار جهانی معرفی شد. ظاهر جنتو اسپرت و مدرن است و با سایر خودروهای موجود در خیابان تفاوت دارد ، از این رو اکثرا افرادی که به دنبال خودرویی خاص هستند را به سمت خود جذب می‌کند. همچنین طراحی زنانه و جمع و جور آن نظر خانم‌های راننده را هم به سوی خود جلب کرده است.



ردپای لوتوس در طراحی اسپرت کابین جنتو کاملا مشخص است. کنسول جلو و سایر قسمت‌های کابین اسپرت طراحی شده‌اند و همین فرم خاص باعث شده تا در نگاه اول نتوان با آن به راحتی ارتباط برقرار کرد. همچنین کیفیت پایین قطعات در کابین جنتو هم آزار دهنده است و ظاهری ارزان از کابین به نمایش می‌گذارد. کنسول جلو فاقد جعبه داشبورد است و ظاهرا طراح این خودرو شعارش سلامت جوانان بوده ، چون چیزی به اسم فندک و جاسیگاری برای جنتو در نظر نگرفته است! یکی از نکات مثبت کابین جنتو دورنگ بودن کنسول جلو و پنل‌های درب هاست. که باعث شده تا کابین زیباتر به نظر برسد. درب‌های کوچک عقب ورود و خروج به کابین را مشکل می‌سازند، اما علی‌رغم انحنای سقف، فضای سر سرنشینان عقب مناسب است. باید به مکان برخی ادوات نظیر کلید شیشه بالابرها و اهرم بازکننده درب موتور و ترمز دستی عادت کنید.

امکانات جنتو در سطح خودش مناسب است و در حد یک ۲۰۶ تیپ۵ قرار دارد و سنسور فاصله سنج در عقب به پارک خودرو کمک می‌کند. سواری جنتو بسیار خشک و پرتکان است. که مهمترین دلیل این امر را می‌توان در ماهیت اسپرت آن جست و جو کرد. جنتو هنگام مواجه با دست‌اندازها و ناهمواری‌های مسیر، آنها را به خوبی دفع نمی‌کند، ضمن آن​که علاوه بر تکان‌های وارد شده، صدای ضربات نیز به داخل کابین منتقل می‌شود.



در بحث فنی اما، جنتو خودروی مناسبی به نظر می‌رسد. رد پای لوتوس در بخش هندلینگ و فرمان پذیری جنتو کاملا مشخص است و از این نظر، جنتو خودرویی با چسبندگی بالا است که به راننده جسارت مانورهای سنگین را نیز می‌دهد. بازدهی موتور ۶/۱ لیتری ۱۱۰ اسب بخاری جنتو مناسب است، اما برای استفاده از حداکثر گشتاور، باید آن را به دورهای بالا ببرید. همچنین دنده‌های سفت جنتو دست راننده را برای تعویض سریع دنده‌ها و شتاب گیری می‌بندند.

اگر از آن دسته افرادی هستید که زیاد به خرید و فروش خودرو اقدام می‌کنید، جنتو گزینه مناسبی برای شما نیست، چون فروش نمونه‌های دست دوم آن سخت و زمان بر است.

رقبای داخلی و خارجی

Xantia



Hyundai Verna



Mazda ۳



پیشنهاد نهایی

ظاهر مدرن و اسپرت ، ابعاد جمع و جور ، استهلاک زیاد، مصرف سوخت بالا ، کمبود موجودی قطعات یدکی ، خدمات پس از فروش ضعیف، سختی فروش نمونه‌های کارکرده ، از ویژگی‌های جنتو هستند که باید قبل از خرید، آنها را در نظر گرفت.







تويوتا آريون

آریون را می‌توان یک موفقیت بزرگ میان محصولات متنوع تویوتا به حساب آورد، که روی پلت فرم کمری و برای بازار استرالیا و خاورمیانه ساخته شده است. واردات آریون به ایران نسبت به سایر محصولات تویوتا همچون کمری، کرولا و لندکروزر محدودتر بود، اما علی‌رغم قیمت بالا در مقابل رقیبی همچون آزرا، به موفقیت چشمگیری دست پیدا کرد. ظاهر آریون نقاط مشترک زیادی با کمری دارد، اما به مراتب لوکس تر و پویاتر از کمری است و ردپای لکسوس در ظاهر آن به وضوح مشخص است. در کل ظاهر جا افتاده آریون نسبت به رقبای پر زرق و برق کره‌ای باعث شده تا دیرتر از آن خسته شوید.



طراحی کابین آریون نسبتا ساده است. اما همین سادگی و فاصله گرفتن از شلوغی و زرق و برق، باعث شده تا در کابین آن احساس آرامش کنید. کیفیت متریال کابین در سطح مطلوبی قرار دارد و به مراتب از کمری بالاتر است. قطعات چوبی استفاده شده در کابین به ‌اندازه است و با پوشش‌های فلزی و چرمی‌ترکیب خوبی را ایجاد کرده است. فضای جادار کابین جای هیچ گله‌ای را باقی نمی‌گذارد و صندلی‌های نرم و راحت آریون، آسایش سرنشینان را دو چندان می‌کنند. محصولات برند تویوتا، علی‌رغم اعتبار و سابقه خوبی که میان مشتریان دارند، همیشه از فهرست محدود امکانات رفاهی رنج می‌برند. که آریون هم از این قاعده مستثنی نیست و از این نظر یک سرو گردن پایین تر از رقبای کره ایش قرار می‌گیرد. اما تجهیزات آن به مراتب از کمری کامل تر است. امکانات کابین در حدی هست که سرنشینان را راضی کند، اما اگر از افراد مشکل پسند باشید، در این زمینه با آریون به مشکل می‌خورید.



مهمترین نقطه قوت آریون را می‌توان در بحث فنی و پیشرانه جست و جو کرد، که از این نظر تمام رقبایش را کنار می‌زند و باعث می‌شود تمام کم و کاستی‌های آن را فراموش کنید. برگ برنده آریون در استفاده از پیشرانه و گیرباکس فوق العاده لکسوس است، که همین پیشرانه در نسل جدید هم بدون تغییر باقی مانده است. قلب تپنده ۶سیلندر ۵/۳ لیتری آریون، ۲۶۸ اسب بخار قدرت تولید می‌کند که در کنار جعبه دنده ۶سرعته اتوماتیک جای هیچ گله‌ای را باقی نمی‌گذارد. هنگامی‌ که پدال گاز را تا انتها فشار می‌دهد و جهش فوق العاده آن را می‌بینید، بیشتر می‌توانید قدرت بالایش را لمس کنید. قدرتی که حتی در شتاب گیری‌های ثانویه هم خود را به خوبی نشان می‌دهد. سواری آریون مانند سایر محصولا تویوتا بسیار نرم و آرام است، که این نرمی‌زیاد گاهی اوقات حوصله راننده را سر می‌برد. اما صدای زوزه موتور ۶سیلندر در دورهای بالا، می‌تواند چاشنی هیجان در کابین آرام آریون باشد. محصولات تویوتا همواره به دوام بالا مشهور هستند، که آریون هم از این قاعده مستثنی نیست. مدل‌های کارکرده آن هنوز هم هزینه آنچنانی ندارند و کمتر پای مالک را به تعمیرگاه باز می‌کنند. اما در صورت بروز نقص و خرابی، قیمت بالای قطعات و لوازم جانبی آن خود را نشان می‌دهد. که البته مصرف سوخت نسبتا بالای آن هم مزید بر علت است.

رقبای داخلی و خارجی

Kia Optima ۲۰۱۰



Hyundai Sonata



Nissan Maxima



پیشنهاد نهایی

اگر قابلیت‌های فنی عالی نسبت به طراحی پر زرق و برق و فهرست بلند بالای امکانات کره ای‌ها برایتان از اهمیت بیشتری برخوردار است و حاضرید قیمت بیشتر نسبت به سایر رقبا را به جان بخرید تا لذت بیشتری در رانندگی تجربه کنید، تویوتا آریون حتما بهترین گزینه پیش رویتان خواهد بود.







کيا اپتيما ۲۰۱۰

این مدل از اپتیما در واقع گونه فیس لیفت نسل دوم این سدان متوسط کره‌ای است که در سال ۲۰۰۹ دستخوش تغییراتی شده است. اپتیما در حقیقت همزاد هیوندای سوناتا محسوب می‌شود که البته موتور ۶سیلندر ۷/۲ لیتری اش که ۱۹۱ اسب بخار قدرت تولید می‌کند، تعدادی از خریداران را در دو راهی سوناتا واپتیما، به سمت اپتیما می‌کشاند. طراحی ظاهری اپتیما مردانه و ساده است. البته در عین سادگی از هماهنگی خوبی هم بهره می‌برد که خروجی‌های اگزوز در عقب و رینگ‌های اسپرت آن، بر جذابیت ظاهری اش افزوده‌اند.



فضای داخل کابین هم مانند بدنه هماهنگ و چشمنواز است. البته در نگاه اول، کنسول جلو با انبوهی از دکمه‌ها و ابزارک ها، کمی‌شلوغ به نظر می‌رسد. همچنین استفاده از قطعات براق با رنگ تیره، روی فرمان و کنسول جلو و قطعات آلومینیومی‌نقره ای، بر زیبایی کابین افزوده است. صفحه کیلومتر شمار هم بسیار جذاب و همانند خودروهای اسپرت طراحی شده و در کنار نورپردازی قرمز رنگ کابین، نمای زیبایی را به نمایش می‌گذارد. فضای کابین اپتیما هم مانند سوناتا جادار و راحت است. همچنین امکانات موجود در کابین سرنشینان را راضی می‌کند. صندلی‌ها در این مدل برقی و مجهز به گرمکن هستند. سانروف برقی، تهویه اتوماتیک و پوشش چرمی‌ صندلی‌ها هم از دیگر امکانات اپتیما به شمار می‌آیند. سواری اپتیما از سوناتا نرم تر است، اما باز هم سیستم تعلیق برخی تکان‌ها را به کابین منتقل می‌کند.



هندلینگ اپتیما در حد متوسطی قرار دارد و زیاد نمی‌توان روی آن حساب باز کرد. اما پیشرانه ۱۹۱ اسبی با جعبه دنده ۵سرعته تیپ ترونیک اصلاح شده هماهنگی مناسبی دارد و از این نظر یک سرو گردن بالاتر از سوناتا قرار می‌گیرد. البته این پیشرانه پرقدرت خوش اشتها هم بوده و مصرف سوخت اپتیما را بالا برده است. اما می‌تواند اپتیما را پا به پای ماکسیمای ۳لیتری پیش براند.

رقبای داخلی و خارجی

Toyota Camry



Nissan Maxima



Hyundai Sonata



پیشنهاد نهایی

افرادی که میان اپتیما و سوناتا شک می‌کنند، کسانی هستند که ظاهر مدرن برایشان از اهمیت بیشتری برخوردار است. اما اگر فاکتور جذابیت را کنار بگذارید و فقط پیشرانه قوی تر را هدف قرار دهید، قطعا اپتیما میان این دو خودرو انتخاب می‌شود.






پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج