۸۲۳۳۱۷
۵۰۷۵
۵۰۷۵
پ

عوارض مصرف زیاد کافئین بر جنین

خانم‌ها در دوران بارداری به سلامت خود توجه بیشتری دارند و از خوردن مواد غذایی مضرمانند پنیر غیر پاستوریزه، فست فود‌ها و... پرهیز می‌کنند، اما ممکن است درخصوص مصرف کافئین این دقت را نداشته باشند

روزنامه خراسان: خانم ها در دوران بارداری به سلامت خود توجه بیشتری دارند و از خوردن مواد غذایی مضرمانند پنیر غیر پاستوریزه، فست فودها و... پرهیز می کنند اما ممکن است درخصوص مصرف کافئین این دقت را نداشته باشند، این در حالی است که پزشکان و متخصصان تغذیه، مصرف متعادل مواد غذایی حاوی کافئین به ویژه در دوران بارداری را سفارش می کنند.

عوارض مصرف زیاد کافئین برجنین

در ادامه این توصیه ها را یادآوری می کنیم:

توصیه هایی درباره کافئین برای داشتن بارداری سالم

بسیاری از نوشیدنی ها، غذاها و خوراکی ها، حاوی کافئین است بنابراین حتی اگر خودتان هم بخواهید کارسختی است که به طور کلی از خوردن آن صرف نظرکنید.پژوهشگران می گویند خوردن 200 میلی گرم کافئین در روز، سلامت شما را به خطرنمی اندازد، ( یک یا دو فنجان با اندازه مناسب ).قهوه مانند یک مسکن است و عوارض جانبی هم دارد و مانند محرکی که ضربان قلب و فشارخون را افزایش می دهد، ممکن است شما را بیدار نگه دارد و به شما انرژی دهد اما مصرف کافئین بیش ازحد، سبب اضطراب شما می شود و همچنین اختلال در خواب شما به وجود می آورد . ترک ناگهانی کافئین هم عوارض خودش را به همراه دارد از جمله : سردرد، تحریک پذیری و خستگی. بنابراین بهتر است قبل از بارداری میزان کافئین مصرفی خود را کاهش دهید.

تاثیر کافئین برجنین

کافئین با عبور از جفت، به بدن جنین راه پیدا می کند. در دوران بارداری بدن نوزاد هنوز درحال رشد است ، کبد، مغز و سیستم عصبی جنین نمی توانند به شیوه بزرگ سالان عمل کنند.کافئین سبب تحریک نوزاد می شود بنابراین ممکن است احساس کنید کودک بعد از خوردن قهوه یا نوشابه فعال تر می شود . این ممکن است موجب اختلال ضربان قلب و خواب نوزاد شود. با استفاده بیش ازحد کافئین تحریک پذیری ، لرزش و اختلال در خواب را مشاهده خواهید کرد . با مشورت پزشک، میزان مصرف کافئین خود را به کمتر از 200 میلی گرم در روز محدود کنید .

عوارض مصرف زیاد کافئین برجنین

زنان بارداراغلب نگران هستند که آیا کافئین می تواند سبب نقایص مادرزادی، بارداری، زایمان زودرس یا دیگر مشکلات مربوط به زایمان شود؟ تحقیقات هنوز در حال انجام است .درخصوص سقط جنین، اطلاعات متناقضی وجود دارد. براساس ۲۶ مطالعه انجام شده، کافئین می تواند خطر سقط جنین را افزایش دهد . محققان بیان کردند مصرف کافئین به میزان ۱۵۰ گرم در روز، تا۱۹ درصد و مصرف روزانه بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز احتمال سقط جنین را افزایش می دهد اما همه مطالعات انجام شده با این نظر موافق نیستند و بعضی می گویند کافئین به تنهایی خطر بروز سقط جنین را افزایش نمی دهد ، تنها زمانی که کافئین با سایر مواد مانند سیگار یا مواد مخدر ترکیب شود، میزان سقط جنین افزایش می یابد.

وزن کم هنگام تولد :

مطالعات نشان می دهد بین کافئین و کم وزنی نوزاد هنگام تولد رابطه وجود دارد و احتمال تولد بچه هایی با ۱۰ درصد کمتر از وزن عادی زیاد است.

برخی نوشیدنی ها و میزان کافئین موجود درآن ها (هر موردی که در زیر آورده شده یک میانگین کلی است و مقدار واقعی کافئین در هر محصول، بستگی به نام تجاری و نحوه ساخت آن دارد):

  • قهوه معمولی ،(یک فنجان ) 95 میلی گرم کافئین
  • قهوه نعناع ( یک فنجان ) 2 میلی گرم
  • دونات قهوه داغ (کوچک ) 150 میلی گرم
  • قهوه تلخ قهوه ای (یک لیوان استارباکس کوتاه ) 130 میلی گرم
  • چای سیاه ( یک کیسه ) 40 میلی گرم
  • چای سبز ( یک کیسه ) 20 میلی گرم
  • چای نعناع ( یک کیسه ) 2 میلی گرم
  • شکلات داغ ( یک فنجان ) 5 میلی گرم
  • پپسی ( یک قوطی ) 34 میلی گرم
  • نوشیدنی انرژی زا ( یک قوطی ) 80 میلی گرم
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج