کباب گربه/ بخور بخور در يک آشپزخانه شرقی!
اگر شما يک شهروند ايراني باشيد، به محض شنيدن کلمه چين ياد کباب گربه ميافتيد. اما اين فقط بخش خيلي کوچکي از فرهنگ آشپزي چيني است. ضمن اينکه آنها که در ايران آشپزخانه چيني داير کردهاند، ميدانند که ما فقط بعضي از جانوران را به عنوان غذا قبول داريم.
چند سال پيش در اوج سريال جواهري در قصر که بانو يانگوم در آن دلبري از بانوان ايراني مشغول بود، کرهايها به فکر تأسيس اولين رستوران کرهاي در تهران افتادند. اما آنها حالش را نداشتند اين در شرايطي بود که با تأثير فوقالعاده اين سريال تب آشپزي کرهاي هم بالا گرفته بود ...
اگر شما يک شهروند ايراني باشيد، به محض شنيدن کلمه چين ياد کباب گربه ميافتيد. اما اين فقط بخش خيلي کوچکي از فرهنگ آشپزي چيني است. ضمن اينکه آنها که در ايران آشپزخانه چيني داير کردهاند، ميدانند که ما فقط بعضي از جانوران را به عنوان غذا قبول داريم. بنابراين اگر دفعه بعد از شما درباره غذاي چيني سوال کردند، بيشتر به چيزهايي فکر کنيد که در اين چند صفحه منتشر خواهيم کرد.
صفحاتي با حضور «وان و ذو» سرآشپزان چيني که يک تنه در تهران به صدور فرهنگ اين کشور و تغيير خاطرات خاص ما از چين مشغول است. البته اين کار خيلي هم آسان نيست چرا که چينيها هيچ سريال و يانگومي ندارند که ايرانيها را عاشق غذاي چيني کند.
آقاي وان که کمي فارسي بلد است با انگليسي دست و پا شکسته، درباره رستورانهاي چيني ميگويد: در رفتن به رستورانهاي چيني و آسيايي بايد خيلي دقت كنيد. بين ما آشپزها معروف است که رستوران چيني كه نميشناسيد و خلوت و مشتري ندارد غذا نخوريد، چون اكثر غذاهاي چيني سس دارند را گوشت و مرغ كه وقتي غذا فروش نميرود آن رستورانهاي مرغوب اين سس را ميشويند و روز بعد هم همان گوشت يا مرغ را با سس جديد سرو ميکنند که خطرناک است.
آقاي وان در غذاهايي که براي ما آماده کرد مدام روي تازگي مواد و خوشبو بودن آنها تأکيد داشت. او که ترس را در چشم ما ديده بود از ما خواست راحت باشيم و مزه کنيم. اولش براي ما سخت بود اما خيلي راحت و سريع عاشق دستپخت مردي شديم که هزاران کيلومتر دور از وطن با دستمال عرق پيشانياش را پاک ميکرد تا بهترين آشيانه ميگوي جهان را براي ما آماده کند. غذايي که چند دقيقه بعد در شکم ما به خاطرات پيوسته بود!
چين کشوري است بزرگ و پرجمعيت که به همين دليل، مردم آن مجبورند هر چيز زنده را طبخ کنند و البته در اين بين کله گوسفند جاي خود را دارد! اما اين همه واقعيت غذاهاي چيني نيست. «چاينيز فود» امروز مرزهاي اين کشور پهناور را پشت سر گذاشته و تبديل به يک خوردني بسيار محبوب شده است... حتي اگر ذائقه ما به هيچ وجه با طبع چيني سازگاري نداشته باشد. چينيها که توليدات صنعتي آنها همه دنيا را به اشغال خود درآورده است، در آشپزي هم از همسايههاي خود جلوترند تا جايي که در همين تهران حداقل ۴رستوران چيني به کار مشغولند و اين اصلا چيز عجيبي نيست.
سير، زنجبيل تازه(که به جاي نمک از آن استفاده ميکنند)، سوياسس، سبزيجات و جانوران دريايي، نقش اولهاي آشپزخانههاي چيني هستند. شايد ديگر لازم به تکرار نباشد، اما بايد باز هم نوشت که موادغذايي دريايي از كيفيت عالي پروتئين برخورد دارند. پرووتئين ماهي و ساير غذاهاي دريايي نسبت به ساير مواد پروتئين قابل هضمتر و رژيميتر هستند. بنابراين به صورت کلي غذاهاي چيني، سالمتر از غذاهاي ساير ملل به نظر ميآيند بهخصوص ما که پلو و چلو تمام خاطرات شکميمان را اشغال کرده است. در اين زمينه چينيها يک اعتقاد ويژه دارند. اينکه تعداد زياد سالمندان اين کشور دقيقا مربوط به سبد غذايي آنهاست. آنها سالمتر و کمکالريتر ميخورند و بيشتر زنده ميمانند.
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
نظر کاربران
کامران کیوان مهری کیمیا ازاده ارش فره