طرز تهیه انواع آبگوشت
آبگوشت، غذایی است که به اندازه تاریخ ایران قدمت دارد، پختنش قلق دارد و جا افتادنش خبرگی میخواهد. علاوه بر این آبگوشت برای بسیاری نماد سنت و فرهنگ است. آبگوشت بوی خاطرات پدربزرگ و مادربزرگها را میدهد. در ادامه این مطلب طرز تهیه انواع آبگوشت را برای شما عزیزان توضیح داده ایم.
آبگوشت رسمی
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
- گوشت گوسفند ۶۰۰ گرم خرد کرده
- دنبه ۱۰۰ گرم
- پیاز متوسط یک عدد، چهار قاچ شده
- نخود و لوبیا سفید ۱۵۰ گرم، خیسانده
- گوجه فرنگی و سیب زمینی متوسط هر کدام دو عدد
- لیمو امانی ۲ عدد خیس کرده
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه
اولین مرحله تهیه غذا را می توانید به دو روش انجام دهید:
۲. در روش دوم گوشت، دنبه، حبوبات، پیاز و زردچوبه را ۲۰ دقیقه روی شعله زیاد بجوشانید و کف گوشت را بگیرید. سپس شعله را کم کرده و ادامه پخت را به روش قبلی انجام دهید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
- گوشت گوسفند ۶۰۰ گرم
- پیاز متوسط یک عدد
- نخود و لوبیا سفید ۱۵۰ گرم خیسانده
- میوه نیم کیلو، بدون پوست
- سیب زمینی متوسط دو عدد نصف کرده
- دارچین یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی به مقدار لازم
طرز تهیه
۱. پخت این آبگوشت هم از قاعده کلی پیروی می کند؛ با این تفاوت که در یک ساعت آخر باید میوه ها و سیب زمینی را اضافه کنید و قبل از سرو دارچین روی آن بپاشید و اگر آبگوشت تان شیرین است، مقدار نمک آن باید کمتر باشد.
یکی از خوشمزه ترین غذاهای کرمانی که در گذشته با گوشت نرم و لطیفه بزغاله تهیه می شده. ترکیبی بی نظیر از گوشت، کشک و نخود که با غذایی مثل حلیم بادمجان رقابت می کند. تفاوت آن با آبگوشت کشک در استفاده از سیر در بزقرمه است. در تهیه این غذا معمولا نخود را خیس کرده و قبل از اضافه کردن به غذا نیم کوب می کنند.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
- گوشت پرچرب گوسفندی
- پ۷۵۰ گجرم خرد شده
- پیاز متوسط ۳ عدد ساطوری درشت
- سیر یک بوته کوچک
- پوست کنده و خرد شده
- نخود ۱۲۰ گرم خیسانده
- کشک ۱۵۰ میلی لیتر
- زردچوبه یک قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
۱. گوشت، پیاز، نخود، سیر و زردچوبه را مانند آبگوشت رسمی بپزید و در یک ساعت آخر کشک را به آن اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید تا آبگوشت غلیط و جا افتاده شود.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
- گوشت گوسفند ۶۵۰ گرم
- پیاز یک عدد، خرد کرده
- نخود و لوبیا سفید ۱۵۰ گرم
- کلم قمری دو عدد
- سیب زمینی متوسط
- ۲ عدد، نصف کرده
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
۱. مانند آبگوشت معمولی عمل کنید و در یک ساعت پایانی کلم، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
- گوشت گوسفند ۷۵۰ گلم خرد کرده
- پیاز متوسط یک عدد ساطوری شده
- لوبیا چشم بلبلی ۱۵۰ گرم خیسانده
- سبزی ساطوری نیم کیلو (تره و جعفری همراه با چند ساقه شنبلیله)
- لیمو امانی ۳-۲ عدد خیسانده
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱. نیمی از روغن را داخل قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۵ تا ۶ دقیقه در آن تفت دهید تا رنگ بگیرد.
مواد لازم برای ۴ نفر
- پیاز درشت یک عدد ساطوری شده
- تخم مرغ ۴ عدد
- شنبلیله خشکدو قاشق غذاخوری
- آرد یک قاشق غذاخوری
- روغن ۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱. روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۶-۵ دقیقه در آن تفت دهید تا رنگ بگیرد، سپس آرد را اضافه کرده و یکی دو دقیقه سرخ کنید. شنبلیله خشک و زردچوبه را اضافه کرده و بعد از چند ثانیه تفت دادن ۴۰ پیمانه آب جوش به غذا اضافه کنید.
۲. هنگامی که غذا مجددا به جوش آمد شعله را کم کنید. تخم مرغ ها را جداگانه شکسته و با کمی نمک هم بزنید تا یک دست شود، سپس به اشکنه اضافه کنید.
۳. هنگامی که تخم مرغ در غذا خود را گرفت، نمک و فلفل آن را اندازه کرده و با نان سرو کنید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
- مرغ خرد شده یک کیلو، بدون پوست
- پیاز متوسط یک عدد ساطوری شده
- لپه ۱۲۰ گرم
طرز تهیه
۱. لپه را ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید، سپس آن را آبکش کرده کنار بگذارید.
۲. روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را ۶-۵ دقیقه تفت دهید. سپس تکه های مرغ را اضافه کرده و با زردچوبه و کمی نمک و فلفل ۴-۳ دقیقه سرخ کنید.
۳. لپه را همراه گوجه فرنگی و رب به غذا اضافه کرده و با ۳ پیمانه آب و دربسته روی شعله ملایم یک ساعت و نیم بپزید. در نیم ساعت آخر سیب زمینی را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
نظر کاربران
هرچی چرب تر بهتر.یعنی هرچی ستاره هاش کمتر لذتش بیشتر.اول باید یه لقمه از دنبه بخوری به عنوان پیش غذا بعد تیلید به عنوان غذایه اصلی بعد گوشت کوبیده به عنوان دسر.دوغ هم که بهترین نوشیدنی خواب آور.بعد هنوز سفره جمع نشده یه چرت حسابی
پاسخ ها
ای جان
خخخخخخخخخ
خونه آباد اینجوری که پیش میری بپا خدای نکرده شکلات پیچ نشی
خیلی خوب بود
خیلی عالی بود
عاشق این تاپیکای آشپزیتونم
البته آبگوشت بزقرمه کرمان واقعاخوشمزه اس امایه نکته آنقدرهم نیازنیست چرب باشه وبادنبه پخته شودودیگه اینکه میشه به جای نخودازلپه هم استفاده کردکمی هم گردوی کوبیده شده درآخرخوشمزه ترش میکنه
خیلی عالی بود
خیلی خوب بود .....آبگوشت بهترین غذای ایرانی است.....
خدایا دلم برا ابگوشت دربندتنگ شده یعنی میشه یه باردیگه برم اونجاوابگوشت بخورم؟
پاسخ ها
تو خونه درست کن!
چقدر نامردید
خب وقتی اشکنه گوشت نداره چجوری جزو آبگوشتا حساب میشه؟!
عالی بود ممنونم
آبگوشت حکیمانه ترین غذای ایرانی!
پاسخ ها
خوب ولی دیگه اینقدرتعریف نمیخواد اینوهمه بلدن
هوووم بهترین غذای ایرانی
واقعا ابگوشت یکی از بهترین غذاهای هر ایرانی است
ممنون ازتوضیحات باحال وکامل تون
عاشق این غذای سنتی وکاملم
عالب
عالی بود
یک نوع بزقرمه هم در سیرجان استان کرمان درست میشه که با بزقرمه شهر کرمان فرق داره و فقط گوشت و پیاز و سیر زیاد و کشک داره محششرهه مقدار گوشت و سیر و پیازش باید زیاد باشه
به نظرم هر ایرانی حتی برای یه بار هم که شده باید ناهار آبگوشت بزقرمه کرمانی رو با ریحون میل کنه که ناکام از دنیا نره.
دیگ مطالبتون ته کشیده از سال ۹۲میارید بالا
آبگوشت بهترین و خوشمزه ترین غذاست. مخصوصا اگه با نخود باشه بوش همه جا رو میگیره. دیزی که دیگه نگم واستون.
آبگوشت کشک اراک که بسیار بسیار لذیذ هست و تطالی رو هم اضافه کنید تطالی اراک چیزی شبیه کباب تابه ای... گوشت چرخ کرده با پیاز و ادویه ته ماهی تابه دیواره دار رو چرب می کنیم گوشت رو ضخیم کف تابه باز کرده و صاف می کنیم روش سیب زمینی ورقه ای چیده میشه بعد ورقه های گوجه... رب و ادویه هم توی ی کاسه آب مخلوط کرده می ریزیم روش می ذاریم بپزن.. آبش رو ترید می کنیم.. بعد گوشت و مخلفات هم با نون و سبزی و دوغ
آبگوشت فوق العاده است ، الان غذا خوردم ، ولی انقدر تعریف کردین باز گرسنه شدم
خیلی خوب بود چند نوع جدید یاد گرفتم ممنون
برترین ها ی عزیز 40 پیمانه آب یکم زیادنیست برای اشکنه ؟ مگر پیمانه شما چه اندازه ایه ؟ البته تو این گرونی باید هم آب آبگوشت ها زیاد بشه...
برترین ها ی عزیز 40 پیمانه آب یکم زیادنیست برای اشکنه ؟ مگر پیمانه شما چه اندازه ایه ؟ البته تو این گرونی باید هم آب آبگوشت ها زیاد بشه...
پاسخ ها
والا
شورشودراوردین
ابگوشت خوش مزززه فقط درس میکنه مامانم