آوینا_استیکی 2
adexo3

جشنواره قرعه کشی حساب های قرض الحسنه پس انداز

ثبت نام کنید
۸۷۹۶۸
۱۱ نظر
۵۰۱۸
۱۱ نظر
۵۰۱۸
پ

غذاهای نابِ جنوبی (۲)

نام غذای جنوبی که می آید، نخستین غذاهایی که به ذهن آدم می رسند سمبوسه، سوسیس بندری، قلیه ماهی و فلافل هستند. بوی ماهی های جنوب و فلفل زیاد نیز معرف این غذاها هستند. اما در شهرهای جنوبی کشور غذاهای بسیار متنوعی پخته و سرو می شود.

برترین ها: نام غذای جنوبی که می آید، نخستین غذاهایی که به ذهن آدم می رسند سمبوسه، سوسیس بندری، قلیه ماهی و فلافل هستند. بوی ماهی های جنوب و فلفل زیاد نیز معرف این غذاها هستند.
اما در شهرهای جنوبی کشور غذاهای بسیار متنوعی پخته و سرو می شود که ما پایتخت نشین ها شاید حتی نام آنها را نیز نشنیده باشیم. از میان انبوه آنها ما چندین نمونه بسیار خوب را انتخاب و در ۲ قسمت برایتان نوشته ایم. امید که دوست داشته باشید.

كوكوی پوكورا

غذاهای نابِ جنوبی (2)
مواد لازم

• 200 گرم آرد نخود خام
• یک پیمانه تره خرد كرده
• یک پیمانه آب ولرم
• ۲ عدد تخم‌مرغ
• یك قاشق غذاخوری زعفران دم‌كرده
• نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز پودر شده
• نمك و فلفل سیاه

طرز تهیه

1. آرد نخود و آب ولرم را با یکدیگر مخلوط کنید و با چنگال خوب هم بزنید. زعفران دم‌کرده و تره خرد شده را هم اضافه كنید. سپس تخم‌مرغ ها، نمك، ادویه و فلفل را چند دقیقه ای هم بزنید و به مواد قبلی اضافه كنید.

2. در تابه ای بزرگ، مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم آن را گرم کنید. مایه کوکو را با قاشق بردارید و در روغن داغ در تابه بگذارید. 3 تا 5 دقیقه هر طرف آنها را سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس آنها را روی دستمال کاغذی حوله ای قرار دهید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود.

3. آن را با گوجه‌فرنگی تازه سرو کنید.

پلو شوشتری

غذاهای نابِ جنوبی (2)
مواد لازم

• یک کیلو گرم برنج
• نیم کیلوگرم فیله ‌مرغ
• دو پیمانه لوبیا چشم ‌بلبلی پخته شده
• دو پیمانه شوید تازه
• یک عدد پیاز سرخ‌شده
• یک قاشق چایخوری زعفران
• نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه

1. برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و کنار بگذارید.

2. سپس آن را بپزید و آبکش کنید.

3. یک عدد پیاز را به همراه فیله‌ مرغ خرد شده تفت دهید. سپس نمک، فلفل و زعفران را به آن اضافه کنید و با یک پیمانه آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند. سپس شوید خرد شده و لوبیای چشم‌ بلبلی پخته شده را هم به آن اضافه کنید. مایه به دست آمده را لابه‌لای برنج بریزید و دم کنید.

دلمه ماهی با سس پنیر

غذاهای نابِ جنوبی (2)
مواد لازم

• ۱۰۰ گرم برگ اسفناج درشت
• ۱ عدد لیمو ترش
• ۱ قاشق چایخوری سیر رنده شده
• نصف پیمانه آب ماهی
• 2 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده
• ۴ عدد فیله ماهی (هر کدام ۱۵۰ گرم)
• نمک و فلفل سیاه
• ۱۰۰ گرم پنیر خامه ای

طرز تهیه

۱. در یک کاسه بزرگ، سیر رنده شده، آب لیموترش، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید. ماهی ها را به آن اضافه کنید و به مدت ۲ تا ساعت در یخچال قرار دهید تا مواد به خورد ماهی ها بروند.

۲. برگ های اسفناج را ۳۰ ثانیه در آب گرم بگذارید تا نرم شود بعد زیر آب سرد بگیرید و سپس در سینی بچینید. فیله های ماهی را روی آنها قرار دهید و رول کنید.

۳. رول های آماده را به ۲۰ تا ۲۵ دقیقه داخل بخار پز بپزید.

۴. آب ماهی را با پنیر خامه ایی و پیازچه خرد شده مخلوط کنید و ۱ تا ۲ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید تا فقط گرم شوند.

۵. رول‌های پخته شده ماهی را در ظرف بچینید و سس پنیر را روی آنها بریزید و سرو کنید.

دو پیازه میگو

غذاهای نابِ جنوبی (2)
مواد لازم

• 500 گرم میگو پاک شده
• ۱ کیلوگرم پیاز
• 3 تا 4 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
• ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن
• نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه

1. پیازها را خلالی کنید. میگوها را نیز بشویید و پس از خشک شدن، آنها را در قابلمه بریزید و پیاز را اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا در طول پخت آب پیاز به خورد میگوها بروند. باید در قابلمه بسته باشد. حدود 2 تا 3 دقیقه کافی است.

2. سپس روغن بریزید و میگوها را سرخ کنید.

3. در آخر، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید.

سالاد خرما

غذاهای نابِ جنوبی (2)
مواد لازم

• یک پیمانه خرمای سفت و خرد شده
• دو پیمانه جوانه ماش
• نصف پیمانه ریحان بنفش خرد شده
• نصف پیمانه بادام بو داده
• 2 عدد سیب ترش تازه
• نصف پیمانه پنیر سفید خرده شده
• نصف پیمانه پنیر پیتزا مکعبی
• نصف پیمانه کنجد بوداده
• دو پیمانه اسفناج خرد شده
• دو پیمانه کاهوی خرد شده
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• روغن کنجد
• نان تست (به تعداد نفرات)

طرز تهیه

1. در یک کاسه، جوانه ماش، اسفناج و کاهو را با هم مخلوط و روغن زیتون و روغن کنجد را به آنها اضافه کنید. روی کاسه را با پلاستیک بپوشانید و آن را به مدت 20 دقیقه در یخچال قرار دهید.

2. در این فاصله، سیب را با پوست خرد کنید و به همراه ریحان خرد شده، خرما، خلال بادام، پنیر و کنجد به ظرف سالاد اضافه کنید. آنها را هم بزنید و 30 دقیقه دیگر در یخچال بگذارید تا همه طعم ها به خرد هم بروند.

3. این سالاد را با نان تست سرو کنید.

قلیه تخم‌ مرغ‌

غذاهای نابِ جنوبی (2)
مواد لازم

• ۵ عدد تخم‌ مرغ‌
• یک پیمانه آرد گندم‌
• 500 گرم سبزی‌ ماهی‌ (گشنیز - شوید)
• پیاز و سیر
• ۱ قاشق‌ غذاخوری‌ تمبرهندی
• روغن‌
• نمک‌ و زردچوبه‌ و گرد لیمو

طرز تهیه

1. ابتدا پیاز و سیر را در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سپس، سبزی ماهی خرد شده را اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا آب سبزی کشیده شود.

2. تخم‌مرغ ها را به همراه رب گوجه‌فرنگی به آنها اضافه کنید و خوب هم بزنید.

3. در این مرحله، تمبرهندی و آرد گندم را در آب حل کنید و به مایه بیفزایید.

4. در آخر زردچوبه‌، نمک‌، گردلیمو و دو پیمانه آب‌ را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم قوام بیاید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتی ۹/۵ ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • هادی

      اکثر دستور غذاها تحریف شده.مثلا دلمه ماهی با سس پنیر واقعا مسخره است.فکرشو بکن سس پنیر توی غذای سنتی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!من خودم بچه اهوازم.همچین غذاهاهایی وجود خارجی ندارن

    • mohamaad

      به به

    • مرجان

      بعضیاشوازخودتون دراوردین؟اخ قلیه تخم مرغ؟!دیگه چیه

      پاسخ ها

      • ااا

        این غذا تو بعضی مناطق استان بوشهر طبخ میشه.

    • جنوبی

      آخه مگه میخاین خمیر درست کنید که یک پیمانه آرد نوشتین (قلیه تخم مرغ )همه ش سر جمع یه قاشق آرد میخاد در ضمن تخم مرغ رو درسته میندازن داخلش نه همزده اونطوری حال آدم رو بهم میزنه

    • ساها

      من اهوازیم و تا حالا اسم این غذاها رو نشنیده بودم

    • بدون نام

      من بچه اهوازم . به جز یکی دو غذا اسم بقیه رو هم حتی نشنیدم . کاش با چند نفر مشورت کنین بعد دستورات این جوری رو بزارین تو سایت .
      من یکی حتی اسم دلمه ماهی به گوشم نخورده . اونم با پنیر پیتزاااااا. واقعا مسخره است

    • آیه

      منم خرمشهریم تا حالا اسم این غذاها رو نشنیدم

    • آزاده

      دو پیازه میگو غذای هرمزگانه.

    • امردادی

      خب بعضیاشون محلی یه شهر خاص مثلا مال بوشهر یا بندرعباسن همشون که مال خوزستان نیستن ....ولی انصافا سالاد خرما نداشتیم

    • مهشید ملک زاده

      کی گفته اینا ناب جنوبه؟؟؟آبرو جنوبیا رو میبرید

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج